hits

En lillesøster som ler

Å ta opp telefonen, trykke på favoritter og navnet til lillesøsteren min, er tre enkle ting å gjøre for å høre stemmen til et menneske jeg er veldig glad i. Og akkurat disse tre enkle tingene har jeg gjort oftere den siste tiden. Noen ganger er det å snakke med en 13-åring noe av det mest fantastiske som finnes. Det er så mange tanker. Så mange følelser. Spesielt de siste ukene har det vært mye på hjertet. En venninne av lillesøster har blitt alvorlig syk, og da er det plutselig veldig mye som farer gjennom hodet til en 13-åring. Men også gjennom hodet til en 20-åring. Det føles godt å kunne være en storesøster som kanskje gjør en vanskelig situasjon, litt mindre vanskelig. Om så bare i noen minutter mellom pipetonene. 

For et par timer siden, forstod jeg et ord litt bedre. Lykkefølelse. I telefonen min hørte jeg en latter, som kanskje er en av de fineste lydene som kan lages. Den var lystig. Og ekte. Det var lillesøster som lo.

Jeg er et menneske som lett lar meg påvirke av andres følelser. Slitsomt, tenker kanskje noen. Fint, tenker jeg. Jeg er glad for at jeg kan dele andres følelser, og få kjenne på hvordan menneskene rundt meg har det. Det gjør det kanskje vanskeligere for meg selv, men jeg tror det kan hjelpe andre, og det er så mye viktigere. Enhver tåre som smitter over på meg, og som jeg gråter for andre, er så verdt øyeblikkene jeg får smile av at noen andre ler. 

Da jeg hørte min kjære lillesøster le, ble jeg litt nostalgisk, og savnet skøyerstrekene våre sammen på Finnskogen hjemme hos pappa. Heldigvis ses vi uten at for mange uker går mellom hver gang. Og i mellomtiden kan vi, takket være herr Alexander Graham Bell, holde skøyerstrekene noenlunde vedlike med kun noen få tastetrykk.
2 kommentarer

KATRINE HAUKAAS

15.01.2014 kl.23:40

Åå så herlig bilde :)

Martin Joheim

12.02.2014 kl.10:31

For et fantastisk fint innlegg. Du er et bra menneske!

Skriv en ny kommentar