Hva gjør en når det er så nydelig vær?

JO, da sitter en ute i sola og bare slapper av. Som dere kanskje kan tenke dere prioriterte jeg akkurat dette foran å skrive innlegg om England. Jeg har ventet på finværet altfor lenge, så jeg akter å være ute da det først kommer. Vanligvis pleier jeg å sutre og klage over at det er for varmt, men ikke nå. Jeg har vært i sola og lest, hørt på musikk, spilt og sosialisert meg med pappa og Eli. Jeg har til og med vært på Finnskogmart'n i dag, og der var det stekende varmt og mye folk. Nå venter Eli på at jeg skal bli ferdig her så vi kan spille, og en utålmodig niåring er ikke til å kødde med. I alle fall ikke denne.. I dette øyeblikk laster jeg opp bildene fra klasseturen, så jeg kan legge ut en link i neste innlegg (som forhåpentligvis blir om klasseturen.

Håper det er flere enn meg som har vært ute i dag og ofret bloggen sin for det fantastiske været!


14551

Dette var vel en av fjorårets nykommere, og definitivt min favoritt. I dag slukte jeg årets første - nam!Borte bra, men hjemme best? Aldri før har jeg tvilt på det..

Jeg har vært hjemme i omtrent fire timer og jeg sitter her med blanda følelser. Jeg er utrolig sliten og trøtt etter seks dager med fantastiske opplevelser, men jeg er også veldig glad for å være hjemme igjen. Følelsen av å komme hjem igjen etter et lengre opphold borte kan ikke beskrives, den må rett og slett oppleves. Mange deler av meg skulle ønske jeg fortsatt var i England. Jeg vil sitte på dobbeltsenga på rommet på det koselige, grønne pensjonatet, jeg vil sprade
opp og ned shoppinggater, jeg vil si "bye" og "sorry" med så britisk aksent som mulig, jeg vil knipse bilder som en gal turist, jeg vil bade i det iskalde havet, jeg vil lære om Storbritannia, jeg vil slite med å finne ut hvilke mynter som er hva og jeg vil kose meg med herlige mennesker i en fin by. Scarborough og England er nydelig. Det er så mye jeg kan fortelle, og om jeg først starter er det vanskelig for meg å slutte. Derfor er jeg usikker på om jeg skal fortelle hva jeg har gjort i seks dager i et så koselig og høflig land som England, eller om jeg bare skal nøye meg med å si at det var en fin tur. Hva vil dere? Jeg orker uansett ikke å skrive særlig mye mer nå, eller å legge ut noen bilder. Etter en 14 timers lang reise i både buss, fly og bil har jeg sovet temmelig dårlig og lite. Nå er jeg definitivt klar for å legge meg i min seng.

Etter å ha tenkt meg om i fem sekunder har jeg funnet ut at jeg skal skrive et litt mer detaljert innlegg fra de siste seks dagene, så kan de som vil lese gjøre det. Jeg skriver først og fremst fordi jeg liker det uansett, så om ingen leser spiller det ingen rolle. Bilder kommer også, selvfølgelig for de er det mange av. ..og her er en liten smakebit :)

juhgfdForberedelser før Englandstur.

Jeg burde gjøre alt annet enn å sitte her. En lur ting hadde vært å slå av dataen slik at fristelsen ikke ble for stor til å gjøre akkurat det jeg gjør nå. Problemet er bare det at om jeg skal få gjort noe annet er jeg nødt til å høre på musikk. Jeg fungerer rett og slett ikke uten musikk, det er litt som oksygen for meg. Altså står dataen med iTunes på og vakre toner strømmer ut til meg så jeg får energi til å gjøre det jeg skal. ..og det jeg ikke skal forsåvidt. Jeg har faktisk laget meg en "gjøremål" liste så jeg skal få gjort alt sammen. Den består av ting som å vaske bada, rydde, støvsuge og pakke. Jeg reiser nemlig på klassetur til England i morra! Det er i grunn litt trist, for det er kanskje det siste vi kommer til å gjøre i fellesskap hele klassa. Etter å ha gått tre år sammen har vi blitt ganske knytta og jeg liker klassa mi. Jeg har ikke så veldig lyst til å skilles om en måned, men sånn er det bare. Vi overlever nok hele gjengen :) Det er på tide at jeg går tilbake til pakkingen min, eller rettere sagt: det er på tide at jeg starter med pakkingen min. 20 kg er grensen, og jeg vil ha en del mindre slik at jeg kan ha med masse hjem igjen. Jeg gleder meg til seks dager med klassa, nytt land, britisk aksent, turistlivet og masse kos! Jeg legger med noen bilder av stedet jeg skal tilbringe den neste uka.

trfyghuji
Er det ikke litt idyllisk da ?Pappa, du er min hverdagshelt

frankrike 107


I kveld har jeg hatt kvalitetstid med pappa. Er det noe jeg synes er koselig så er det i alle fall det. Siden jeg og pappa bor alene har vi forsåvidt kvalitetstid hver gang vi er hjemme. Likevel er det noe med å sette seg ned og bestemme seg for at nå, nå skal vi ha kvalitetstid. Jeg har aldri hatt et ordentlig mamma-forhold til noen, men jeg vil tro at det forholdet jeg og pappa har er ganske likt et slikt forhold, og i mange tilfeller bedre. Vi står hverandre nærme, og det er jeg veldig glad for. På en måte føler jeg at jeg har fått begge mine foreldre i en person. Jeg veit det er mange der ute som er i samme situasjon som meg, men samtidig vil jeg si at ingen er i samme situasjon som meg. Ingen har akkurat min pappa og er meg. Det er vanskelig for meg å beskrive det pappa-datter forholdet vi har, for det er ganske spesielt. Jeg velger i alle fall å tro at det er det. Jeg antar at vi står så nærme hverandre på grunn av vanskeligheter. Ingen forstår meg slik pappa gjør, og ingen forstår pappa slik jeg gjør. Han har den dårligste humoren i verden, men likevel ler jeg aldri mer enn når jeg er med han. Det er klart vi har våre krangler, og han har sine feil slik som alle andre mennesker har, men det er bare slik det skal være. Kvalitetstiden i dag gikk ut på å sette seg i bilen og ta en tur til Kongsvinger. Kino stod på lista, og "Engler og demoner" var filmen. Både pappa og jeg synes den var verdt å se, så gjør det du også! Siden jeg hadde lest boka og har gitt den tittelen yndligsbok, tenkte jeg at jeg skulle se filmen. Vanligvis pleier bøkene å være mye bedre enn filmene, så jeg var litt redd for å se filmen. Jeg ville ikke ødelegge den opplevelsen jeg hadde av boka. Heldigvis slapp jeg å bli skuffet. Filmen var ikke langt unna like god som boka. Hadde det ikke vært for at jeg generelt liker bøker bedre enn filmer, hadde den vært bedre. Dan Brown er virkelig en beundringsverdig forfatter! Likevel er det pappa som er og forblir min hverdagshelt.
frankrike 017
frankrike 049

Bildene er fra Frankrike 2007. De er ikke så fine, men veldig minnerike.Himmelspretten?

Det er helligdag og dermed også fridag. Takk kjære Jesus for at du bestemte deg for å stikke av gårde til himmelen akkurat i dag. Jeg må si at jeg syns navnet på denne helligdagen er gjort litt vanskeligere enn nødvendig. Kristi himmelfartsdag blir på en måte så langt og jeg får krøll på tunga nesten hver gang jeg sier det. Nå kan en jo forkorte det til Kr. Himmelfartsdag, men det hjelper fint lite for en må fortsatt si kristi og ikke kr. Da er jeg heller enig med mammaen til ei av venninnene mine, pappa og resten av den eldre generasjonen som kjenner til navnet himmelspretten. MYE enklere da gitt, selv om jeg får et slags bilde i hodet om at Jesus hoppet på en trampoline til han fikk så stor fart han han føyk rett til himmels. Det er vel ikke så galt det? Ingen av oss veit hvordan det faktisk foregikk. Siden Josef, altså "faren" til Jesus, var snekker er det jo godt mulig at han klarte å snekre en eller annen form for trampoline? Nå mener ikke jeg å gjøre narr av hverken kristendommen, kristne eller Jesus. Jeg er selv kristen, men ikke på et høyere nivå enn at jeg er døpt og konfirmert i kirka, og at jeg er i gudstjeneste en gang i året; nemlig på julaften. 

Nå tenkte jeg at jeg skulle leke litt smart og putte inn noen fakta om denne torsdagen 39 dager etter første påskedag, ved å søke på wikipedia. Jeg ble litt overrasket da siden kom opp, for der stod det jammen i meg himmelspretten. ..og jeg som trodde det var en eller annen form for intern humor hos gamlingene i bygda. Jaja, gamlingene finnes vel rundt i hele Norge. MEN, visste dere at på himmelspretten også er kalt Ascensio Domini?

Gå inn her for å se hvordan Jesus muligens gjorde det.
http://www.britishschool.be/uploads/imanager/sports/trampoline/trampoline.gif  

Dagen i dag skal gå med til å danse all the time. Jeg gleder meg, for dansing er herlig. Når jentene jeg danser med er supre og det samme gjelder for danselæreren blir det bare enda bedre! Nå må jeg få i meg noe mat før jeg drar av gårde om en halv time! Hva skal du gjøre i dag? Uansett hva; kos deg :)

Intervjuet er herved overstått!

Etter en liten tur til tante og onkel i Svelvik bar det avsted til Drammen på intervju i dag. Det var en noenlunde nervøs, men mest spent meg som gikk opp trappene til Explorius sitt tilholdssted, eller hva jeg nå skal kalle det. Så fort vi satte i gang å prate, slappet jeg helt av. Intervjuet gikk veldig greit, og jeg satser alt som er på at det gikk bra. For de som lurer så kan jeg fortelle hvordan intervjuet foregikk. Det var ikke verre enn at en dame fra Explorius startet med å fortelle pappa og meg om utvekslingsstudentbyrået og generelt om et utvekslingsår. Så ble pappa "kastet på gangen" som han så morsomt (i følge han selv) sa. Selve intervjuet foregikk mens pappa var ute, og det var på både engelsk og norsk. Først fikk jeg noen spørsmål på norsk som ikke var så vanskelige og det på engelsk var ikke så verst heller. Mange av spørsmålene var de samme som de jeg hadde svart på på det skjemaet vi fikk tidligere. Alt i alt var det et veldig greit intervju, og jeg føler at jeg fikk sagt det jeg burde. Jeg skal få svar i løpet av neste uke om jeg er godkjent eller ikke. Heldigvis er det klassetur til England da, slik at jeg slipper å sitte hjemme og vente utålmodig. Da får heller brevet ligge og vente på meg i postkassa!

exploriuslogoBusy working lady ?

Jeg fartet rundt omtrent hele gårdagen, og det blir litt slik i dag også. I går var det tre møter jeg skulle rekke, mens i dag var det rett hjem fra skolen for om en halvtimes tid drar jeg av sted til Svelvik. Det er nemlig tid for intervjuet mitt med Explorius i morgen. Skjemaet er ikke helt besvart enda, men jeg håper jeg finner litt tid til det, for det må gjøres! Jeg har sett på det 1490653 ganger, så jeg veit omtrent hva jeg skal svare. Det er bare så skummelt å sette pennen til papiret og få det svart på hvitt. Da er det liksom gjort. Jeg rekker ikke å skrive så mye mer nå, for jeg må få kasta i meg noe mat og pakka det jeg skal ha med meg. Snakk om å utsette ting til siste frist og feil prioritering (ettersom jeg skriver her nå). Er det noe jeg er god på, så er det i alle fall det! Jeg tror jeg sniker med meg dataen på tur, for jeg har en artikkel som skulle ha vært ferdig. Bilen var et fint sted å sitte og skrive sist jeg sjekka i alle fall. Kaaaaanskje blir det et svett innlegg av en nervøs meg en eller gang utpå kvelden eller i morgen. Intervjuet begynner kl. 14, så da vil jeg at dere skal tenke på mege alle sammen. Jeg har en bitteliten tro på at det kan hjelpe :)Gratulerer med dagen alle sammen!

Åh, som jeg er lei den setningen. Men ja, jeg er nordmann og stolt av det. I dag ER det tross alt Norges bursdag og jeg liker å feire den, norsk som jeg er. Jeg har tilbragt dagen i Finnskogbunaden min og jeg skal si det var varmt til tider. I tillegg klør jeg noe ekstremt av ull og jeg har fått gnagsår av bunadskoa. Men jeg beit tenna hardt sammen og klarte meg bra. Dagen har vært kjempekoselig og akkurat slik 17. mai skal være. Familie, venner, fint vær, tog, flagg, is og annet godt!

Jeg tenkte jeg skulle si litt om hva jeg gjorde på fredag for det var en av de beste dagene jeg har hatt på lenge. Jeg har ei kusine som dro til Thailand for ti måneder siden. Hun og venninna hennes skulle dit for å jobbe som engelsklærere. Kusina mi er åtte år eldre enn meg, men likevel er hun mer som en bestevenninne for meg. Vi er så nærme og jeg er like glad i henne som om hun skulle vært søsteren min. Hun er som tre fluer i en smekk! 15. mai, altså på fredag, skulle hun komme hjem igjen etter å ha vært borte i ti måneder og jeg gleda meg som bare det. På grunn av eksamen hadde jeg fri på fredag, slik at jeg ble med tante til Gardermoen for å møte henne. Det beste av alt var at hun ikke visste noe som helst om at jeg skulle være med. Hun trodde det bare skulle være tante. Ansiktsuttrykket hennes da hun kom ut er ikke til å beskrives. Hun gapa verre enn en sulten krokodille og bare slapp den trillevogna med all bagasjen foran seg og spurta framover og kasta seg i armene mine. Det var et ganske utrolig øyeblikk. Jeg vil tro at alle som har savnet noen vil kjenne seg igjen. Nå er heldigvis en av de beste jentene i verden hjemme i Norge igjen og jeg har vært så heldig og fått kost meg i tre dager med henne. Vi dro fra Gardermoen og hjem til tante, onkel og kusina mi og et par timer etter at vi kom dit kom også kjæresten hennes fra Sverige og pappa og lillesøstra mi også. Vi hadde det bare kos med middag og dessert. Jeg veit ikke om jeg er gammeldags, men jeg synes nå det er utrolig koselig å være med familien. Det er noe av det beste som finnes, rett og slett.

Jeg må så klart også nevne at Alexander Rybak vant mgp i går, selv om de fleste antagelig har fått det med seg. Jeg visste han kom til å greie det. Gutten har jo sjarm som få og er en gave fra Gud. Jeg trodde jeg var lei sangen, men i går fant jeg ut at jeg aldri kommer til å bli lei den. Jeg er helt betatt av både han, fela, sangen og danserne at jeg kunne ha levd på tanker om dem. Etter at vi banket resten av Europa i går/natt fikk jeg så klart ikke sove fordi jeg var så hyper og overlykkelig at jeg bestemte meg for å rydde rommet. Musikken som stod på var så klart Fairytale med go'gutten. Og gjett hvilken sang som spilte på ipoden min og strømmet behagelig i ørene mine til jeg sovnet..? Hmm, jeg lurer på om jeg ikke har ett gammelt innlegg om Alexander Rybak på den forrige bloggen min. Jeg vurderer å poste det her, bare for moro skyld.

Helt til slutt legger jeg med noen bilder av kusine Bine (haha, jeg elsker at det rimer) og meg. Bildene er fra konfirmasjonen min i fjor og ikke spesielt vakre, men da får dere sett bunaden jeg har hatt på meg i dag i tillegg.


n6766282625996524457


bineannemaritLiten tid fører til kort innlegg

Etter tre dager med fullt kjør er jeg temmelig sliten. Nå skal jeg bare holde tradisjonen ved like og sette meg ned foran tv'n og se på MGP. Heia Alexander Rybak! :-D Jeg får se om jeg skriver mer detaljert om de siste dagene, men akkurat nå har jeg ikke tid for Alexander venter! Sorry for verdens korteste innlegg, men tenkte jeg fikk skrive litt så dere ikke tror jeg har krepert. Kryss fingrene med meg og hei Norge frem til en seier!Utvekslingsår?

Jeg kom på at det er en spennende nyhet (i alle fall for meg) som jeg har glemt å dele med dere. Helt siden storesøsteren min var på utvekslingsår i USA for omtrent fem år siden har jeg hatt lyst til å gjøre det samme. Jeg så hvor mye hun vokste på å være ett år i utlandet og hvor mange gode erfaringer og minner det gav henne. Nå er det forhåpentligvis snart min tur. For et par måneder siden sendte jeg et interesseskjema til Explorius og for omtrent to uker siden avtalte vi et intervju. Onsdag 20. mai - altså om en uke - skal jeg til Drammen på intervju! Jeg gleder meg som en liten unge som venter på å få åpne pakkene på julaften. Jeg har ventet på dette så lenge, og nå er det like før det store eventyret er i gang. Jeg håper virkelig jeg blir godtatt, slik at jeg kan være utvekslingsstudent skoleåret 10/11. Å reise et år til utlandet i stedet for å gå 2. klasse på vgs her hjemme, har blitt mer og mer vanlig den siste perioden. Det er så mange positive sider ved et slikt år. Ja, det koster en del, men jeg vil nok si at det er verdt litt penger for å få en opplevelse for livet. Dessuten kan en få stipend fra lånekassen, så det er jo utrolig bra. En av mine beste venninner har også lyst til å reise på utveksling og om vi begge kommer med skal vi ut på tur det samme året. Jeg kommer til å be på mine knær om å få være med, for dette er virkelig noe jeg vil. Jeg gleder meg jo nesten allerede! I grunnen er det litt skummelt for det kommer til å kjennes som verdens største undergang om jeg får et nei. Men da er det bare å heve hodet og finne et annet byrå som kan sende meg til USA. Det finnes tross alt mange av dem der ute.Jeg har fått et skjema fra Explorius som jeg er nødt til å fylle ut og det er noen litt tricky spørsmål der. Jeg må nok få satt meg ned og svart ordentlig på det ganske så snart. Pappa måtte visst svare på noen spørsmål også. Nå lurer jeg bare på om det er noen som leser dette som har tenkt seg på utveksling skoleåret 10/11. Hadde vært gøy å snakke med noen som er litt i samme båt! Mens jeg har skrevet dette innlegget tror jeg pulsen min har økt og at adrenalinet mitt er litt for høyt.

500pxmapofusashowingstatenamesFERDIG!

Endelig kan jeg puste lettet ut. Jeg håper alt som finnes av tall i hodet minn forsvinner ut med alle oksygenatomene, for nå er jeg sliten av det. Heldigvis sitter jeg igjen med en ganske god følelse. Det gikk nok ikke noe dårligere enn tidligere, så får jeg en firer skal jeg være fornøyd! Da jeg stod ved kjøkkenbenken i dag tidlig og stresset som vanlig så krøp det plutselig fram en edderkopp. Siden jeg ikke har noen fobi for edderkopper, kunne jeg ikke gjøre annet enn å ta den opp og slippe den ut. Det var da det slo meg at edderkopper betyr lykke, gjør de ikke? Jeg liker i alle fall å tenke at de gjør det, og kanskje var det den utløsende faktoren for at jeg hadde en ganske grei dag til tross for at alt tydet på at jeg ikke skulle ha det. På bussen hjem var jeg helt alene, bortsett fra bussjåføren så klart, og det var i grunnen ganske godt. Jeg satt med ipoden i øra og bare så ut gjennom vinduet. Det var hvitveis i veikanten og sola tittet fram nå og da. Det begynner å bli ganske grønt overalt, så sommeren er endelig snart her. En sang som gikk igjen flere ganger på den 20 minutter lange turen hjem var en nydelig sang av Inglow; Remember. Skal se om jeg får lastet opp en video av den senere :) Jeg skulla ha gitt mye for å kunne spille og synge nydelig. Menmen, jeg får nøye meg med å høre på! Er jo ikke alle som kan det heller.

Nå skal jeg se om jeg finner meg litt mat, for jeg antar at de to baguettene jeg har spist i løpet av dagen ikke lenger tilfredsstiller magen min, og jeg skal kose meg med litt Friends på tv!

161104
Se på den morsomme krøllen hestehalen bestemte seg for å få!2 + 2 = ehh ? Hjelp, matteeksamen!

Alt jeg har av mattebøker og utstyr som kalkulator, linjal og passer er pakket sammen og klart til bruk i morra. Om jeg er like klar er jeg ikke fullt så sikker på. Jeg har løst ligninger oppover øra og regnet ut volum og overflate til jeg har blitt svimmel. Konstruksjonene sitter forhåpentligvis i både passer og hender og jeg tror pytagoras er plantet i hjernen min. Jeg har aldri pugga så mye før en tentamen/eksamen, så jeg liker å tro at jeg er godt forberedt. Likevel er det en stor sjanse for at da jeg får satt meg ned i morra og får oppgavene foran meg, så forsvinner den gode følelsen. Heldigvis spiller det ikke så stor rolle hva jeg får på eksamen. Jeg er mest sannsynlig inne på almenn likevel, og takk for det. Klokka er allerede alt for mye, så nå skal jeg legge meg trygt og godt i senga mi og telle plusser og minus til søvnen sniker seg på. Vær så snill og kryss alle kroppsdeler i morra. Ikke bare for meg, men for alle andre stakkarser(?) som må slite ræva av seg med matteeksamen!

matte2medium11. mai 2009 - bare for å opplyse deg om datoen

Det er mandag, og jeg har fri. Jeg har lyst til å legge i vei om hvor deilig det er slik at alle dere som har sitti og sliti på skolebenken eller gjør det enda, kan bli sikkelig misunnelige på meg. Nå er det min tur til å stå litt i det gode lyset. Jeg har vært våken i snart tre timer, og i løpet av den tida har jeg spist en skikkelig god frokost og sett på film. Frokosten bestod av to skiver italiensk salat, to nystekte vafler og en kopp kakao. Siden jeg spratt opp og lagde den selv smakte den ekstra godt. Filmen jeg så på het Wild Child, og jeg likte den i grunn veldig godt. Den var en typisk teenage-movie, men nå er jo det slike filmer jeg kan sitte og se på gang på gang uten å gå lei. Jeg liker sånne filmer fordi det får meg til å glemme ting jeg helst ikke vil tenke på, samtidig som de gjør at jeg ikke får masse annet å tenke på. Jeg havner på en møte litt i en annen verden, fylt av bare fine ting. Det finnes jo mange andre type filmer som kvalitetsmessig er mye bedre enn den jeg så i dag, men de er gjerne litt tunge og vanskelige å forstå. Akkurat det orker jeg ikke i dag. Hadde det vært opp til meg, skulle jeg ikke ha orket noe som helst i dag, men siden det er opp til (haha) meg, så har jeg tenkt til å være litt flinkere enn som så. Bare jeg blir ferdig her skal jeg endelig komme meg ut av pysjen, som jeg har hatt på meg i over et døgn - usjameien, men sånn er det å ha fri, slik at jeg får dusja og satt på meg noe annet før det bærer av sted til vestsida med mattebøkene. Ja, jeg skal en liten tur til ei venninne og gjøre matte. Hun har blitt lovet en gitar om hun får en femmer på eksamen, og snill som jeg er skal jeg hjelpe henne med det. Ikke det at jeg kommer til å få noen femmer, men om vi hjelper hverandre så er kanskje sjansen der. ..og får hun gitar så kan jo jeg føle at det er litt min fortjeneste også, og da kan jeg spille på den som bare det. Det er vel lov til å være litt egoistisk innimellom?

Nei, nå er det tid for å pakke sammen lat-Hans og kaste han langt til skogs. Jeg har en nydelig matte-dag foran meg! Helt til slutt slenger jeg med noen bilder av min deilige frokost, og ikke fullt så deilige katt som finner hylla mi meget interessant.

dsc00058 
Det smakte nok bedre enn det så ut som.. Legg merke til vår freshe duk vi har?


imgp1755
Min fantastisk rotete hylle med alle mulige bøker, bl.a. to av mine favoritter. Noen som kjenner igjen noen?
Kveldsfotografering og redigering

En smule dystert, sier du? Det bare ble slik, sier jeg.

pustrappedinhere

thelightseemstohighimthedollrammethisisforyouOrker ikke å finne på noen tittel

Jeg skal ikke si så mye om dagen i dag, for det kjeder dere bare uansett. Det kjeder meg. Flink som jeg er skal jeg gjøre matte,matte,matte. Nå har jeg akkurat gjort meg ferdig med speiling og driver med pytagoras. Heldigvis er det noe jeg skjønner, så jeg trenger ikke å bruke så mye tid på det. Jeg må nok snart gå tilbake til ligninger og den slags dritt. De tre timene jeg har vært våken i dag har jeg tuslet rundt i pysjbukse og sett ut som et spøkelse. Det som møtte meg da jeg slo opp øya var en malende pus, en kopp kakao og sjokolade fra pappa, og en veslevoken lillesøster som spurte om jeg hadde vondt i hodet. Slapp av, Eli, jeg er ikke den typen som kommer hjem fra fest og ikke husker noenting med et sprengende hodet. Jeg skal ikke si noe særlig mer og gårkvelden, for den var.. Ja, hva skal jeg si? Merkelig. Men jeg koste meg og hadde det gøy med folk! Er alltid bra med venna, for de er så herlige. Var koselig å få prata med folk jeg ikke har sett på lenge og det var underholdende å se litt andre sider av folk. I had a good time :)212307

Bestevenninna mi -Pernille, og meg like før vi dro.

212405
Jeg har sagt jeg aldri kom til å legge ut outfit bilder, but here you go.Heteslag og antrekksdepresjoner

Etter å ha vært ute i seks timer i vind og surt vær, var det utrolig godt å komme hjem igjen. Jeg syntes jeg hadde tatt på meg ganske mye klær, men det viste seg å være for lite. Jeg frøys største delen av tiden vi var ute. Ofte blir jeg slik at da jeg kommer inn igjen etter å ha vært kald lenge blir jeg plutselig kjempevarm og helt rød i ansiktet. Antageligvis er det flere enn meg som kjenner det slik. Jeg håper i alle fall det er normalt, og ikke jeg som er tidlig i overgangsalderen. Jeg er jo ikke ferdig med puberteten enda! (er det ikke slik at det tar rundt ti år, altså er man kanskje ferdig i tjueåra..?) Uansett overgangsalderen eller ikke er jeg helt utslitt nå. Jeg har veldig lyst til å legge meg ned for en høneblund. Det er sikkert ingen dum idè med tanke på at det blir fest i kveld. Jeg må tross alt være ganske opplagt igjen i morra, for da er det tid for barnepass og antagelig må jeg gjøre en god del matte. Det ble jo ingenting på meg i går, og det ser ikke ut til at det blir noe i dag heller.. Tanken om å legge hodet ned på puta en liten stund frister bare mer for hvert sekund som går, så jeg tror jeg virkelig skal vurdere det. Kanskje kan jeg drømme litt om hva jeg skal ha på meg i kveld også, for det kommer jeg aldri til å klare å finne ut på egenhånd. Skal jeg kjøre thights og tunika eller olabukse og en litt finere singlet? Det er så vanskelig for er så lei alt jeg har! Skulle ønske jeg hadde en fancy klesbutikk på andre siden av veien her. Ja, midt mellom alle furutrærne! Nei, nå kommer Eli og maser om at vi skal lage vafler. Jeg får gjøre det og så får jeg hoppe i dusjen og fikse meg!

dxl7456978410100340761
Hadde det vært klesbutikk her skulle jeg ha funnet meg en slik en..Lørdag

Det er en trøtt Anne Marit som sitter og skriver her nå. Jeg har vært våken i en snau halvtime og har blitt foret med kakao og sjokolade. Standard vekking på lørdager - jeg liker det. Det pleier ikke å være så tidlig, men i dag skal jeg nemlig på guide-kurs på et museum 500 m borti her. De siste to årene har jeg nemlig hatt sobberjobb der, og jeg har tenkt til det i år også. Siden det er pappa som er the big boss, har han brukt å lære meg alt jeg trenger å vite for å jobbe der, men de var nødt til å rekruttere flere og ha et kurs. Der måtte selvfølgelig jeg være med. Det er sikkert ikke dumt å friske opp litt for i løpet av vinteren blir alt om norsk skogfinsk kultur lagt lengst bak i hodet. I noen tilfeller tror jeg det havner et stykke utenfor hodet også. I dag er i det heldigvis siste kurs-dag og den skal foregå ute. Museet jeg jobber på heter nemlig Finnetunet, og består overraskende nok av et finne tun. Altså er det plenty av bygninger der. Det høres utrolig kjedelig ut, men det er en veldig grei jobb i grunn. Det blir penger av det!

Nå kastet jeg akkurat et blikk ned i høyre hjørnet på pc-skjermen og til min store skrekk er klokka alt for nærme ni. Kurset begynner halv ti, og jeg sitter enda i pysj med tom mage. Jeg får nok komme i gang! Været har i alle fall gått over fra regn til sol og delvis blå himmel. Vil tro det blir enda finere utover dagen. 

Ha en fin dag, folkens! :)
Teaterøving

Det var utrolig deilig å kunne sove til klokka var halv tolv i dag. Jeg hadde ikke trodd jeg skulle sove så lenge, så jeg hadde i grunnen planlagt å gjøre matte for å forberede meg til eksamen. I stedet endte det opp med at jeg lata meg litt med å lese blogger, dusjet og spiste. Jeg hadde en avtale klokka to (hjelp, det hørtes voksent og gammelt ut!), så jeg rakk ikke stort annet før da. Ettersom jeg er med i et teaterstykke som spilles her på skogen hver sommer og har fått ny rolle i år, er jeg nødt til å øve en hel del mer enn jeg er vant til. Jeg har fått en av hovedrollene i stykket, og det er flere nye blant hovedrollene. I dag skulle altså han som er min mot(?)spiller og mann i stykket komme hit for at vi kunne lese og øve litt sammen. Jeg må ærlig innrømme at jeg var litt spent og syntes det var litt skummelt fordi han er sju år eldre enn meg. Det er ikke hver dag en ung mann på 23 kommer inn døra her. Pappa har en av de fire hovedrollene så han var heldigvis her en liten stund, slik at jeg fikk roet ned skrekken min. Den ble i grunnen borte ganske fort og ting gikk ganske greit. Min liksom-ektemann og jeg satt til klokka halv seks og øvde. Vi leste gjennom manus, så en film av stykket og satt bare og pratet en hel del. Altså hadde jeg en mye bedre dag enn om jeg hadde sittet med ligninger og konstrueringer av firkanter. Nå skal jeg se om jeg får speilet et par figuerer om et punkt før pappa dukker opp igjen, og det er tid for å hente Eli, min kjære lillesøster, på bussen. Jeg tenkte jeg skulle bli med en tur til by'n for jeg trenger noen småsaker som ikke er så lett å få tak i på joker'n her.

dsc00042
Manuset jeg må ha nesa i hele sommeren.
Jeg prøver her

Etter at jeg klarte å gjøre noe merkelig med blogspoten min slik at jeg ikke fikk redigert innlegg, fant jeg ut at det var like greit å prøve her. Jeg har lenge sagt at jeg ikke liker blogg.no på grunn av all reklamen som må presse seg inn, men jeg er villig til å gi det en sjanse. Allerede hittil ser det ut til at blogg.no har flere funksjoner enn blogspot, og etter en stund skal jeg nok klare å bruke dem alle sammen. Blogspot er nok mye enklere, men med litt godvilje og hjelp fra andre skal jeg få til blogg.no!

Jeg tror ikke jeg skal dra ut dette første innlegget noe særlig ettersom klokka nærmer seg halv ett. Jeg har visstnok fri i morgen (!) fordi 10B har norsk-eksamen, men jeg vil ikke komme helt ut av døgnrytmen. Siden jeg kom opp i matte må helga mi brukes til pugging av matteregler, og da er det ikke så dumt å være uthvilt. Om jeg går lei pugging i morra -noe jeg garantert gjør, skal jeg prøve å få gjort noe med designet og slik innpå her. Det trengs litt oppussing!Les mer i arkivet » Juli 2017 » November 2016 » Oktober 2016


Lever livet, opplever verden og drømmer meg bort. Journalistikkstudent på utveksling i DUBLIN høsten 2014 ♥

For kontakt:
amraaberg@gmail.comhits