hits

Hvor ble tiden av?

Jeg skal hjem om under en uke. Sju ord som gjør at jeg får litt vondt i magen. Har det virkelig gått så fort? Omtrent siden jeg satte meg på flyet hit, har jeg telt ned dager til jul, men akkurat nå skulle julekalenderen helst hatt noen luker ekstra. For over tre måneder siden satt jeg på flyet med tanker om alt jeg skulle lære, hvor god jeg skulle bli i engelsk, og all kunnskapen jeg skulle få gjennom en journalistikkutdanning i utlandet. Det jeg sitter igjen med nå er så utrolig mye viktigere enn det. Jeg har fått venner jeg kommer til å savne å kunne være spontan med, jeg har forelsket meg i irsk musikk, jeg har lært meg å skåle med øl, og blitt så mange opplevelser rikere.

Jeg kommer til å savne roomie som alltid overtaler meg til å bli med på ditt eller datt; dra ut på byen eller styrketrening på gulvet i studentboligen. Jeg kommer til å savne rolige mandagsmorgener i fotostudio med en vimsete lærer. Jeg kommer til å savne ekte puber. Jeg kommer til å savne the Liffey. Jeg kommer til å savne murvegg etter murvegg. Jeg kommer til å savne at alt er "grand". Jeg kommer til å savne irsk aksent, selv om jeg ikke alltid skjønner hva som blir sagt. Jeg kommer til å savne julegensere prydet av reinsdyr, juletrær og nisser, som bæres med stolthet. Jeg kommer til å savne stemningen som alltid ligger over byen. Jeg kommer til å savne så altfor mye.

 

Det er nesten så jeg skulle ønske jeg var rødhåret og kunne si at jeg kommer fra denne grønne øya, for så glad har jeg blitt i dette stedet og menneskene som bor her. Dublin, jeg kommer til å savne deg.St. Stephen's Green - yndlingsstedet mitt i denne fine byen

2 kommentarer

Kai

18.12.2014 kl.00:45

Trur du har evna til å trivst dei fleste stader og saman med mange ulike folk, sikkert fordi du er litt open og nysgjerrig og bryr deg om folk du treffer. Vi har hatt ei einaste veke i Dublin, men forstår at det går an å trivst der. Takk for glimta du har gitt denne hausten.

Tante Hege

19.12.2014 kl.00:07

Helt enig, Kai! Du er enkel å være sammen med, enkel å bli glad i, Anne Marit og å trives sammen med. Ser at dette ble dårlig norsk, men jeg tar sjansen...... selv om du skal bli journalist ;) Fin jente i koselig by med supre roomies. Minner for livet er gode å ha <3 og de er gode å dele med seg! Vi gleder oss til du kommer hjem!

Skriv en ny kommentar