Long time no see

Siden sist har jeg..


..Kommet hjem fra Estland med den ødelagte og teipa bagen min


..Ryddet og vasket hjemme..Tyvstartet påsken med å spise "lilla påskeegg"


..Tilbragt to koselige døgn hos Tonje, hvor Nina også var med en natt ♥


..Sett på OL (HURRA for Norge!)


Norsk i Estland

Jeg kunne ikke hatt en bedre siste kveld her i Estland enn aa sitte i stua sammen med koselig mennesker og se Norge ta Ol-gull i sprint stafetten. Det er jammen i meg godt aa väre norsk i Estland ogsaa! I kveld skulle vi egentlig ha värt i Tallinn hos den andre onkelen min, men det ble litt kollisjoner og endring i planene. Derfor er jeg naa i Paide igjen og er temmelig klar for senga etter en veldig bra dag. Sov i Tartu i natt og brukte stort sett hele dagen i dag der paa shopping. Jeg liker virkelig aa ha litt penger i lommeboka her som det er saa billig. I morgen rekker vi ikke stort annet enn aa staa opp, spise, pakke ferdig (blir en god del ompakking ettersom vi tar med oss mer hjem enn vi hadde med hit) og dra. Jeg kjenner at hele meg har lyst til aa bli igjen her, saa det blir trist - som alltid - aa vinke ha det paa flyplassen i morgen. Jeg utbröyt "her er det best!" i stad, og onkel saa ikke det minste overrasket ut og svarte "hvorfor dra til Amerika? her ER det best". Han har faktisk et poeng, for jeg vil like mye bo et aar her som i USA. Da ville jeg kanskje lärt meg spraaket ordentlig, og jeg kunne ha tilbragt mye tid med familie og venner her. Hvem vet, kanskje jeg ender opp her?

Det blir ingen bilder, men heller bare en haug rare bokstaver ettersom jeg ikke orket aa koble opp pc'n min paa nettet, og heller bruker den som finnes her i huset.Estland in my heart

Jeg lukter Estland, jeg smaker Estland, og jeg ser Estland. Akkurat nå er jeg der jeg føler jeg hører hjemme. Her vil jeg være lenge fremover. Jeg vil se smilene på fjesene til mennesker jeg treffer altfor sjelden, jeg vil få klemmer av akkurat de samme menneskene, og jeg vil høre de kommunisere på et språk jeg savner å kunne snakke, samtidig som jeg er fornøyd med å forstå det lille jeg gjør. 

Jeg har nå tilbragt to netter i Paide hos onkel og tante, og det har vært fullt hus her. Begge fetterne mine er nemlig hjemme, og den ene av dem har jo nå sin egen lille familie som fyller huset både med plass og lyd. Han og kjæresten har nemlig to døtre; ei på 2 år og ei på 7 måneder. De er skjønne begge to, og jeg vil ikke gjøre annet enn å klemme på de. Vi har også feiret bursdager mens vi har vært her ettersom fetterne mine hadde bursdag 18. og 10. februar. Da ble det god mat (det er det forsåvidt hele tiden) og et koselig lite selskap i går kveld. Ellers har jeg lest litt, spilt spill, vært sosial og i dag var vi til og med på bowling. Det er siste natta her i Paide i natt, og jeg synes i grunnen det er litt trist. Det er nemlig så koselig å være her. Likevel er det ingen veldig stor nedtur når vi drar i morgen for da går turen videre til mormor. Det blir godt å se henne igjen, for er altfor lenge mellom hver gang. Videre farer vi til byen Tartu hvor vi skal være i en natt før vi drar tilbake til hovedstaden Tallinn og sover siste natten hos den andre onkelen min her i Estland. Hvor mye mer jeg får skrevet mens jeg er her, aner jeg ikke, for tilgangen til nett er noe usikkert. Her kommer i alle fall noen bilder fra de første dagene i mitt andre hjem.Jeg er på Gardermoen!

Akkurat nå sitter jeg og speider utover på biler som det står skrevet "Airport Patrul" eller "Norwegian" på. Det står fly rundt omkring, og det yrer av folk og liv. Om en halvtime skal flyet vårt gå til Tallinn, Estlands herlige hovedstad. Jeg kjenner det kribler litt i magen bare jeg skriver Estland, for nå gleder jeg meg virkelig! Det er nesten to år siden sist jeg så mormor, onkler, tanter, søskenbarn og andre kjente i Estland. Å kun se halve slekta en gang i året er litt rart, og jeg skulle ønske det var mye oftere og at de var mye nærmere. Nå er det derimot ikke så altfor lenge før jeg er nærmere de enn jeg har vært på leneg. Om ca to timer står jeg på flyplassen i Tallinn og klemmer min kjære onkel, før det bærer av sted 10 mil i bil. Frem til tirsdag skal jeg være utlending, og det skal bli herlig! Det bobler av glede, og jeg trur jeg må avslutte her nå for at jeg i det hele tatt skal komme meg på flyet. GOD VINTERFERIE til dere som får den i morgen, og god vinterferie til meg som har det allerede i dette øyeblikk!  PAKKE FRA USA!

I bilen på vei hjem fra dansing nevnte pappa at det hadde kommet en pakke til meg, og det skulle ikke mer til enn de ordene for å få meg til å smile. Smilet mitt satt klistret i ansiktet hele veien hjem, og det er her enda. Har hatt en veldig bra dag ellers også, så nyheten om at pakken fra USA hadde kommet toppet dagen min. Jeg fikk to kjempefine bøker med masse bilder av Utah og Salt Lake City, i tillegg til et koselig kort fra vertsfar og litt godteri. Gleder meg til å sette meg ned og lese om stedet jeg faktisk skal bo i ett år! Men akkurat nå er det en annen betydning av ordet pakke jeg må forholde meg til. Reiser nemlig til Estland i morgen kveld, og det gleder jeg meg enormt til! Om jeg ikke tar helt feil kommer smilet mitt til å holde seg i ansiktet mitt en periode fremover for har fine ting å se frem til. 

sliten og fæl etter dansing, men hjelpes så glad!


pakkens innhold: bok om Utah, bok om Salt Lake, kort og godis


I just wanna close my eyes

Å være aktiv blogger er ikke noe som faller seg enkelt når en har alt for mye å drive med. Jeg kom hjem for noen timer siden etter å ha vært på kurs siden torsdag kveld. Når en er medlem av Juvente og er FRISTIL-leder, får en nok å holde fingra i, men du verden hvor gøy det er! FRISTIL er for øvrig et kurs for 9. klassinger hvor de lærer om blant annet rusgifter, ungdomsmiljø og påvirkning. Jeg var altså, sammen med fire andre, leder på et slikt kurs i helga. Det var en herlig helg og elevene var utrolig bra! Koste meg veldig, men 9.klassingene tar på.. Så nå er det tid for å få i seg litt mat før jeg kryper til køys. Selv om jeg sov i et par timer i stad, hindrer ikke det meg fra å legge meg så fort jeg får muligheten. Jeg er sliten i alle kroppsdeler, ledd og muskler. Tror til og med alle cellene mine kjenner at jeg har vært i full fres i fire dager. Derfor er det straks på tide å få tilbake energien ved å lukke øynene.

bildet er tatt fra actis.no

Jeg snakket forresten akkurat med vertsmor for de som lurer på det. Hun spurte om Valentine's Day, og vi snakket litt om forskjellene på tradisjoner her og i USA. Vertsfar har i tillegg bursdag på Valentine, så HAPPY BIRTHDAY til han og de andre som hadde bursdag i går (ja, jeg mener dere Nina og Camilla) :-D 


Informasjonsmøte med Explorius

Jeg regner med at jeg bare er en av mange som har fått mail om informasjonsmøte med Explorius i Oslo. Vi kunne velge mellom fire datoer, og det ble til at jeg meldte meg på 5. juni. Da er det bare å møte opp 09.30 for å ta en engelsk test på ca. timer før selve informasjonsmøtet starter. Det skal bli spennende å møte andre utvekslingsstudenter! Selv om jeg har vært i kontakt med en god del rundt omkring på blogger, skal det bli spennende å møte de. Jeg har forresten samlet en god del linker til andre utvekslingsstudenter som blogger om forberedelsene, så det er bare å ta en titt. De ligger nedover på høyre side et sted. 

Ellers så skjer det ikke stort mye om dagen, og det kan en vel egentlig ikke regne med heller. Jeg snakker litt med de forskjellige familiemedlemmene i vertsfamilien min nå og da, og det er fortsatt like koselig som før. Det gir meg både sommerfugler i magen og et stort smil i fjeset. For en uke siden sa vertsfar at de har sendt meg en pakke med bok om Utah med bilder og info. Den skulle vel komme om enda en ukes tid, og det gleder jeg meg veldig til! Jeg kommer til å juble høyt når den ankommer, så regn med at dere hører fra meg.. :-)

Dette nydelige bildet er i alle fall fra en tur vertsbror Jeff var på i Utah.

MagemuskLER er ikke noe å le av

Hele dagen har jeg gått og gjort mitt beste for å ikke le. Ikke fordi jeg har prøvd å være sur og kje, men rett og slett fordi det gjør så vondt. Da jeg våknet i dag tidlig og hadde problemer med å sette meg opp i senga, fant jeg ut at magemusklene mine virkelig hadde fått prøvd seg dagen før. Om jeg ikke har sett så mye til de tidligere, har jeg i alle fall i dag erfart at de fortsatt eksisterer. Jeg har også erfart at magemusklene brukes i de merkeligste sammenhenger. Bare jeg skulle skjære ost i dag, merket jeg at det gjorde vondt i magen. Dagens oppfordring burde derfor bli: skjær ost, folkens! Bruker du en skikkelig ostehøvel og velger brunost i tillegg, kan du jo si at du har 100 % norske magemuskler, og det er sikkert en flott ting å være stolt av. Hvilken nasjon magemusklene mine tilhører kan jeg ikke si med sikkerhet, men jeg vet i alle fall at de tilhører kategorien overbelastede og vonde muskler. I dag var det jo onsdag, og tid for dansing. Dansing som i koreografi, teknikk, tøying og selvfølgelig styrketrening. Jeg visste det ville komme og jeg har i grunnen prøvd å stål/stølsette meg for det hele dagen. Dessverre ble det så ille som fryktet, og her jeg sitter på gulvet på rommet mitt nå er det stor sannsynlighet for at jeg blir sittende en god stund til. Jeg er bare nødt til å bygge opp motet for å klare å reise meg. Bare tanken får kroppen min til å rope au. Det er nemlig ikke bare magemusklene mine som har fått kjørt seg.


ansiktsmusklene mine er kanskje de eneste som fungerer som normalt (i den grad dette kan kalles normalt)


  Les mer i arkivet » Juli 2017 » November 2016 » Oktober 2016


Lever livet, opplever verden og drømmer meg bort. Journalistikkstudent på utveksling i DUBLIN høsten 2014 ♥

For kontakt:
amraaberg@gmail.comhits