hits

I'm still here

Tenk at det skulle gå en hel måned, før jeg fikk skrevet noen ord her igjen. Heldigvis er det bare et tegn på at jeg har det så altfor bra, og at jeg opplever både det ene og det andre. Det har blitt så enkelt å dele opplevelser gjennom bilder på facebook og instagram, at jeg ofte gjør det i stedet for å skrive her på bloggen, noe som egentlig er veldig synd. Jeg elsker jo å skrive. Hvorfor legge det vekk? Derfor er jeg her igjen. Med håp om litt flere oppdateringer de neste ukene. Det er faktisk ikke all verdens med tid igjen her i Dublin, for om seks uker i dag, er det juleaften allerede. Tida flyr! 

Siden sist har jeg blitt enda bedre kjent her i Dublin. Både med byen og med de rundt meg. Etter to måneder, er det noe helt annet å være student her i Dublin. Nå kan jeg gå ut i helgene og møte folk jeg kjenner igjen fra campus. Jeg kan sitte på en benk langs elva og nyte søndagssola, og vips kommer svenske Josefina forbi. Det er så godt å kjenne at en har fått en vennekrets her. En er på hils med de en møter i trappa ved studentboligene, de en møter på treningssenteret, og man slår av en prat med klassekameratene til romkameraten.

Skolen jeg går på består stort sett av internasjonale studenter, så å møte irer (andre enn foreleserne), føles som å ha fått en joker blant alle de andre kortene. Det tar noen sekunder å omstille hjernen på den irske aksenten, i stedet for tysk, fransk eller spansk aksent, men så skjønner jeg 95% av ordene! En kveld fikk jeg høre at jeg var crack. Crack? "Norwegians are crack!", ble sagt med en slik entusiasme at det rett og slett måtte bety noe positivt. Kult, tenkte jeg i alle fall, og smilte resten av kvelden.

Det at jeg stort sett er omringet av andre internasjonale studenter, har gjort opplevelsen som utvekslingsstudent litt annerledes enn forventet. Heldigvis har det ikke vært noe negativt med det. Jeg elsker å dele leilighet med tre jenter fra andre land, og er så takknemlig for å ha fått en så fantastisk romkamerat som Sandra. Vi har det veldig gøy sammen, og jeg er sikker på at jeg har fått en venninne for resten av livet. For to uker siden dro vi til Nord-Irland og Belfast sammen - en veldig spontan langhelg, som er en av de beste turene jeg har vært på.  Mindre planlegging og flere opplevelser i løpet av en helg, skal du lete lenge etter. Jeg skal laste opp bilder derfra snart - kanskje allerede i kveld. Her er i alle fall en liten smakebit ;-)

Norway and the Frenchie 

Én kommentar

14.11.2014 kl.21:21

Blir så glad når jeg leser at du stortrives! Er glad du har kjæresten hjemme i Norge, for da er jeg helt sikkker på at du kommer hjem 💜

Skriv en ny kommentar