hits

Hei fra St. Petersburg

Det er ganske nøyaktig ett år siden forrige gang jeg skrev noe her, og hvordan markere det bedre enn å skrive litt igjen? Jeg prøver nok en gang å sette meg på dette bloggtoget, selv om det kanskje dro for lenge siden. Det ser i alle fall ut til at jeg har funnet meg et ledig sete, så får vi se hvor lenge jeg blir sittende. 

Denne gangen skriver jeg fra St. Petersburg. Her har jeg faktisk bodd i en måned allerede, og jeg skal fortsette å bo her i enda to måneder til! Det har ikke gått helt opp for meg at jeg faktisk bor i Russland, men so far so good. Selv om Russland er et naboland, har det alltid virket veldig langt vekk og veldig fjernt fra hverdagen hjemme i Oslo. Og på mange måter er det fortsatt litt fjernt, selv om jeg nå sitter her i vodkaens land, omringet av pelsluer og damer i høye hæler. 

Heldigvis har St. Petersburg veldig mye mer å by på enn bare det. Jeg kan bekrefte det som står i alle reisegiude- og faktabøker om denne byen: Arkitekturen her er nydelig. Uansett hvor en går, dukker det opp et nytt palasseller en kirke, med gull og marmor, fontener og statuer. Det er litt som å vandre rundt i en Disneyfilm. 

Hovedsakelig er jeg her for å studere russisk. Hjemme i Oslo har jeg fullført et årstudium i russisk, og bestemte meg for å fortsette med studiet litt til, for å få muligheten til å reise hit og lære enda mer. Jeg er her sammen med seks andre studenter fra studiet på Universitetet i Oslo, og bor med fire av dem i en veldig russisk leilighet i gaten "Sovjetiske" (hvor til og med internettet vårt heter "Sovjet"!!). Vi er altså syv norske studenter som studerer russisk her, sammen med en svensk student. Det er i grunnen veldig greit å være kun åtte stykker i klassen, men vi har undervisning på "Det Norske Universitetssenteret" her i byen, som gjør at vi er ganske adskilt fra andre studenter, og håpet om å raskt bli kjent med lokale forsvant ganske fort. Heldigvis er undervisningen grei, og med fire timer skole hver dag i fagene konversasjon, grammatikk, oversettelse og politikk, lærer vi en god del. 

Vi har selvfølgelig rukket å være litt turister her også, men har på langt nær sett alt som er verdt å se. Høydepunktet så langt, var å se "Svanesjøen" på Mariinskyteateret. Her er et lite bildedryss fra den første måneden i denne nydelige "kulturhovedstaden", som russerne kaller den, men som jeg har omdøpt til "Russlands Bergen" på grunn av været. ... selv om det egentlig ikke har vært så ille. Kort oppsummert: Jeg har det bra!
Petrohof - Peter Den Stores Sommerpalass​

Finskebukta 


Novgorod

Tsarskoye Selo, Katarina Den Førstes sommerpalass i Pushkin

 

Én kommentar

Tante

18.11.2016 kl.22:48

Så spennende! Og så mange flotte bygninger! Lei meg for at jeg ikke får besøkt deg, men kanskje du kan planlegge en guidet tante-tur en gang senere 😆 Vet du har det bra og har gode romkamerater, og det er det viktigste 🌹🌹 Fortsatt godt opphold!

Skriv en ny kommentar