Min audition til PDC

Jeg har fått en del spørsmål om å legge ut auditionvideoen for Performing Dance Company, og som vanlig har jeg ikke samvittighet nok til å si nei. Naturlig nok er jeg ikke like fornøyd med alt på den, men det får nå bare være så. Enjoy :-)
Lone Peak Performing Dance Company

Jeg fortalte forrige gang om at vertsmor skulle prøve å ordne slik at det var mulighet for meg å delta på audition til danselagene på skolen. Det var to muligheter; Drill Team eller Performing Dance Company (PDC). Det viste seg at Drill Team ikke var noen god idé, men danselæreren på PDC var veldig positiv og sa jeg kunne sende en audition på video. Jeg hadde under to uker på meg og snekre sammen en audition, fylle ut en del skjemaer og få lærere og danselærer til å fylle ut skjemaer. Jeg stresset med å rekke alt i tide, og heldigvis fikk jeg levert alt som skulle leveres innen fristen, som var fredag 26. mars. Da jeg kom hjem fra skolen på fredag, trodde jeg alt var i skjønneste orden, men der tok jeg visst feil. Alle papirene hadde visst ikke kommet frem, og de fikk ikke til å se på videoen jeg la ut på youtube fordi den siden var sperret på skolens nettverk. Jeg har aldri vært så glad for at vi er åtte timer foran Utah, for det ble virkelig redningen min den fredagen (dommerne skulle se på videoen min etter at de andre hadde hatt audition, som var fredag ettermiddag der borte og nærmere midnatt her). Jeg brukte en drøy time på å prøve alle muligheter for å få sendt videoen, og med hjelp fra vertsbror gikk det til slutt! 

I helga var jeg på hytta med familien, og jeg kom hjem til en gledelig overraskelse: en mail hvor det stod blant annet "Congrats!!! You made it!". JEG ER HERVED EN DEL AV LONE PEAK'S PERFORMING DANCE COMPANY! Det er nesten ikke til å tro, og jeg er så utrolig glad. Jeg har aldri gjort noen som helst form for audition, så jeg var utrolig nervøs da jeg sendte avgårde videoen. Nå kan jeg heldigvis puste lettet ut og glede meg til mange, mange timer med dansing i USA.


fra danseforestilling våren 2009Oppdateringer

Det har vært stille en liten periode, men etter å ha sendt litt meldinger fram og tilbake med vertsmor har jeg fått veldig mye nyttig informasjon. Hun har blant annet fortalt meg om hvilke skoleaktiviteter skolen tilbyr, og hvilke som antageligvis er mest aktuelle for meg. Jeg hadde et ønske om å delta på Cheerleading, men try-outs for det er allerede nå i mars. Litt trist er det jo, men jeg tar det ikke spesielt tungt. Vertssøsteren min har vært cheerleader, men pga at hun brakk foten for noen uker siden har hun ikke muligheten til det neste skoleår. Vertsmor sa at selv om ingen av oss kunne være med på cheerleading, skulle hun prøve å få til at vi kunne gå på turn i stedet. Ellers så har hun foreslått the dance teams, og det er jo midt i blinken for meg. Try-outs for det er nå i vår det også, men hun skulle ringe og snakke med de som styrer der og snakke med de om det var noen mulighet for meg å komme på laget likevel. Hun er så hjelpsom og omtenksom! Jeg har også fått forklart litt om mulighetene for teater på skolen (det er mange!) og de forskjellige klubbene. Videre har jeg fått forklaring på karaktersystemet i USA og annen nyttig informasjon som at fagene jeg kan velge og til hvilke tider de skal foregå er lagt ut på hjemmesiden. Jeg kan med andre ord allerede nå finne ut sånn ca hvordan jeg vil at timeplanen min skal se ut! 

I går kveld snakket jeg med vertsforeldrene mine på Skype, og da snakket vi en del om det jeg har skrevet ovenfor, i tillegg til at jeg fikk en fantastisk overraskelse. Vi skal til Orlando, FLORIDA til DISNEYWORLD!! Jeg er helt overlykkelig og utrolig begeistret! Når jeg fikk beskjeden klarte jeg ikke å få frem et eneste ord, hele meg var bare et eneste stort smil. Vi skal antageligvis være der rundt bursdagen min, så det blir kult! I tillegg til denne fantastiske nyheten fikk jeg vite en del om skoledanser. De har en del artige regler for ditt og datt, som visstnok er spesielle for Utah, så det kan bli spennende. Jeg gleder meg så utrolig mye til hver minste detalj. Nå er det sikkert en del jeg har glemt, men det får nå så være.

Hvordan går det med dere andre utvekslingsstudenter? Noen fremskritt på noen områder?

gammelt bilde, men fortsatt like glad (i alle fall akkurat nå!)Skogens konge

Dagens lille høydepunkt var opplevd allerede før jeg fikk satt meg hutrende på bussen. Jeg var som vanlig i full fart fra døra og opp porten, da jeg stanset temmelig brått og fikk gåsehud. Et par meter foran meg stod det to elger, som antagelig observerte meg lenge før jeg observerte dem. Og hadde de ikke sprunget av gårde over åsen, hadde jeg mest sannsynlig ikke sett de i det hele tatt. Gåsehuden som plantet seg nedover ryggen var en fin mellomting av ubehagelig og behagelig. Jeg har lenge tenkt på hvordan jeg ville reagere dersom jeg skulle støte på to elger nettopp slik jeg gjorde, og kvart over sju i dag tidlig fant jeg det altså ut. Jeg følte at hele verden stod stille rundt meg, og øyeblikket var til å ta og kjenne på. Ja, til og med smake og lukte på det tror jeg også var mulig. Det var ikke før jeg stod der helt alene at det gikk opp for meg hvor mye jeg faktisk likte akkurat det øyeblikket. Jeg følte at jeg var en del av noe fint og verdifullt. Jeg følte en slags tilhørighet, selv om det i grunnen kanskje er stikk motsatt av det som ville vært naturlig, ettersom jeg skremte elgene vekk fra det jeg ser på som først og fremst deres område. Likevel står jeg nå igjen med opplevelsen om at jeg fikk ta del i noe som har hatt større betydning for meg enn jeg trodde var mulig. Det var når jeg senere satt på bussen og brummet forbi de samme elgene i skogkanten at jeg kjente hvor glad jeg egentlig er i stedet jeg bor, og at jeg har muligheten til å leve blant naturens dyr. At to så forskjellige verdener kan leve side om side, og krysses - slik som i dag, og skape øyeblikk i hverandres liv som får hjertet til å banke litt ekstra, er i følge meg temmelig fantastisk. De to elgene som stod ved postkassestativet vårt i dag tidlig, satte ikke bare spor i snøen, men også i meg.

selv om det er 20 000 ganger flere trær her enn mennesker, trives jeg blant de alle sammen


Les mer i arkivet » Juli 2017 » November 2016 » Oktober 2016


Lever livet, opplever verden og drømmer meg bort. Journalistikkstudent på utveksling i DUBLIN høsten 2014 ♥

For kontakt:
amraaberg@gmail.comhits