hits

Tanker før landing på ukjent grunn

(Innlegget er postet 12 timer etter at det ble skrevet)

Så var det på'n igjen. Jeg skal på utveksling. Igjen! Jeg ER på utveksling faktisk. I skrivende stund sitter jeg i sete 9C med "Love you 'till the end" av The Pogues på ørene, og med røde øyne som har felt en del tårer i løpet av morgenkvisten og etter hvert formiddagen. Om en halvtimes tid lander vi i Dublin - byen som skal være mitt hjemsted frem til juletreet står klart pyntet hjemme (forresten; håper vi kan utsette pyntingen av juletreet til jeg er hjemme og kan være med på moroa, pappa!). Mange lurer på hvorfor jeg drar på utveksling. Hvorfor dra fra alt en har hjemme? Hvorfor forlate venner og kjæresten(samboeren til og med!) i noen måneder? Og vet dere hva? Jeg har faktisk lurt på akkurat det samme. Å reise vekk fra Simen var ikke akkurat noe jeg gledet meg til, men jeg har heldigvis fått evnen til å se det beste i alt (stort sett), og utveksling er en helt fantastisk ting en er nødt til å gjøre da en først har mulighet. Og det var nå det passet i mitt studieløp, og da får jeg det til å passe med resten av livet mitt også. Nå skal jeg kjenne på savn, men også en enorm glede da vi først sees. Jeg tror det er sunt å savne litt. Og herlighet, jeg er jo bare i Dublin. Bare på andre siden av dammen, så det skal gå fint. Vi har jo en temmelig oppegående teknologi også, så vi skal nok få snakket med hverandre, og til og med sett hverandre, hver eneste dag. 


På flyet har jeg hittil lest litt i Dublin-boka mi, og håper det skal gjøre at jeg går meg bort en gang mindre i alle fall. Jeg har også observert at gjennomsnittsalderen her må være ca 50+. Føler meg litt liten, men jeg er i alle fall kulest kledd;-)

Det er veldig mange tanker som surrer rundt i hodet i løpet av en slik flytur. Den er riktignok bare to timer lang, men en rekker å tenke overraskende mye på 120 minutter. Jeg er veldig spent på hva som møter meg da jeg kommer frem. Hvordan ser det ut der jeg skal bo? Hvem skal jeg dele rom med? Hvordan er skolen? Er fagene vanskelige? Jeg er mest spent, men jeg gleder meg også veldig. Selv om jeg har vært på utveksling en gang tidligere, føles dette helt nytt. Forrige gang var jeg 16, jeg reiste med en stor gruppe, og det var en familie som tok imot meg og som tok vare på meg gjennom 10 måneder. Det føltes veldig skummelt der og da, men nå er jeg helt alene. Det er ingen som møter meg og forteller meg hvordan alt fungerer. Men jeg har blitt 20 (21 om tre uker, hurra!!) og skal nok klare å finne meg venner og noen som kan hjelpe meg med hva det måtte være. Ellers er jo Google en av mine bestevenner, og han er med meg til Dublin!

Det føles veldig riktig å blogge litt igjen, og jeg gleder meg til å fylle bloggen med bilder og opplevelser fra studentilværelsen i Dublin! Håper dere vil være med på reisen :-)

Nå skal vi lande, æææ!!

 

(Jeg har altså landet i Dublin nå, og første dag har gått veldig fint. Jeg har det bra:-) Fyldigere oppdatering kommer!)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar