"The best of healers is good cheer"

Jeg takker immunsystemet mitt som har jobbet som bare det og fått meg relativt frisk igjen. Nå er det kun en litt rar stemme og tett nese som holder meg tilbake. Det ble en veldig grei dag på skolen i dag, som startet med at vertsmor og jeg snakket med rådgiveren for at jeg skulle få bytte mattelærer. Ting har ikke vært veldig enkelt i matte, så vi håper at en ny lærer vil gjøre ting bedre. Han virker i alle fall hyggelig, OG han  kan snakke russisk med meg! I tillegg fortalte han at om det er noe precalculus (matten jeg har her) ikke dekker som jeg burde ha dekket i forhold til matten jeg ville hatt hjemme i Norge, så kunne han gå gjennom det med meg om jeg ville. Så dette blir nok bra!

Etter skolen hadde jeg en temmelig tøff trening med hip hop. Vi har nemlig fått en gjestekoreograf fra et av universitetene i området her, så vi får et ordnetlig hip hop nummer på forestillingen vår i mai. Jeg som ikke har gjort mye hip hop før strevde litt, men det skal nok bli bra til slutt. Det var i alle fall veldig moro, så jeg gleder meg til å se det endelige resultatet.

Litt sliten, men likevel full av energi kom jeg hjem igjen og ryddet rommet mitt, vasket badet, og gjorde unna en runde med klesvask, før det bar avsted på en liten joggetur! Synes jeg har vært veldig flink i dag, og selv om jeg kanskje burde ta det med ro og bli ordentlig frisk føler jeg at jeg får mer energi av det, og det er i grunnen alt jeg trenger. Nå er jeg snart klar for en relativt tidlig kveld bare jeg har spist og sett litt på TV med familien. Her er det reality som gjelder!

Her er forresten et bilde fra danseforestillingen i går
Etter "skratalåt" kommer gråt

Etter en veldig bra helg med mye moro, ble forkjølelsen min et faktum og jeg ble sengeliggende. Mandag skulle være første dag i siste termin, og en frisk og ny start, men slik ble det altså ikke. Jeg var våken rundt 5 timer i løpet av hele dagen, mens resten foregikk godt gjemt under dyna. Ettersom vi hadde en danseforestilling i dag, kunne jeg ikke gå glipp av treningen i går, så jeg kavet meg opp av senga i et par timer for å sitte i danserommet med verkende muskler i hele kroppen og hodevondt, for å ikke gå glipp av noe. Heldigvis kom matlysten tilbake i dag, og jeg følte meg mye bedre etter å ha sovet gjennom de tre første timene. Jeg kom meg endelig på skolen til fjerde time, som var dans, og klarte å delta på et høyere nivå enn gårsdagen. Jeg hadde lovet de andre på kompaniet og meg selv at jeg skulle være med på forestillingen i dag, og heldigvis overlevde jeg uten for mye vondt! Nå føler jeg meg mye bedre, og håper at skoledagen i morgen ikke blir for vanskelig med tanke på at jeg må ta igjen det jeg har gått glipp av. Det er kanskje det eneste jeg misliker med amerikansk skole; ALT en går glipp av, uansett grunn, må en ta igjen. Ikke mye medlidenhet for sykdom her i gården som på vgs hjemme, nei..

Nå skal jeg få i meg en god natts søvn, bare jeg får lagt med noen bilder fra helgas festligheter. Var på "Festival of Colors" som er en utrolig morsom festival hvor alle har fargepulver som de kaster omkring seg. Det er først og frems en religiøs feiring for Hare Krishna (hinduisme?) hvor de feirer at våren kommer, og det at alle individer er forskjellige og at det er en grunn for at vi er skapt forskjellige. Jeg satte meg ikke helt inn i det, men hadde det likevel moro der jeg danset rundt som en regnbue! Det var en morsom og fargerik dag, som førte til at jeg nå har mer grønne striper enn lyseblonde striper i håret.. Forkjøla som jeg var endte det opp med lilla snørr også, usjameien.. Etter festivalen var jeg på suprise party for Elisabeth fra Norge som fylte 18 år! Var en koselig kveld med hyggelige folk og en ordentlig sokkefight ala snøballkrig. Veldig rart spør du meg, men også veldig barnslig moro! Haha :)

 


Lady Gaga concert & State with Dance Company!

På fredag dro jeg endelig avsted på state med dansekompaniet, og det var en utrolig morsom tur! Vi storkoste oss på hotellet fredag kveld, og lørdag morgen var vi tidlig oppe for å ordne hår osv. I løpet av dagen hadde vi tre forskjellige danseklasser (moderne teknikk, composition og hip hop) og vi fremførte to danser for dommerne. Det var ikke mye tid mellom alt som skjedde, og det var temmelig stressende, men fy for en opplevelse. Jeg får så kick av å opptre, og spesielt da hår, sminke og kostyme var så bra som det var. Den ene dansen vi fremførte var vi fugler, og mesteparten av kostymet lagde vi faktisk selv! Snakk om flinke jenter! Enda flinkere følte jeg meg da jeg senere fikk høre at vi fikk ANDREPLASS! Ikke verst :) Da vi var ferdige med både fremføring og klasser, var det tid for forestilling, hvor alle skolene som deltok skulle fremføre en av dansene.. Jeg fikk uheldigvis ikke vært med fordi jeg måtte dra tidligere.

Nå var det jo ikke akkurat noe veldig kjipt jeg gjorde i stedet for danseforestillingen, så det gikk veldig greit. Vertssøster og jeg fikk jo billetter til Lady Gaga til jul, og på lørdag var det endelig tid for konsert! Det var en super konsert, og vi hoppet, danset og skrek som bare det! Siden jeg kom rett fra konkurranse, bestemte jeg meg for å beholde den overdrevne sveisen og sminken - det passet jo perfekt til Lady Gaga! Og tro meg, jeg var ikke den som hadde gått lengst når det gjaldt det..

Tonje, som hadde 18årsdagen sin på fredag, fikk billetter av vertsfamilien sin, så da ble det konsert på henne og Elisabeth (fra norge) som hun tok med seg, og de satt på med oss hjem. Tonje overnattet ettersom vi hadde planlagt å dra til Salt Lake dagen etter for å shoppe og på en måte feire bursdagen hennes. Det var en koselig søndag med shopping og MYE skravling, før det bar hjem og til Tonjes hus på bursdagsselskap med kaker og is.

 En fantastisk helg i møte!

Aller først: GRATULERER MED DAGEN, TONJE! Tenk at du fyller 18 år! HER i USA! Hurra for deg :-)

Tenkte bare jeg skulle skrive noen ord om at jeg er klar for en fantastisk helg, hvor jeg kommer til å være busy busy. I morgen (senere i dag for dere i Norge) drar jeg avsted for å konkurrere i State med Dance Company! Jeg gleder meg utrolig mye, og er sikker på det kommer til å bli en opplevelse for livet. Det har vært noen intensive uker med dans, dans og atter dans, så det blir spennende å se om det har gitt noen resultater. Uansett hvordan det går er jeg klar for å kose meg med jentene (og de to guttene som er på kompaniet, hehe)!!

Jeg får ikke vært med på slutten av state hvor alle skolene fremfører danser, noe som er veldig kjipt, men jeg vil si jeg går glipp av det for en god grunn. Vertssøster og jeg skal nemlig på LADY GAGA konsert! Og ikke nok med det, tror dere ikke at Tonje ringte meg i stad og sa hun hadde fått bursdagsgaven av vertsforeldrene sine; billetter til Lady Gaga! Utrolig moro at vi skal på samme konsert. Har rikitig nok ikke sitteplasser sammen, men blir bra likevel! Etter konserten skal Tonje bli med hit for vi skal nemlig opp til Salt Lake City igjen på søndag for å feire Tonje med shopping og middag. Nå skal jeg finne senga slik at jeg har energi før helga braker løs! Må i tillegg på skolen klokka seks i morgen tidlig for siste forberedelser før state.

Random bilder av moro med Dance Company de siste ukene
 
Basketball i stedet for ski-VM

Tenkte jeg kanskje burde komme med en oppdatering siden det er så lenge siden sist. At det blir lengre og lengre mellom hver gang kan komme av flere grunner. Aller mest tror jeg det har med å gjøre at jeg merker det er mindre og mindre tid igjen her, at det er så mye annet som blir prioritert. Om akkurat 13 uker er jeg nemlig hjemme igjen, noe som gir en veldig rar følelse. Derfor prøver jeg å ikke tenke for mye på det, og heller alt det morsomme jeg finner på her i USA.

Den siste perioden har gått i basketball, og jeg synes faktisk det er en veldig grei sport. I alle fall å se på.. Ettersom skolens basketlag deltok i state championship, var det jo ganske spennende å følge med der, og utrolig nok vant vi! Lone Peak High School er best i hele staten, så det synes jeg selvfølgelig er veldig moro. Har også vært på en college basketkamp siden sist, og det var like moro. Jeg må jo innrømme at det har vært litt trist å gå glipp av ski VM hjemme i Norge, men basket har vært en liten trøst for det.

Ellers er det ikke spesielt mye spennende som har skjedd i det siste. Den største begivenheten må har vært at jeg mistet mobilen min i badekaret mens jeg var så flink og skrubbet og vasket det. Dermed ble det en tur på walmart og en billigtelefon jeg kan bruke de siste tre månedene her. Fremover skjer det heldigvis en god del jeg gleder meg til, og allerede neste helg blir fylt av moro! Det er nemlig tid for State med dansekompaniet, OG vertssøster og jeg skal på Lady Gaga konsert. I tillegg er det under en måned til jeg skal til L.A.! Med andre ord blir det litt flere ting å skrive om fremover.
Skoleflink!

Det er med god samvittighet og et klapp på skulderen til at jeg nå er veldig klar for en god natts søvn. I dag har jeg vært ordentlig skoleflink, og jeg har utnyttet hvert minutt, noe som er ganske uvanlig for en som bruker å utsette og utsette.. Jeg har tatt to matteprøver, levert inn både lekser og oppgaver som manglet i matte på grunn av fravær, slik at karakteren min forhåpentligvis kommer til å se litt bedre ut. Jeg som aldri har hatt en dårligere karakter enn 4, hadde plutselig en F, altså stryk, i matte. Etter skolen var det tid for dansing til klokka seks, og så fort jeg var hjemme igjen var det tid for enda mer skolearbeid. Både historie- og engelsklekser ble unnagjort, i likhet med pugging til en psykologiprøve i morra. Jeg merker jeg er veldig klar for senga nå, og er overlykkelig over at morgendagen ikke blir av de lengste. Vi slutter nemlig 11:45 fordi skolens basketballag spiller semifinale i state championship i morgen, så da vil de at flest mulig drar for å heie. Hurra for amerikansk skole som er så opptatt av skolesporter!

Om jeg blir med på den nesten to timer lange bussturen i morra for å se på er enda usikkert, ettersom jeg tok turen i går for å se på at vi vant overlegent. Noe jeg vet sikkert derimot, er at nå skal jeg sove så jeg er klar for å være på skolen klokka seks i morra tidlig for å danse. Hurra for amerikansk skole som er så opptatt av skolesporter, ja...

 
Besøk fra Norge!!

Rett ned gikk det med blogginga da min kjære bestevenn Pernille fra Norge bestemte seg for å ta seg en tur over Atlanteren. Jeg føler ikke for å unnskylde for dårlig blogging, for de 12 dagene vi hadde sammen er jeg glad jeg brukte kun på henne og ikke på blogging. Hun dro i går ettermiddag, og jeg må si det føles veldig tomt her nå som det ikke ligger en madrass eller en stor koffert på gulvet som tar opp all plassen. Heldigvis sitter jeg nå med mange gode minner fra tiden hun var her.

Vi dro opp til Park City for å stå på ski, noe som endte med litt knall og fall blandet med skrekk og moro. Vi tok turen til Salt Lake City og ?The Gateway? hvor vi fikk svidd av litt penger på billige amerikanske klær. Omtrent like mye penger gikk det på M&M?s med peanutbutter tror jeg.. Jeg fikk ta henne med på skolen en dag, slik at hun fikk se hvordan det hele foregår, og high school spirit fikk hun også oppleve da det var tid for baskeballkamp mot skolens største rivaler, og vi vant selvfølgelig. Mer high school spirit ble det på Talent Show og Ballroom Competition på to andre skoler. Det ble en tur på kino, slik at hun kunne se en film det tar flere måneder før kommer ut i Norge, og vi spiste på steder hun kommer til å ønske vi hadde hjemme. Hun fikk også møte de fleste av vennene mine her, som stadig vekk lurer på hvorfor alle nordmenn er så søte.

I tillegg til alt vi gjorde, var det bare det å ha henne i samme rom utrolig herlig. Vi snakket til langt på natt akkurat som før, og det var koseligere enn jeg hadde innbilt meg. Opptil flere ganger om dagen utbrøyt jeg plutselig ?Jeg skjønner ikke at du faktisk er HER, i USA!? og det var nesten så jeg måtte klype meg i armen for å være sikker på at jeg ikke drømte. Etter at vi kjørte henne til flyplassen i går, var det litt trist å komme tilbake på rommet sitt alene, og siden jeg var så trøtt eller å ha skravlet hele natten, la jeg meg ned for å sove i noen timer. Da jeg våknet var min første tanke faktisk ?Hvor er Pernille??. Da jeg først ble vant til at hun var her, så må jeg venne meg til at hun ikke er her lenger.

Nå er det jo ikke slik at jeg skal gråte meg i søvn hver eneste natt og synes synd på meg selv, men heller være utrolig takknemlig for at hun kunne komme. Det er langt i fra alle utvekslingsstudenter som får besøk, så jeg er veldig heldig! I tillegg får jeg familie på besøk helt i slutten av året her, og det gleder jeg meg utrolig til. Fremover nå er det enda flere ting jeg gleder meg til, så tida kommer nok til å gå altfor fort..
Les mer i arkivet » Juli 2017 » November 2016 » Oktober 2016


Lever livet, opplever verden og drømmer meg bort. Journalistikkstudent på utveksling i DUBLIN høsten 2014 ♥

For kontakt:
amraaberg@gmail.comhits