Nedtelling

Jobbtimene på museet blir uendelig lange på dager hvor grå skyer henger tungt over himmelen, og skremmer bort enhver musumsglad sjel. Da er det alltid godt å ha en bok som kan holde meg med selskap, men etter at jeg leste ut den første boka til Nesbø i går, virker alt annet så tamt. Harry Hole er mye bedre selskap. Jeg teller ned til jeg skal låse og gå hjem, og nå er det 1 t og 39 minutter til jeg kommer meg ut herfra. Og da er det artigere ting som står for døra. I morgen stikker jeg nemlig av til Tyrkia, og da må kofferten pakkes. Har allerede begynt litt, og gleder meg som bare det til jeg står ferdigpakket og klar på Gardermoen i morgen kveld. Og ikke minst til jeg våkner den første dagen i Tyrkia til sol og glede!
Skoleinntak

Svar fra samordna opptak angående skoleinntak kom tidligere enn forventet. Jeg har herved kommet inn på journalistikk i Volda, det som var andrevalget mitt, men jeg står som nr åtte på venteliste i Oslo. Tusen tanker virrer i hodet mitt, og spenningen jeg trodde skulle forsvinne, ble jo bare enda mer spent. Hva er sjansene for at åtte som har kommet inn på journalistikk i Oslo, et av de vanskeligste stedene å komme inn på, trekker seg? Eller at noen på ventelista før meg gjør det. Skal jeg bare gå for Volda, ettersom jeg har vært så innstilt på at det er der jeg ender opp? Spørsmålene er mange, og svarene heller få. Jeg blir nødt til å rote litt i meg selv og finne ut hva det er jeg virkelig har lyst til. Har heldigvis tid til å sitte i tenkeboksen frem til 26. Jeg får vente noen dager og se an situasjonen. Dette blir spennende. Litt for spennende..
Jeg svever

Nå for tiden er det akkurat som om jeg ikke har ordentlig fotfeste. Jeg flyter litt fra det ene stedet til det andre, og fra en tilstand til en ny. På en måte kan jeg vel si at jeg svever. Både på rosa skyer og til tider på spenningen over hvor jeg kommer inn på skole til høsten.

Heldigvis tar ikke spenningen livet av meg, på grunn av alt jeg er opptatt med som gir meg andre ting å tenke på. Sommerjobben på museet er jeg i full gang med, og jeg er veldig sosial med spesielt en person for tiden. En spesiell person, blir også riktig å si. Det føles rart å skulle skrive om det, men samtidig veldig riktig. For det er nemlig akkurat veldig riktig det hele er. Jeg er lykkelig, og det føles veldig riktig.

Dagene utnyttes med andre ord godt, med alle jeg har rundt meg som jeg ikke vet hvor langt unna jeg kommer til å befinne meg allerede om en måned. For min del er det Oslo og Volda det står mellom, og den spenningen som kryper seg innpå både nå og da, blir værende frem til 20. juli. Det er altså fem dager igjen av denne uforutsigbare svevingen. Det ser imidlertid godt ut for den andre typen sveving, for meteorologen i meg sier at de rosa skyene kommer til å være her en god stund fremover.
Velkommen tilbake

Det er i midten av juli, og jeg prøver meg på bloggfronten igjen. Jeg føler at det er noe jeg har savnet, og sier til meg selv at denne gangen er det annerledes. Jeg skal ikke bare oppdatere om hva som har skjedd de månedene jeg har vært borte fra bloggen, for så å etterlate nok et stort tomrom. Nei, nå er jeg klar for å dele mye igjen.

Det har gått et år siden jeg kom hjem fra USA og blogglysten var på topp. Jeg tror en liten del av meg døde da jeg kom hjem. Lysten til å skrive ble liksom borte med alle dagligdagse spennende opplevelser som plutselig ikke var en del av hverdagen lenger. Jeg skjønte ikke hva jeg kunne skrive om, følte at ingen ville lese eller bry seg lenger. Jeg var ikke lenger noen interessant person.

Heldigvis har jeg fått de tankene litt på avstand, og jeg har innsett at jeg skriver minst like mye for min egen del. Det er jo noe jeg trives med å gjøre. Selv om jeg kanskje ikke har historier og opplevelser som slår pusten fra deg, har jeg likevel noe å komme med. På mange måter hjelper skrivingen meg, og jeg tror jeg har godt av det. Hvorvidt jeg klarer å finne tilbake til daglige oppdateringer er noe usikkert, men det er ikke det som er målet heller. Jeg vil bare fortelle om det jeg føler for, når jeg føler for det.
Les mer i arkivet » Juli 2017 » November 2016 » Oktober 2016


Lever livet, opplever verden og drømmer meg bort. Journalistikkstudent på utveksling i DUBLIN høsten 2014 ♥

For kontakt:
amraaberg@gmail.comhits