Anne Matte nok en gang


Siste innspurt før juleferie om en uke kjennes på hele kroppen. Etter siste runde med medierulleringer de to forrige ukene, fikk vi prøvd oss som nettjournalister og vi produserte vår egen avis helt fra bunnen av. Det vil si at alt av layout og design var en del av prosessen, noe som var kjempespennende. Journalistikkutdanningen har vært så mye mer enn jeg har forestilt meg, og jeg har blitt så positivt overrasket. Men uansett hvor gøy det er, skal det selvfølgelig bli godt med juleferie. Vi har en siste innlevering mandag neste uke, men den blir dessverre ikke veldig prioritert fra min side.

Jeg skal nemlig endelig bli ferdig med videregående og ta den matteeksamen jeg aldri fikk tatt i vår på grunn av sykdom. Jeg fikk jo en allergisk reaksjon i øyene dagen før eksamen, slik at jeg ikke hadde noen sjanse til å fullføre. Utrolig kjipt, men jeg kom jo heldigvis inn på høgskolen, med betingelsen om at jeg måtte ta opp eksamen til høsten. I utgangspunktet skulle trekkingen av fag skje på nytt, og jeg kunne ha kommet opp i engelsk. Det ville ha vært lykke, men så heldig var jeg selvfølgelig ikke. Nok en gang falt det på matte, og jeg skal opp i min fjerde matteeksamen. Hurra. Fredag er datoen, noe som betyr at denne uka bare har gått i plusser og minus, potenser og logaritmer, funksjoner og grafer. Jeg føler ikke at jeg har kontroll på så mye som halvparten, for hvor mye husker man et halvt år etter en trodde en var ferdig med matte for godt? Heldigvis har ikke karakteren så mye å si, så lenge jeg består. Dersom jeg skulle stryke, ryker studieplassen på journalistikken og stipendet. Det kan virkelig ikke skje. 

Det er så mange rundt meg som gir meg klapp på skulderen og sier at det kommer til å gå bra. Dette kommer du til å greie fordi vi vet du er så flink, hører jeg stadig vekk. Det er kjempekoselig å få høre sånt av mennesker jeg ikke har kjent i mer enn tre måneder. Uansett hvordan det måtte gå på eksamen, så vet jeg i alle fall at jeg oppfattes som ei ordentlig jente, noe som gleder et hjerte langt mer enn en toppkarakter i matte (selv om det også hadde vært veldig fint selvfølgelig). 

Nå venter litt søvn, før klokka ringer og jeg skal ha mer kvalitetstid med matteboka! 

 

Fant et bilde fra jeg leste til matteeksamen på ungdomsskolen.
Riktignok 3 1/2 år siden, men kunne like gjerne vært tatt i dag...


Ingen kommentarer
Skriv en ny kommentarLever livet, opplever verden og drømmer meg bort.♥

For kontakt:
amraaberg@gmail.com
hits ♡ Design av Tonjemt ♡