hits

Første skoleuke fullført

Tenk, nå har jeg vært her i Dublin i to uker allerede. Og det er bare tre måneder til jul! Tida kommer til å få fartsbot, så fort som den kommer til å gå. Jeg har allerede fullført en skoleuke (ja, jeg har fri på fredager!), og fått en smakebit på hvordan resten av semesteret kommer til å bli. Vi som er utvekslingsstudenter, har fått to uker (frem til 2. oktober) på å bestemme oss for hvilke fag vi vil ta. Det vil si at jeg har brukt denne uka på å sjekke ut de fagene jeg kunne tenke meg. Det har vært litt av en kabal å få til å gå opp, ettersom alle timeplanene er fastsatt og vi må sette sammen vår egen timeplan med de fagene vi vil ha, uten at timene kræsjer med hverandre. I tillegg skal fagene tilsammen gi oss 30 poeng, så det begrenser også valgene. Heldigvis tror jeg at jeg har bestemt meg for hvilke fag jeg vil ha. 

Mandag: Advanced Photography (9.30-12.30)
En fantastisk måte å starte uka på. Her skal vi bare ta bilder, rett og slett. Vi skal lære en del om lyssetting og bruk av studio, portrettbilder, kommersiell fotografering, fotojournalistikk og redigering. Jeg gleder meg!

Tirsdag: Video Production (09.30-13.30)
Denne timen er sammen med førsteklassingene på journalistikkstudiet, så jeg føler meg faktisk litt gammel (haha). Semesterets store prosjekt er å lage en relativt kort dokumentar/nyhetsreportasje om et valgfritt tema. Dette har jeg egentlig allerede gjort i løpet av mitt eget studieløp i Norge, men fordi jeg har fokusert mest på radio, hadde jeg lyst til å piffe opp videokunnskapene mine. Dermed blir teoribiten kanskje ikke så ny, men jeg vil ikke akkurat si jeg er utlært når det kommer til filming og å lage reportasjer. Og den beste måten å lære det på, må jo være å nettopp å gjøre det.

Onsdag: Publishing (09-12)
Dette faget har jeg faktisk ikke hatt, ettersom jeg valgte å gå på "Radio Journalism" i stedet. MEN, det var et fag med utrolig mye innhold på kun 12 uker, med tanke på at det kun gir 5, og ikke 10 poeng. I tillegg har jeg jo hatt mye radio, og vil heller prøve noe helt nytt! Derfor ble det publishing; et fag som handler om publisering av bøker faktisk. Vi skal lære om industrien rundt det hele - både her i Irland og internasjonalt, selve prosessen rundt en bokpublisering, og hvordan det har utviklet seg til dagens digitale verden, med tanke på rettigheter, etikk osv. Dette er kanskje ikke like relevant for det rene journalistyrket, men jeg tror det kan bli et interessant fag, jeg ikke har hatt mulighet til å lære noe om et annet sted. (Og pappa: nå skal jeg nok klare å finne svar på dette med digitaliseringen av Gottlunds Dagbok!!)

Torsdag: Creative Writing (15-18)
Dette tror jeg kommer til å bli yndlingsfaget mitt! Her skal vi slippe kreativiteten løs, skrive, skrive og skrive. Da jeg hadde dette faget tidligere i dag, fikk jeg en liten påminnelse om hvorfor jeg har valgt journalistyrket; fordi jeg elsker å skrive. I dette faget skal det handle om skjønnlitterær skriving, som selvfølgelig er annerledes enn det en skriver som journalist, men likevel veldig lærerikt. Vi skal snakke en del om grunnleggende ting som oppbyggingen av fortellinger og karakterer, men også mange forskjellige sjangere som noveller, teatermanus, film- og tv-manus, dikt osv. Dette kommer til å styrke min lidenskap for ordenes verden. Som jeg gleder meg!

 

Jeg har altså endt opp med en timeplan som kun har ett fag hver dag, og det er egentlig veldig greit. Det er langt færre timer i løpet av en uke enn det jeg er vant til, men det er selvfølgelig en del oppgaver som må gjøres utenom timene. Det blir en del fotografering, filming og redigering på egenhånd i alle fall, og i de to andre fagene skal det til sammen leveres seks relativt store oppgaver. Så jeg er ikke bekymret for at det blir for lite å gjøre, og for mye fritid. Men det er veldig deilig å ha fredagene helt fri. Langhelg hver helg! Det vil si at min første langhelg allerede har begynt, og den skal brukes til litt Netflix før jeg sovner, klesvask og ærender i byen i morgen, og veldig sannsynlig pub og øl på lørdag. GOD HELG :-)

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar