Preference - Winter Ball!

En kjent tradisjon i USA er de jevnlige skoledansene. Det finnes noe som kalles stag dances, som er danser hvor en ikke trenger å ha en date for å komme, og det er også danser hvor en må ha en date. Halvparten av de er girl's choice, altså at jentene må be ut guttene, mens den andre halvparten er boy's choice. På lørdag hadde vi en dans som kalles Preference, og det var en girl's choice dance. Det var altså jentene som stod for all planleggingen, og alle kostnadene. Her i Utah er det vanlig at en spør på kreative måter og ikke bare ved en vanlig samtale, og da jeg spurte han jeg gikk med for noen uker siden, var det i grunnen veldig festlig.

Jeg fikk to venninner av meg til å kle seg ut som kuer og dra hjem til han med en gal melk (nesten 4 liter - alt er større her i USA!) og en pakke oreo's. På melka festet vi en lapp som sa "Holy COW, you are awesome! I would rather take you to Preference than any UDDER (jur på engelsk, men uttales som other) guy. I would be MOOved if you said yes." For at han skulle vite hvem det var fra klippet vi ut alle bokstavene i navnet mitt og åpnet kjeksene og la lappene inni. Det var veldig morsomt! Liker måten de gjør det på her. Det er også vanlig at en svarer på en litt morsom måte, men han kom heller hjem til meg noen uker senere med blomster på døra - veldig koselig det også!


en glad meg angriper vertsbror etter å ha fått blomster på døra!Når en drar på skoledanser er det også vanlig at en ikke bare har en date, men at en er i en gruppe. Vi var sju par i gruppa, noe som var veldig moro. Hele gruppa samlet seg og spiste en herlig middag hjemme hos en av jentene, og vi hadde "Kinesisk nyttår" som tema, og pyntet og spiste mat deretter. Etter middagen kom alle foreldrene bort for å ta bilder. Før middagen var vi på skolen for å ta både gruppebilder og enkeltbilder, noe som føltes veldig typisk amerikansk. En annen ting som virket som det var tatt rett ut av en amerikansk film var blomsten (corsage) som jeg fikk av han jeg gikk med, og blomsten (boutonniere) jeg måtte feste på dressen til gutten.

Selve dansen foregikk et stykke unna og vi hadde limousin til og fra! Det var utrolig moro, og jeg kan ikke akkurat si jeg mislikte det! Følte meg som en prinsesse der jeg hadde dollet meg opp i formell kjole, høye heler, oppsatt hår og løsvipper. Vi danset som bare det i bortimot tre timer som gikk så altfor fort, før det bar hjem igjen til en av jentene for litt mer godt. Vi hadde sjokoladefontene som vi duppet jordbær og mye annet godt i! Kvelden endte med litt spill, noe som var koselig! Jeg hadde en utrolig morsom kveld, og er så glad for at jeg fikk oppleve skikkelig amerikansk skoleball! Det var en av de beste dagene jeg har hatt her - uten tvil.


 

 
7 videoer fra danseforestillingen!
Dance Company Concert!

Lone Peak Dance Company

Den første forestillingen er nå unnagjort, og jeg sitter igjen med en veldig god følelse. Det var så utrolig moro! Da jeg satte kursen mot USA visste jeg at det kom til å bli et år fullt av opplevelser, men jeg hadde aldri forestilt meg at det skulle bli akkurat slik. Her jeg sitter nå og tenker tilbake på de fem siste månedene med dansing omtrent daglig, må jeg si at jeg er ganske stolt av meg selv. Det er rart å prøve å forestille meg selv den første dagen på dance camp, hvor jeg var så utrolig nervøs fordi jeg ikke kjente noen, ikke hadde like mye teknikk og erfaring som noen av de andre osv. Jeg har vokst så utrolig mye og føler at jeg har utviklet meg på flere måter, noe som er en veldig god følelse. Ikke bare har jeg lært ufattelig mye innen dans, men jeg har også hatt min første solo - egenkoreograferte solo! Større adrenalinkick må jeg nok lete lenge etter. Å være en del av dansekompaniet på skolen er en opplevelse jeg aldri ville fått i Norge, og jeg er så takknemlig for alt jeg har lært. Nå gleder jeg meg bare til andre og siste forestilling i morgen! Jeg skal innrømme at det kommer til å bli litt trist å være ferdig med det vi har jobbet for så lenge, men etter dette er det jo bare å se frem til neste forestilling utpå våren!

Jeg er altså veldig fornøyd med kvelden, og har kost meg både foran og bak scenen. Hele vertsfamilien så på, noe som var veldig koselig, og de ga meg roser etter forestillingen! Jeg tror jeg har vært av de gladeste personene i hele verden i dag!  Her kommer det litt bilder som vertsmor tok, så skal jeg legge ut videoer senere om noen vil se?
Concert Week

Det er så vidt jeg har tid til å sette meg ned og blogge litt i dag. Det er søndag kveld, og jeg kjenner at jeg er veldig klar for senga. Den andre skoleuka i 2011 er rett rundt hjørnet, og jeg føler meg ikke helt klar for å ta fatt på den enda. Å komme tilbake til skolen etter juleferien var hardt nok i seg selv, og i tillegg har jeg hatt noe som kalles concert week. Dansekompaniet har nemlig vinterforestillingen sin torsdag og fredag til uka, så jeg har vært på skolen til rundt sju-åtte på kvelden hver eneste dag denne uka for å danse og forberede alt som forberedes skal. Den neste uka kommer til å bli likedan, og det er ganske så slitsomt og energitappende. Heldigvis er det en god del moro også, og jeg er jo glad for at jeg får muligheten til å være med på noe sånt. Det er bare det at på fredag er det slutten på semesteret, og da sier det seg selv at disse to ukene etter juleferien er stressende og fulle av ting som må gjøres. I tillegg startet jeg skoleåret 2011 med en fæl forkjølelse, noe som ikke akkurat passet midt i blinken. Å gå glipp av skolen her i USA er ikke som hjemme, fordi du mister ikke pare poeng for eventuelle innleveringer og quizer, men også for deltagelse. Dermed må du gjøre såkalt make-up work, og det er ikke akkurat det jeg trenger midt i denne hektiske perioden. Heldigvis har det gått bra, og jeg skal nok komme meg gjennom det! Fordi jeg ikke har hatt tid til annet enn skole, dans, lekser og sove, blir det ingen bilder denne gangen. Jeg skal prøve å være flinkere til å oppdatere (lurer på om jeg sier det hver gang..) så kommer det bilder og litt svar på spørsmål jeg har fått senere!
2011

Det er en spesiell og litt merkelig følelse rundt hvert eneste årsskifte. Jeg skjønner liksom aldri hvor tida har blitt av, hva månedene har gått til, hva jeg har gjort. I år var det en litt spesiell følelse av flere grunner. Jeg forstod på en måte aldri helt at det var nyttårsaften. Den siste dagen i året var på en måte ikke noe annet enn 31. desember. Jeg hadde ingen store planer, og feiringen virket ikke like "viktig" som hjemme. Den årlige nyttårsmiddagen med kalkun og waldorfsalat ble byttet ut med å gå ut og spise på Applebees sammen med Elisabeth fra Norge og søsteren hennes, Maria, som er på besøk! Det var litt rart, men ikke noe mindre koselig. Ettersom ingen av oss kan kjøre bil var vi strandet en god stund, og endte opp med å vise Maria Walmart. Å sprade rundt på Walmart på nyttårsaften var ikke noe jeg hadde forestilt meg, så det var i grunnen litt godt da vertsbror kunne komme og hente oss. Dermed ble det litt forskjellige leker og spill hjemme hos meg med vertsforeldrene mine og vennene de hadde på besøk, og vertsbror og hans venner, til vi ble hentet av ei anna venninne og dro til henne. Der var vi en gjeng på sju stykker som tok for seg nedtellingen til midnatt med stjerneskudd. Jeg så kanskje ikke mer enn fem-seks raketter, og det var i grunnen litt skuffende, så feiringen foregikk en god del roligere her.

Det er ikke bare rart at det er 2011, men det er også akkurat fem måneder siden jeg dro fra Norge. I tillegg er det akkurat fem måneder til skoleslutt, så jeg er temmelig halvveis. Det er både godt og trist på en gang, for det er så mye jeg savner hjemme, men samtidig så mye jeg vet jeg kommer til å savne her. De siste månedene her kommer antagelig til å gå minst like fort som de første, og på en måte er det jo litt fint å kunne si at vi sees igjen i år! GODT NYTT ÅR alle sammen!

bildet er fra disney world, for var ikke slike raketter å se her


 
Les mer i arkivet » Juli 2017 » November 2016 » Oktober 2016


Lever livet, opplever verden og drømmer meg bort. Journalistikkstudent på utveksling i DUBLIN høsten 2014 ♥

For kontakt:
amraaberg@gmail.comhits