PROM!!

 Denne helga var det endelig tid for PROM, og det var minst like moro som jeg håpet det skulle bli. Det hele startet på fredag med day-date sammen med gruppa vår. Ettersom det var en guy?s choice dance, var det guttene som stod for all planleggingen, så jeg visste egentlig ikke så mye hva som skulle foregå. Fredag ble jeg altså hentet av daten min, Troy, og vi dro hjem til en av gutta hvor vi møtte de 18 andre i gruppa vår. Der spiste vi pizza og ble litt kjent med folk, før det var tid for å lage skulpturer av iskrem! Jeg var litt skeptisk i begynnelsen, men det viste seg å være utrolig moro. Det ble en del søl, og Troy fikk is i øyet så han mistet linsen sin, stakkar. Vi endte opp med å lage en snømann av sjokolade is, noe jeg synes vi bør være fornøyd med, med tanke på hvor vanskelig det var. Vi hadde også en lek ?a minute to win it? hvor vi måtte fullføre ulike morsomme/flaue oppgaver på under et minutt, så det ble en god del latter. Til slutt så vi på en film, så det var en veldig koselig kveld!

Lørdag var det tid for selve prom, og jeg var utrolig spent og gledet meg masse. Ettersom vertssøster også skulle på prom dro vi til frisøren sammen så vi fikk ordnet hår og sminke, før det bar hjem for hoppe i kjolene. Vi endte opp med å ha skikkelig hastverk, men det gikk heldigvis bra! Vertssøster ble hentet først, og ikke lenge etter var det endelig min tur. Vertsbror overtalte meg til å gå opp i andre etasje for å vente til Troy kom, for at jeg skulle kunne gå ned trappa slik de alltid gjør på film, haha. Det føltes veldig amerikansk, og den følelsen ble selvfølgelig forsterket da jeg fikk blomstene på håndleddet og jeg måtte feste blomsten på jakka hans. Da det var unnagjort dro vi hjem til en av guttene for å ta bilder med hele gruppa og av hvert enkelt par, før det var tid for middag. De hadde bestilt catering fra en veldig fin restaurant, men ikke nok med det: De hadde fått tak i en fyr til å spille gitar og synge mens vi spiste! Han var utrolig flink (sjekk ut Allred!), og det ble en helt egen stemning av å ha live musikk og en liten konsert. Ble veldig imponert over at guttene i gruppa fikk til det, så det var moro!

Ettersom middagen var så koselig, tok det en god stund før vi kom oss til selve dansen. Den foregikk i State Capitol Building i Salt Lake, og kan sammenlignes med Stortinget. Det var utrolig fint der, og det føltes som et ordentlig ball! Noe som gjorde det enda mer spennende var at faren til daten min jobber i regjeringen, så han tok oss med opp til ?House of Representatives?, altså der hvor de sitter og stemmer og avgjør alle viktige saker (typ Stortingssalen). Vi var altså der en liten stund og tok litt bilder med hele gruppa, før vi gikk ned igjen for å danse. Tiden gikk så utrolig fort at jeg nesten ikke husker at jeg danset, men den tiden vi hadde var bra likevel. Troy er selskapsdanser (den 4. beste i USA til og med), så det var moro (og litt skummelt) å danse med han!

Da dansen plutselig var ferdig alt for fort klokka 23, og vi alle hadde lyst til å ha mer moro, dro vi hjem til en av gutta for å se på film. Det ble i grunnen heller til at vi bare satt og pratet hele gjengen, så det var veldig koselig. Jeg var i gruppe med to av jentene fra dansekompaniet, så det var gøy! Kvelden endte med at jeg kom hjem en gang mellom halv tre og tre, noe som er veldig sjelden her i gården. Alt i alt var det altså en veldig vellykket kveld, og jeg er så glad for at jeg fikk oppleve prom! Det var en av de beste kveldene jeg har hatt der, og jeg har så lyst til å gjøre det om igjen!

Bilder fra day-daten

Bilder fra PROM

Brittanys bilder!

I'm asked to PROM!

Som de aller fleste vet, så er prom veldig stort her i USA. Det er den største og viktigste skoledansen på amerikansk high school, og for mange virker det som årets høydepunkt. Helt siden jeg kom hit har jeg sett frem til prom, og krysset fingrene i håp om at jeg også skulle få muligheten til å oppleve hva prom egentlig er. Til min store lettelse ble jeg spurt forrige uke, og allerede på lørdag er det tid for den store dagen!

Da jeg kom hjem fra California på onsdag fikk jeg en hyggelig beskjed på trappa; Nemlig en artig plakat!Sammen med plakaten fikk jeg også en bøtte med små ballonger. Jeg måtte sprekke ballongene for så å finne små lapper gjemt inni dem som sa "Not this one" eller "Try again" osv, helt til jeg fant en som sa navnet til han som spurte meg. Her i Utah er de kjent for å spørre på kreative måter, noe som betyr at en også må svare kreativt. Dermed dro jeg sammen med noen venner for å kjøpe en liten leketøy-gris som vi festet til ni rosa ballonger med helium. Vi dekket de til med en stor søppelsekk, skrev en lapp som sa "I'll go to prom with you when pigs fly", og satte det fra oss på trappa hans. Da han fjernet søppelsekken steg nemlig ballongene opp, og grisen fløy..

I dag fikk jeg endelig hentet kjolen min og bestilt frisørtime, så det eneste som mangler nå er beskjed om hva vi skal finne på som "day date". Jeg vet i alle fall at gruppa vi skal være med i består av flere av de beste vennene mine på dansekompaniet, så det kommer nok til å bli moro! Nå gjelder det bare å overleve den første skoleuka etter spring break (mens dere der hjemme har påskeferie!!) som er nokså hardt, før prom endelig står for døra!


Her er en video fra jeg ble spurt! Vertssøster sliter litt med å filme, hehe..
CALIFORNIA!

Nå har jeg altså kommet hjem fra Spring Break i selveste Los Angeles, California, og det har ikke vært annet enn helt herlig! Jeg tror ikke jeg kan få takket vertsfamilien min nok for alt de gjør for meg og alt de tar meg med på. Jeg har vært så utrolig heldig, og kunne ikke bedt om en bedre familie. Jeg er ganske sikker på at California ville blitt en positiv opplevelse uansett, men fordi jeg har den vertsfamilien jeg har, ble det en enda bedre tur!

Vi ankom Los Angeles sent lørdag kveld, etter å ha tilbragt hele dagen i Portland i barnedåp med familien, og dermed ble det bare å slappe av før det brakte løs med alt vi skulle finne på de neste dagene. Søndagen tok vi turen til Santa Monica Pier, hvor vi så boder med diverse, tryllekunstnere osv. Det var også et lite tivoli på brygga, så vi bestemte oss for å ta en tur i pariserhjulet, noe som ga oss en nydelig utsikt over Santa Monica Beach. Etter det tok kjørte vi langs kysten til Malibu, for å gå langs stranda en liten stund før vi spise lunsj der. Vannet var ikke veldig fristende, men det ble da litt vassing, mens vi så på alle surferne som lekte seg i bølgene. Kvelden brukte vi på TV-kos på hotellet med pizza, og så klart boblebad etterpå. 

Neste dag startet med en tour på Warner Brothers Studios, hvor vi kjørte rundt på settet. Vi fikk se bygninger og fasader fra kjente filmer og TV-serier som musikalen "Annie", "Oceans 13", "Spiderman" osv. De hadde også beholdt settet til kafeen fra TV-serien "Friends" selv om de sluttet innspillingen for flere år siden, så det var moro å se den kjente sofaen de alltid sitter i på TV-serien. Vi fikk også se et av de største settene i verden, hvor en scene fra "Inception" blant annet ble spilt inn, og vi tok turen til et "working set" hvor de holder på med innspillingen av "The Mentalist". Det var veldig spennende å se alle måtene de jukser på, og jeg er sikker på at jeg aldri kommer til å se på film på den samme måten igjen. Runden ble avsluttet med et besøk på Warner Bros Museum, hvor de hadde rekvisitter og kostymer fra mange av de nevnte filmene i tillegg til en hel del fra "Harry Potter". Vi fikk også se Oscar-statuettene Warner Bros Studios har vunnet for sine filmer.

Ettersom vi startet dagen med å hoppe inn i filmverdenen, passet det at turen videre gikk til selveste Hollywood. Vi fikk med oss "The Walk of Fame" med alle stjernene på bakken, og er yrende folkeliv. Mens vi var der holdt de på å rulle ut den røde løperen for å gjøre klart til premieren av "Scream 4" som skulle være senere den kvelden. Det ble ikke noen premierefest på oss, men heller en liten tur opp i høyden for å ta en nærmere titt på Hollywood skiltet. Jeg må si det føltes litt uvirkelig å plutselig stå under de store, hvite bokstavene som jeg alltid har sett på enten bilder eller TV.. Uansett hvor uvirkelig det føltes, så var det jo moro.

Tirsdagen var den siste hele dagen vi hadde i L.A. og den ble flittig brukt i Disneyland - California Adventures. Det var en morsom dag full av leking. Karusell etter karusell, Aladdin Show, og aktiviteter som å være stemmen til en karakter i en Disneyfilm, var blant all moroa vi fant på. Det var litt trist å vende tilbake til hotellet med vissheten om at vi skulle hjem dagen etter. Ettersom jeg ikke ville hjem var det like greit å utnytte så mye av dagen som mulig, så vertsfar og jeg stod opp tidlig for å ta en løpetur på stranda. Jeg har alltid hatt lyst til å kunne stå opp for så å jogge langs en nydelig California kyst, og dermed tok vertsfar meg med til Manhattan Beach. Etter en forfriskende joggetur dro vi tilbake til hotellet for å hente vertsmor og vertssøster for å spise frokost på IHOP (nammmm), før vi dro av sted til den turistberømte Venice Beach. Der nøt vi turistlivet en liten stund før vi dessverre måtte sette kursen for flyplassen.

 Det var trist å måtte forlate solfylte Los Angeles, og det var en litt molefonken Anne Marit som satt og ventet ved gaten. Heldigvis fikk jeg plutselig øye på noen som gjorde at jeg måtte smile litt. En av deltakerne fra TV-serien "The Bachelor" satt nemlig og ventet på samme flyet som oss. The Bachelor er kanskje en av seriene jeg har hørt folk snakke mest om, så det var litt moro da Michelle - den kanskje mest hatede dog morsomste deltakeren, skulle på samme flyet som oss. Vertssøster og jeg måtte jo selvfølgelig bortom og knipse et lite bilde. Like etterpå så jeg enda flere kjente fjes, og det var ingen andre enn kjære norske Elisabeth og Kristine! De var nemlig på vei til Hawaii (veldig misunnelig..) og mellomlandet i L.A. Oddsene for at vi skulle havne på samme gate på en såpass stor flyplass som LAX er ganske små, men både koselig og moro var det i alle fall!
 Oregon i dag, California i morgen!

Endelig er spring break her og enda en tur med familien! Naa sitter jeg paa hotellrommet i Portland, Oregon etter en god frokost, og vi er snart klare til aa dra i daap til nevoen til vertsmor. Vi dukket opp her i Oregon i gaar kveld, uten at noen visste at vi skulle komme, saa du kan tro det var noen overraskende ansikt som moette oss da vi banket paa doera i gaar kveld. Ettersom vi skal til L.A. (jeg besvimer nesten bare ved tanken paa at jeg skal til California) i morgen, bestemte vi oss for aa forlenge reisen vaar med en dag, og dra opp til Portland foerst! Det er veldig groent og fint her, og utrolig nok regner det ikke. Da vi dro fra Utah i gaar snoedde det som bare det, saa det var deilig aa lande her i gaar til sol og blaa himmel. Det er veldig godt med ferie, og jeg gleder meg som en liten unge til aa tilbringe spring break i California med vertsfamilien.

Jeg ville bare oppdatere dere, saa dere vet hvor jeg befinner meg og at alt gaar bra som vanlig! ..og for at dere kan bli like groenne som gresset her av misunnelse!

Goodbye Utah....hello Oregon!

Om de var overrasket, sa du?


2 måneder igjen..

Nå er det akkurat åtte måneder siden jeg dro fra Norge, og det føles både uforståelig og uvirkelig. Jeg vet at de to siste månedene her kommer til å gå altfor fort, og derfor nyter jeg hvert øyeblikk jeg har her med både venner og familien. De to siste dagene har jeg i alle fall gjort det, og siden det er så koselig, har jeg tenkt å fortsette med det. På fredag var jeg for det meste med Angelica - ei jente fra dansekompaniet - og vi hadde planer om å dra på skolens 80's dance. Her går selvfølgelig alle fullt ut og vi brukte store deler av kvelden på å sette sammen et kostyme. Med tights, store t-skjorter, typisk 80-talls sveis og sminke dro vi danseklare til skolen, bare for å bli møtt med beskjeden om at de ikke kunne slippe oss inn. Etter et øyekast på meg sa vakten "Your pants are to tight. Well, actually they're not even pants - they're tights!". Jeg hadde vanskelig for å ikke ta det som en aprilsnarr, men ansiktsuttrykkene dems sa noe helt annet. Dermed snudde vi på hæla, og dro for å kjøpe is i stedet. 

Siden Angelica og jeg hadde det moro på egenhånd i går, bestemte vi oss for å dra på zumba. Utrolig nok stod jeg altså opp før åtte på en lørdag for å ha en ordentlig treningsøkt. For en som aldri hadde vært på zumba før, var det veldig moro, og en opplevelse jeg har bestemt meg for må gjentas (ja, jeg tenker først og fremst med deg, Bine!). Ellers dro jeg på fotballkampen til vertssøster som endte med at de vant 6-0, og med finværet som vi har var det ikke noe problem å nyte kampen fra sidelinja. Riktignok ble det kaldere og veldig vindete/blåsete (?) (husker ikke hva windy er på norsk.. uffuff..) utover kvelden, og i morgen er det meldt snø.. Etter kampen dro vertssøster, vertsmor og jeg ut på middag med to av venninnene til vertsmor og den ene dattera som også er senior på skolen min. Hun måtte på jobb rett etter middagen, og siden hun jobber på et iskrem-sted, bestemte vi oss for å dra dit for dessert. De har utrolig god is her i USA, og de blander alt du kan tenke og ønske deg i den. På meg ble det mango og bringebær sorbet med et godteri som heter "nerds" blandet inn (NAMM), mens vertssøster spiste sukkerspinn-is med gummybears. 

Det ble en relativt rolig kveld etter en kjempekoselig middag, hvor jeg og vertssøster så den nye disneyfilmen "Tangled" (den heter visstnok "To på rømmen" i Norge. Noe som for øvrig er den teiteste oversettelsen noensinne..). Jeg hadde allerede sett den to ganger på kino, men siden jeg visste at den er så bra skadet det ikke å se den enda en gang. Da vertsbror kom hjem i ellevetiden hadde han lyst til å se den også, så det ble ikke noen "alle gode ting er tre" på meg, men heller fire. Derfor er det veldig sent nå, og jeg skal hoppe i seng før det er tid for en god søndagsfrokost og skyping i morgen!

Angelica og meg klare for 80's dance.. 

 

Maggie Moo's Ice cream!

 Kjørte forresten etter en bil med et bilskilt som fikk meg til å le rett ut.. ..selv om det egentlig ikke er morsomtYoga utenfor kjøpesenteret med pannekaker som belønning

Ser man det, plutselig ble jeg veldig flink til å blogge igjen. Det må nok være noe med vårsola og det nydelige været for tiden som gir meg både overskudd og godt humør. Jeg startet skoledagen i den nye matteklassen min i dag, og etter kun en time der føler jeg at jeg kjenner flere enn etter sju måneder i den andre klassen. Håper dermed at tall, eksponenter og x-er både her og der, kommer til å bli en bedre opplevelse enn tidligere.

Utrolig nok hadde jeg planer om å si at mattetimen var dagens høydepunkt, men etter en tur til kjøpesenteret for å hjelpe ei venninne med et psykologi prosjekt, endret det seg. Prosjektet gikk ut på å bryte sosiale normer, så vi var tre stykker som stod utenfor kjøpesenteret og gjorde yoga for å se hvordan folk reagerte på det. Overraskende moro, spør du meg! Da det var vel overstått dro vi til IHOP (international house of pancakes), et spisested som er kjent for herlige pannekaker. Vi bestemte oss for å slå til med en skikkelig sukkerbombe, og tenker en på hvordan det smakte, var ikke det feil akkurat. En stabel med pannekaker som smakte som kanelboller toppet med krem og glasur, namnam.


Les mer i arkivet » Juli 2017 » November 2016 » Oktober 2016


Lever livet, opplever verden og drømmer meg bort. Journalistikkstudent på utveksling i DUBLIN høsten 2014 ♥

For kontakt:
amraaberg@gmail.comhits