hits

SLEP-test

For et par uker siden fikk jeg SLEP-testen i posten. Det var egentlig meningen jeg skulle ta den på informasjonsmøtet i mai, men for at skolen i USA skal godkjenne meg som elev var de nødt til å få resultatene mine tidligere. For de som ikke vet hva SLEP-testen er, kan jeg fortelle at det er en engelsktest vi utvekslingsstudenter er nødt til å ta, og det er vel først og fremst for at de skal se om vi er gode nok i engelsk. Tror også det har noe å si for om vi blir junior eller senior. 

Jeg tok i alle fall denne testen for noen dager siden, og den er nå sendt til Explorius. Testen bestod av to deler; en lyttedel og en krysse-av og lesedel. Lyttedelen var overraskende enkel, og jeg tror ærlig talt lillesøsteren min på 9 hadde klart mesteparten av den. En hadde nemlig et hefte med bilder, og til hvert bilde ble det sagt fire setninger, og en skulle krysse av for hvilken setning som passet til bildet. Det var i den grad at en fikk et bilde av elever sittende ved pultene sine og læreren stående bak, og da kunne setningene en fikk høre være "Elevene står i hjørnet" eller "Elevene skriver på tavlen". Med andre ord; ikke så veldig krevende! Den andre delen startet ganske enkelt også, men etter hvert ble den betydelig verre og jeg slet litt. Krysser likevel fingrene for at det gikk bra! 


Sommer kommer, sommer kommer

Ojojoj, som tida flyr. Halve april har nemlig flydd forbi, uten at jeg har fått det med meg. Selv om jeg ikke skjønner hvor dagene blir av, gjør det meg ingenting. For når sola varmer fra skyfri himmel og veiene er tomme for snø, er allting godt. Følelsen av å gå hjem fra bussen i tøysko med Beatles' "Here Comes The Sun" strømmende fra ipoden og sola midt i fleisen, er virkelig herlig. Ingenting kan erstatte følelsen som kommer krypende i det du trekker inn og kjenner det lukten av det-nærmer-seg-sommer. Nå gleder jeg meg først og fremst til å bli ferdig med engelsktentamen i morgen, deretter er det bare å lengte etter sommeren og se frem til når den endelig kommer. Jeg skal nyte tiden fremover nå fullt ut, for jeg vet hvor fort de siste månedene på skolen kommer til å gå, og vips står jeg fremfor en sommer full av jobbing og kos, og plutselig er det hadetbra Norge og hallo USA. 


Akkurat denne tiden av året for to år siden, sukk.


Les mer i arkivet » Juli 2017 » November 2016 » Oktober 2016