9 måneder igjen

For nøyaktig fire uker siden stod jeg på Gardermoen og gav familie og venner de siste klemmene på 10 måneder. Tårene rant, og klemmene ble lengre og lengre fordi jeg ikke ville slippe tak. Det er rart å tenkte tilbake på øyeblikkene jeg sa ha det til alle jeg er glad i. Det er sårt og jeg savner dere veldig. Jeg skal ikke legge skjul på at hjemlengselen sniker seg innpå, og ja, det er vanskelig. Det er ikke bare vanskelig å savne alle hjemme, men vanskelig å innrømme det fullt og helt ovenfor meg selv. Hvorfor skal jeg sitte her med tårer i øynene, når jeg har det så bra? Jeg har vært så heldig jeg har kunne blitt med plassering og familie, og jeg har levd en drøm den siste måneden. Jeg føler meg nesten utakknemlig når jeg gråter en skvett fordi jeg lengter hjem til det nære og kjære. Likevel så vet jeg innerst inne at det er helt normalt, så jeg svelger det så godt jeg kan. En måned har gått, og det er ni måneder igjen som skal nytes fullt ut med nye opplevelser og mye moro! Jeg klager ikke på muligheten jeg har fått, og jeg vet at selv om hjemlengselen kommer, så går det bra! Jeg savner dere og er veldig glad i dere 


Lørdag & søndag

Dagene forsvinner så fort at det er vanskelig å finne tid til å sette seg ned foran pc'n og oppdatere bloggen, men oppdatere skal jeg likevel. Jeg gjør det for dere der hjemme. ..og for kommende utvekslingsstudenter, for jeg veit selv hvor mye jeg satte pris på jevnlige oppdateringer året før jeg skulle dra. 

Lørdagen hoppet jeg fra den ene begivenheten til den andre. Jeg startet med å dra for å få pedikyr sammen med vertsmor og vertssøster, noe som var veldig stas. Det var min aller første gang, og jeg ble veldig fornøyd! Det var i alle fall ikke så ille å sitte i en massasjestol mens en fikk både fotbad, fotmassasje, pene negler og alt som hører til. Med pene negler dro vi etterpå for å handle litt småting til skolen og bryllupsgave til en niese av vertsfar. Vel hjemme igjen dro jeg på berømte Walmart med vertsfar for å kjøpe inn alt mulig godt til skolelunsjer, og veit dere hva jeg fant? JARLSBERG ost!! Det er vel ikke altfor vanskelig å gjette hva som blir å finne i lunsjen min i morra.. 

Utpå ettermiddagen dro vertsfar av sted i bryllup, mens vertsmor, vertssøster og jeg dro på et stake fair før vi dro etter i bryllupet. Et stake fair er en slags sosial samling for alle de ulike kirkeområdene i distriktet, og det var litt forskjellige aktiviteter, mat, drikke og snacks som folk hadde tatt med seg. Det var også en pai-konkurranse og salsasaus-konkurranse som vertsmor hadde meldt seg på, men til hennes store skuffelse hadde de allerede kåret vinnere før vi kom. Dermed tok vi med oss paien og dro avsted etter vertsfar i bryllup! Bryllupet fant egentlig sted i Colorado for en stund siden, men fordi brudgommen har mest familie her valgte de å ha en feiring til. Det er ganske vanlig blant mormonere å ha flere "wedding receptions", som de kalte det. Vi var ikke i bryllupet så lenge, men det var moro å ha opplevd det også! 

Vi dro tidlig hjem for at vertssøster og jeg skulle få være med på the blacklight dance på skolen, og det er jeg glad for at vi gjorde. Det var mye folk, god musikk og ikke minst god stemning. Var moro med blacklight slik at alt det hvite lyste opp, og selvfølgelig hadde de aller fleste på seg noe hvitt. Siden jeg tok fransk pedikyr tidligere på dagen, lyste neglene mine opp også, haha! Det var en artig kveld og jeg har troen på at jeg fikk forbrent noen kalorier der jeg danset som bare det. 

I dag har det vært en vanlig søndag med kirke, familiemiddag hjemme, og utpå kvelden tok vi en tur til tanten til vertsmor på kake og is. Det er nemlig mange i familien her som har bursdag rundt denne tida, så der var det folksomt. Møtte søskenbarna til vertsmor med familier, og de har noen kjempesøte, små unger. Alle i familien er kjempehyggelige, og de spør alltid om Norge og familien min hjemme :-) 

Nå er det langt over leggetid, men jeg begynte å blø neseblod, så kunne like gjerne sitte oppe og skrive til det fikk roet seg ned. Ser heldigvis ut til at det er over nå, så nå kan jeg sove godt og drømme søtt om dere der hjemme. Tenker på dere stadig vekk! ♥

Fransk pedikyr + en søt liten blomst!

Må bare vise dere min frustrasjon over hvor mange poser de gir deg på Walmart! Halvparten av posene er ikke halvfulle en gang..

Meg med vertssøster foran kirka bryllupet (festen) var i.
To skoledager til! ..med både lockdown og hello assembly!

Nå var riktig nok ikke skoleuka mi mer enn tre dager for denne gang, men det var kanskje like greit. Jeg merker i alle fall at det har vært uvandt og det kjennes på kroppen min. Det blir godt å sove ordentlig ut i helga! Siden sist har jeg altså hatt to skoledager til, og dermed har jeg også hatt fire nye fag. 

Biology
Førsteinntrykket mitt av læreren var at han synes faget er kjedelig, og med det sløve blikket og den treige stemmen han hadde, så det ut som han akkurat hadde stått opp. Det kan godt hende det også var tilfellet, for han kom for sent til timen. Etter hvert kviknet han heldigvis, og det viste seg at han faktisk hadde en liten porsjon humor. Så fort han var ferdig med alt snikksnakket og informasjonen som hører til årets aller første skoletime, og begynte å gå litt dypere inn i selve faget, var det spennende å høre på ham. De andre elevene i klassen virket som en grei gjeng, og jeg har ei fra dance company der. Tror dette kan bli en av de bedre timene!

English 12
Da jeg skulle finne klasserommet til engelsktimen min var første gangen jeg gikk feil. Jeg var så fornøyd med å ha klart meg hele første skoledag, at jeg ikke trodde jeg skulle bomme andre dagen, men den gang ei. Heldigvis var jeg ikke sistemann til timen, og lærerne har full forståelse de første dagene. Vi startet timen med litt informasjon, en liten presentasjon av oss selv og noen navneleker, før vi fikk en liten skriveoppgave. Jeg likte læreren og måten hun la opp timen og oppgaven på, så forhåpentligvis blir dette en artig time. Til slutt fikk vi også en hjemmeoppgave hvor vi skal lage en slags collage med bilder som presenterer oss selv. Vi er kun seniors i denne klassen, og er ganske få. 

Dance 3
Denne timen er obligatorisk for de som er på dance company (om de ikke har tatt den fra før) og derfor var det også en del der som jeg kjente fra før - gøy! Vi danset ikke noe ettersom det var første gangen, men fikk en god del informasjon og skravlet en god del også. Det er samme læreren som på dance company, og hun er så hyggelig! Føler i grunnen at hun er en av oss, så det er kjempekoselig. Gjennom året skal vi bare danse og ha det gøy!  Antageligvis blir det også noen slags fysiske tester og også skriveoppgaver, men det gjør ingenting. Dance 3 blir bra! 

Performing Dance Company (PDC)
Siste period på b-dager samles rett og slett hele dansekompaniet og har trening. Det har jeg jo forsåvidt drevet med gjennom dancecamp en periode allerede, så store endringer fra det blir det i grunnen ikke. Vi hadde likevel ikke noen ordentlig time, for vi som er seniors måtte gå tidlig for å øve til "hello assembly" som skolen skulle ha i dag. Tanken på å danse foran hele skolen var ganske uvirkelig, for en kan jo si det sånn at jeg ikke er veldig vandt til å gå på en skole med godt over 2000 elever.

Etter skolen hadde vi i tillegg PDC trening, men for min del gikk mesteparten bort til the hello assembly. På slutten fikk vi tid til litt teori om koreografi, så det var spennende. Egentlig skal vi altså ha en to timers treningsøkt etter skolen på tirsdager og torsdager. I tillegg har vi early morning practice på fredager, som vil si at jeg skal møte opplagt og klar for å danse på skolen 06:15!

Denne jenta fra dance company var ikke fullt så opplagt stakkar, men at hun var kjempesøt der hun sovnet er det ingen tvil om! Vi hadde teori ute i gangen, og det er ikke bare bare når en er trøtt. Slemme som vi var forlot vi henne der da vi var ferdige, så hun lå og sov midt i gangen på skolen.. Heldigvis bare i et par minutter før hun våknet, haha :)


Vi hadde forresten en ganske uvanlig hendelse på torsdag med noe som kalles lockdown. Dersom noen kommer med pistol på skolen eller en annen form for fare dukker opp, låses alle dører til faren er over. I alle fall skal alle studentene låses inne så ingen springer hysteriske rundt og er i fare. Under Dance 3 timen fikk vi beskjed over høyttaleren om at det var lockdown, og alle trodde det bare var øvelse. Men når de holdt oss inne i 45 minutter, og det i tillegg gikk ut over lunsjen vår, skjønte folk at det ikke var det. Det var nemlig en fyr utenfor Walmart - som ligger på andre siden av veien for skolen - som hadde trekt fram en pistol. Så vidt jeg veit skjedde det ingenting dramatisk, annet enn at Walmart ringte skolen og ba om å holde elevene inne ettersom de veit at en god del elever går dit eller til Mc Donald's ved siden av i lunsjen. Likevel var det litt skummelt, og ingen av de tre vertsbrødrene mine hadde noen gang lockdown mens de gikk der på high school. Typisk at det skjer på min andre dag.

I dag (fredag) møtte jeg opp på skolen 06:30 for å forberede til the hello assembly, og selv om det var tidlig gjorde det ikke så mye. Det var gøy å få være med på en slags forestilling allerede, og jeg må si at jeg elsker spiriten som finnes blant elevene. Mange av de forskjellige skoleaktivitetene som band, kor, footballteam, cheer, drama, dans osv opptrådte, og bra var det! Jeg fikk ikke sett forestillingen ettersom jeg satt bak scenen hele tiden, men ut ifra applausen og skrikingen fra publikum var det nok bra. Nummeret jeg var med på var helt på slutten, og nervene jeg hadde like før jeg gikk på scenen forsvant med en gang. Selv om dansen i grunnen bare var cheesy, var det utrolig moro. Fikk høre av vertssøsters venner etterpå at de hadde ropt "Æææænnnn!!" og også noen andre jeg har blitt kjent med de siste dagene. Så sånn synes Anne Marit er moro da :-) Det gjør i alle fall at jeg føler meg tryggere blant folk her og føler meg mer til rette. Det er en ganske stor lettelse at en ser flere og flere kjente fjes som hilser når en går/løper fra klasserom til klasserom. 

Brittany, Nyah, Alyssa og Rachel klare for assembly


Malingen på beina mine fra assemblyet. Det var rett hjem i dusjen etter skolen for å skrubbe, ettersom det var ekte maling..


Fingerprints
FØRSTE SKOLEDAG!

Så var det altså tid for første skoledag på Lone Peak High School. Jeg overlevde uten at noen måtte holde hånda mi hele dagen, og jeg klarte å la være å gå meg bort. Jeg kom heller ikke for sent til noen timer, og jeg slapp å spise lunsj alene. Dermed er jeg fornøyd! Dagen min var veldig grei og bestod av dette:

Precalculus
Startet selvfølgelig skoleåret med matte - mitt kjære yndlingsfag (nei). Jeg skal innrømme jeg var nervøs da jeg satte foten innenfor klasserommet og satte meg ned ved pulten. Noe av det første læreren sa var at dette var en vanskelig og tøff klasse, og at det kom til å bli lekser hver eneste dag. Leksene stod allerede klare på tavla. Jeg var ikke helt forberedt på en slik start, men det er vel kanskje ikke annet å forvente når en har precalculus. Vi startet rett på pensum og fikk som sagt lekser, som jeg krysser fingrene for at jeg klarer å gjøre. Dette er visst det letteste vi skal drive med i år, så om vi sliter allerede nå fikk vi beskjed om å vurdere å bytte klasse. Det er veldig fristende å gå ned til algebra 2, men jeg skal bite tennene sammen og jobbe som bare det. Jeg har ikke lyst å komme hjem til Norge med feil matte!

Digital Photo
Jeg vet allerede nå at dette kommer til å bli en av de beste timene. Læreren er Mr. Lewis og er kjempehyggelig! Vi gjorde ikke annet enn å presentere oss selv, snakke litt om faget, se på en film og noen bilder. Gjennom semesteret skal vi ta masse bilder, lære om lyssetting, bilderedigering i photoshop osv. I denne timen møtte jeg også en utvekslingsstudent fra Danmark! Ettersom vi fikk halve timen til å bare skravle snakket jeg en god del med henne - ei kjempekoselig jente. Snakket også med flere andre jenter fra klassen som var veldig nysgjerrige på Norge. Gleder meg allerede til neste time med dette faget!

Spanish 3
Señorita Taylor er læreren min i dette faget, og hun er sprø!! Hun er en av de galeste og merkeligste lærerne jeg noen gang har vært borti, men hvem har vel sagt at normal er riktig? Selv om hun oppførte seg rart var hun til tider hysterisk morsom, og jeg liker henne allerede veldig godt! Hun hadde en boks med et lys hvor det stod skrevet "forbudt å snakke engelsk" og når det lyset var på kunne vi bare bruke spansk. Bakerst i klasserommet hadde hun laget en firkant med teip, og dersom vi har noen spørsmål på engelsk eller skal forklare noe på engelsk er vi nødt til å gå inni den firkanten. Sprøtt, spør du meg. Lyset var på stort sett hele timen, bortsett fra siste delen hvor vi ikke gjorde annet enn å skravle og vente på at det skulle ringe ut. Señorita hadde masse bokser med godteri rundt i klasserommet og vi fikk forsyne oss med det når vi ville. Selve spansktimen er muligens nivået enklere enn jeg burde ha, men jeg skal se det an litt. Kan kanskje bytte til Spanish 4, men hadde jo vært godt med et fag hvor jeg slipper å slite ræva av meg..

U.S. History
Dette var kanskje et av fagene jeg har grudd meg mest til, ettersom jeg ikke har så veldig god kunnskap om USA i forhold til de som faktisk bor her, men læreren overbeviste meg om at det kanskje ikke blir så ille likevel. Vi skal visst nesten ikke ha lekser, noe som er en god trøst! Dette er det eneste faget vi har fått tekstbok i foreløpig, og det var kanskje like greit for den var TJUKK. Vi fikk beskjed om at det bare var å putte boka i skapet, så skulle hun si ifra når vi trenger den. Høres ut som dette kommer til å bli et relativt greit fag! Er omtrent bare sophmores (10. klassinger) i klassen, noe som merkes utrolig godt. Det var en god del mer bråk i denne klassen enn de andre, men jeg håper det roer seg etter hvert. Også i denne klassen var det en utvekslingsstudent - ei jente fra Tyskland. Noen av vertssøsters venner var i klassen også, så det var faktisk noen kjente fjes.

I lunsjen som var mellom tredje og fjerde time, eller period som de sier her, ringte jeg Kali som jeg kjenner fra nabolaget og spiste lunsj med henne og flere av hennes venner. Det var godt å slippe å kave rundt i folkemengden for så å finne seg et sted å sitte alene. Gangene er virkelig stappa mellom timene, og det tar evigheter å komme seg frem! Ja, det er akkurat som på film! ..bortsett fra at ingen virkelig har tid til å stå og henge og snakke ved skapet. Jeg måtte i alle fall gå kappgang fra et klasserom til et annet. Heldigvis har jeg alle klasserommene like ved hverandre, og klarte å finne fram uten problemer! 

Etter skolen skypet jeg med pappa og lillesøsteren min, noe som var fryktelig etterlengtet! Det var så godt å snakke med de igjen, og jeg kjente hjemlengselen snike på. Det gjør den i grunn hver gang jeg snakker med noen fra Norge.. Heldigvis så er den ikke så ille at jeg virkelig vil dra herfra, men jeg skulle gjerne hatt noen norske klemmer :-) Da skypingen var unnagjort dro vi på vertssøsters fotballkamp, og det ble nok en seier til Lone Peak! Skolen arrangerte pool party like ved der fotballkampen var, så vi hoppet rett i bikiniene etter kampen og dro dit. Der var det liv og røre med masse folk og musikk. Jeg hadde med andre ord en vellykket første skoledag og ellers også en bra dag! I morgen er det nye fag og klasser igjen, så det blir i grunnen like spennende. Men først er det en god natts søvn!


Har bare disse fancy bildene fra bassenget, men det får duge
Norsk natt og "back to school night"

Etter å ha slappet av hjemme med film og doughnuts (ja, jeg kommer til å rulle hjem..) i går, dro jeg bort til Tonje for å ha sleepover! Vi skravlet en god del - både på norsk og engelsk, gråt en skvett mens vi hørte på god norsk musikk og snakket om alt vi savner hjemme, gikk en temmelig lang tur for å bevise at vi ikke er late amerikanere (enda), og så på film mens vi spiste popkorn og masse deilig frukt. Det var en kjempekoselig kveld, og det var veldig å godt å bare kunne være oss to igjen. I dag tidlig ble det selvfølgelig brødskive med brunost og et glass melk til frokost! Jeg hadde aldri trodd jeg skulle bli så glad for å kjenne klissete brunost feste seg i gommen! Da frokosten var sklidd ned ble jeg med Tonje på skolen hennes for å finne de ulike klasserommene, før det bar avsted til norske Elisabeth og Kali -ei jente fra skolen min. Der hadde vi det koselig i noen timer, før jeg måtte ødelegge moroa ved at jeg måtte hjem igjen. Regner med det blir flere muligheter til å tilbringe tid med de jentene senere! Kali kjørte meg hjem (hun bor i nabolaget mitt!) slik at jeg kunne dra på "back to school night" med vertsfamilien min. Det gikk ut på at vi dro på skolen for å møte lærerne og se klasserommene, noe som var veldig greit. Alle lærerne mine virker kjempehyggelige, og spansklæreren min visste allerede hvem jeg var! Da vi kom inn i klasserommet og jeg skulle til å presentere meg, sa hun "You must be Anna". Utrolig moro! Hun fortalte også om en annen nordmann hun har i en annen spanskklasse, så det var moro. Han var visst ingen utvekslingsstudent, men har flyttet litt fram og tilbake mellom Norge og USA. Det er i alle fall ikke så vanskelig å komme i kontakt med nye folk, ettersom alle her er så vennlige og interessert i å presentere deg for andre igjen. 

Da vi var ferdige på skolen dro jeg med vertsmor og vertsfar for å spise, før vi dro for å kjøpe diverse jeg trenger til skolen. Vi var på et stort supermarked ala Walmart og fant (forhåpentligvis) alt jeg må ha! Så bar det hjem igjen, hvor vertssøster, vertsfar og jeg lurte vertsmor trill rundt og overrasket henne med bursdagkake og bursdagsgaver! Hun har nemlig bursdag i morgen, men vi får ikke feiret fordi vertsfar er bortreist. Hun ble i alle fall kjempeglad og lo godt av hvordan vi har lurt oss unna og kjøpt både gaver og kake. 

Skoleinnkjøp!

 
Happy Birthday Lori

Vertsmor Lori og vertsfar Steve

Vertssøster Melia, Lori og Steve

Nå er det natta på meg før det braker løs med første skoledag i morgen! Det er en god blanding av spenning og nervøsitet som bobler i magen nå.. Likevel tror jeg at jeg gleder meg aller mest! Send meg hyggelige tanker i løpet av dagen og ettermiddagen deres (for det er da jeg er på skolen), og ønsk meg lykke til!Helga mi og forberedelser til skolestart!

Nå er det allerede mandag, og helga har flydd forbi som bare det. Faktisk har hele oppholdet mitt hittil bare flydd forbi. I morgen har jeg vært her i tre uker allerede! Skolestart er også like rundt hjørnet, og jeg regner med at så fort jeg kommer inn i rutiner, får lekser osv. kommer dagene til å gå enda raskere. Rundt ni i dag tidlig dro vi bort på skolen for å betale school fees og for å se hvor de forskjellige klasserommene mine er. Jeg har allerede tilbragt en god del tid på skolen, så jeg føler meg i alle fall litt trygg på at jeg skal klare å finne fram. Det er en god stund siden jeg valgte fag, men jeg tror ikke jeg har delt timeplanen min med dere enda. Skolen min har såkalte A-dager og B-dager annenhver dag, så jeg har på en måte to ulike timeplaner. I USA er det vanlig å ha de samme fagene hver dag, også bytter man for hvert semester, men jeg har altså to ulike dager. Timeplanen min for første semester ser slik ut:

A-dager:
1. Precalculus
2. Digital Photo
3. Spanish 3
4. US History 2

B-dager:
1. Biology
2. English 12
3. Dance 3
4. Dance Company

Som dere ser skal jeg altså danse en god del fordi jeg er på Dance Company, noe jeg er kjempefornøyd med! Det ble ikke like mange valgfag på meg som på andre utvekslingsstudenter pga det, men det gjør meg ingenting. Matte (precalculus), US History og English var de fagene jeg måtte ta, og i tillegg måtte jeg ha et fag som tilsvarer noe jeg ville tatt hjemme i vg2. I mitt tilfelle ble det biologi. 

Skolen min! Bildet stjålet fra google for minnekortet mitt har sittet i pc'n i stedet for i kameraet, ehee..

På lørdag møtte jeg to jenter fra nabolaget som har snakket til meg på facebook tidligere, og har hatt lyst til å finne på noe. Det er utrolig hvor imøtekommende og hyggelige folk er her! Jeg møtte de bare mens de drev med charity car wash, men vi avtalte å finne på noe senere på kvelden. Før den tid var jeg på kino med vertsfamilien min og så "Inception" - en film som anbefales på det sterkeste, og jeg dro på en stake dance med vertssøster og hennes venner. En stake dance er en såkalt fest hvor alle ungdommene fra de forskjellige "kirkeområdene" i distriktet her samles. Jeg var der kun i en halvtimes tid, for å se hva en stake dance faktisk var. Jeg fant fort ut at det ikke hadde gjort noe om det var flere på min alder og ikke bare fjortiser som sprang rundt.. Derfor dro jeg heller hjem og møtte de to jentene fra nabolaget og Elisabeth fra Norge! De var kjempekoselige alle sammen og vi hadde en kjempeartig kveld! Blir nok mer moro med de etter hvert :-) 

I går var det igjen tid for kirke, og det er fortsatt veldig annerledes og litt rart. Likevel er det ikke så ille som mange forventer, og det er ganske interessant å følge med på alt som blir sagt og gjort. Jeg får tross alt se en helt annen kultur, og synes i grunnen det er ganske spennende. Etter hvert som jeg kjenner til alt bedre skal jeg skrive et ordentlig innlegg om selve kulturen, religionen og hvordan det er i kirken!

Baseball, soccer and softball games & Trafalga Fun Center with Dance Company

På torsdag hadde jeg totalt fri fra dansing og nøt det fullt med å sove lenge for en gangs skyld! Sammenlignet med hvor lenge jeg har brukt å sove hjemme på fridager var det ingenting, men med tanke på at jeg har vært oppe mellom seks og sju hver dag her, var halv ti lenge nok.. Utpå formiddagen kom Tonje og vertsmoren hennes og plukket meg opp, og vi hadde for første gang i USA flere timer med norsk kvalitetstid sammen. Vi dro ned til en by som heter Orem på University Mall for å shoppe og skravle, og koselig var det. Etter noen timer hentet vertsmoren hennes oss, og tok oss med på baseball kamp. Min første baseball kamp! Siden vertsfamilien til Tonje også er vertsfamilie for to av baseball spillerne frem til september, var det ekstra morsomt på kamp. Jeg forstod ikke alt som foregikk, men moro var det! I tillegg dukket "Welcome Anne Marit" opp på skjermen mens de sa "Welcome Ænn Mærit of Norway" på høyttaleren, så det var jo stas :-) 

Tonje og meg utenfor stadion etter baseballkampen

I dag var det egentlig meningen at Dance Company skulle til Park City på overnatting, men turen ble dessverre avlyst pga danselæreren måtte i en begravelse og ikke kunne være med. Siden vi alle hadde lyst til å finne på noe, møttes vi på et Fun Center i nærheten for å leke oss litt. Vi spilte minigolf, kjørte gokart og lekte oss med ulike spillautomater hvor en vant billetter som en til slutt samlet og kunne bytte til forskjellige ting. Jeg fikk to tyggegummier, woho! Selv om stedet kanskje var basert på en litt lavere aldersgruppe hadde jeg det moro med dance company gjengen. 

Spiste også verdens beste is; Dippin' dots - små perler av iskrem, yoghurt og sorbet. NAM!

Så fort jeg var hjemme igjen bar det av sted på vertssøsters fotballkamp, men det var så varmt at vertsmor og jeg dro før den var ferdig. (Heldigvis vant Lone Peak denne gangen også!) I tillegg måtte huset fikses for vertssøster skulle ha et suprise party for bestevenninna si. Med andre ord ble huset etter hvert fylt av fjortiser som lagde en god del liv. Vertsmor og jeg bestemte oss derfor å dra for å se på vertsbror spille softball. Softball er stort sett det samme som baseball, så jeg forstod det meste og det var gøy å se på. Hadde jeg ikke vært på skolens danselag hadde jeg prøvd meg på softball! Antageligvis blir det flere games etter hvert, både av det ene og det andre slaget :-)


Siste dag med dance camp, og årets første soccer game

Nå er Summer Dance Camp ferdig, og jeg har endelig overskudd til å oppdatere litt igjen. Å trene fra åtte til fire hver dag har virkelig tatt på, og jeg kjenner at det er litt godt å være ferdig. Jeg har hatt noen herlige dager på camp, og har fått en liten dose av high school spiriten allerede. Skolestart om en uke føles mindre skremmende ettersom jeg har tilbragt flere dager på skolen allerede, og har gjort meg litt kjent med den. I dag var jeg faktisk bare hjemom en times tid før det bar av sted tilbake til skolen for å se vertssøster spille årets første fotballkamp, eller soccer som de kaller det her. De spilte faktisk mot East High, som mange kanskje kjenner igjen som skolen fra High School Musical, noe jeg så klart synes er festlig selv om jeg ikke er noen HSM fan. Heldigvis vant vi over dem! 

I kveld nyter jeg å kunne være lenge oppe, ettersom det i morgen er andre dagen siden jeg kom hit jeg ikke trenger å ha på vekkerklokke. Ting har virkelig gått i ett kjør her.. På mange måter er det veldig godt, for det gjør at tida bare flyr forbi. Jeg har sklidd så godt inn i familien og føler at jeg har tilpasset meg det meste her veldig bra. Det er fortsatt mye nytt å ta inn, og tro det eller ei, så er det utrolig mange småting som gjør inntrykk hele tiden. Alt fra at dørhåndtakene er annerledes og hvordan en drar ned i do eller slår på dusjen , til at plastkrusene er store og røde akkurat som på film. En annen ting som er veldig annerledes, er hvor varmt det er her. Her fryser jeg når jeg er inne, så det hender jeg tar meg en tur ut for å varme meg. Aircondition blir brukt flittig for å si det sånn.

Til slutt noen bilder før jeg sier natta og gjør meg klar for shopping med Tonje i morra! Blir bra å møte henne igjen :-)


My house

Hagen bak husetThe swing i hagen

The lovely Chloe (this is for you Tanner!)

Meg med noen av de herlige jentene fra dance company!


Jeg har spist min første doughnut! ..og funnet ut at de er farlig gode....
Boating at Deer Creek

Lørdag var det tid for å dra opp til en innsjø sammen med ei jente, Alyssa, fra dansekompaniet og hennes ward, noe som vil si kirkeområdet hun hører til. Vi var kanskje 30-40 stykker som dro avsted for å nyte sola fra vannet. Det var faktisk litt kjølig da vi kom frem etter under en times kjøretur, men etter vært ble det mer enn varmt nok! Vannet virket også kaldt, men da vi etter en god stund bestemte oss for å komme oss uti, var det ikke så ille likevel. Vi badet i grunnen ikke, men dro ut med båten på tubing. Jeg vet faktisk ikke det norske ordet for det, men det er når en sitter i en slags oppblåst ring som dras etter båten. Det var i alle fall utrolig moro, og jeg holdt på å falle av flere ganger.  Vi var fire som satt på den om gangen, og en av jentene ble nesten kastet i en baklengs salto. Det ble antageligvis like mye skriking som latter, men uhyre morsomt var det! Det som var mindre moro, var at vi ble fryktelig solbrent alle sammen. Jeg har nesten ikke gjort annet enn å smøre meg inn med "burn free" det siste døgnet, i håp om at rosafargen skal forsvinne. Nesa mi flasser allerede, men forhåpentligvis blir beina, armene og resten av kroppen brun etter hvert! Noe fint skille blir det likevel ikke, menmen..

Breanna og Alyssa, to kjempekoselige jenter!

Deer Creek

Deer Creek - se så fint med fjellene i bakgrunn

Alyssa og meg med kalde våtservietter i ansiktet for å avkjøle solbrentheten vår, haha 


Rosa og fornøyd!

Summer Dance Camp!

Hele denne uka har jeg vært temmelig opptatt. Jeg har vært oppe mellom seks og sju hver morgen for å dra på Summer Dance Camp ettersom jeg er med på Lone Peak High Schools dansekompani! Det har vært noen harde dager, men også utrolig moro. Jeg har sluknet lenge før jeg ellers bruker å gå til sengs, og jeg har våknet stivere og stølere enn jeg noen gang har vært tidligere. Onsdag og torsdag var vi i Salt Lake City på Rose Wagner Performing Arts Center, hvor vi hadde ulike timer med teknikk, improvisasjon, ballet, koreografi og styrke. Danselærerne våre er profesjonelle dansere, og Dance Magazine kåret en av dem blant topp 25 koreografer. Jeg skal ikke legge skjul på at det er krevende, og at alt går mye raskere enn jeg er vant til, men jeg lærer utrolig mye. Jentene (og de to guttene) på kompaniet er kjempehyggelige, og når vi i tillegg kjørte limousin til og fra SLC er det ikke så verst akkurat! 


Rose Wagner Performing Arts Center

Denne helga er dansefri, før det blir de tre siste dagene med Dance Camp mandag-onsdag og til slutt en tur til Park City fredag-lørdag! I morgen skal jeg være med en av jentene fra kompaniet til en innsjø i nærheten på noe de her kaller "boating". Jeg gleder meg! Kirkesøndag og besøk på Lone Peak High School

De siste to dagene her i Utah har vært omtrent like innholdsrike som de aller første. I går var det søndag, og etter en koselig familiefrokost med blåbærpannekaker, var det tid for å gå i kirken, eller tempelet som de kaller det her. Siden familien min er mormonere, er det ganske annerledes fra det jeg er vandt til. Selv er jeg kristelig konfirmert, men går i kirka omtrent kun på julaften. I min vertsfamilie (og i området generelt) går de hver søndag. Selve kirken ser annerledes ut, og gudstjenesten var også annerledes. Det var ikke en fast prest som snakket, men mange forskjellige som snakket om personlige erfaringer og opplevelser knyttet til blant annet det å være misjonær, eller å ha familiemedlemmer som er misjonærer. Ettersom jeg bare har vært her i noen dager, kjenner jeg ikke religionen og tradisjonene så godt enda, men jeg regner med jeg kan fortelle mer etter hvert. Er jo ganske interessant med en så annerledes kultur enn det vi hjemme i Norge er vandt med. 

I dag har vi faktisk registrert meg for skolen. Jeg har ikke satt opp timeplan enda, for det skal vi gjøre neste uke, da vi drar tilbake for å snakke med en av rådgiverne der. Men siden vi var en liten tur på skolen i dag, og vertssøsteren min allerede har timeplanen sin, gikk vi rundt for å se hvor de forskjellige klasserommene er. Heldigvis skal vi gjøre det samme for meg, for skolen er virkelig stor. Jeg kommer til å gå meg bort daglig! 

Det blir en tur til skolen igjen i morgen, for da begynner dansecampen jeg skal være med på. Jeg har skikkelige nerver, men jeg gleder meg også. Jeg er veldig forberedt på at det kommer til å bli den hardeste uka i mitt liv, men det blir sikkert gøy også. Det blir godt å møte folk på min alder, og bli litt kjent med folk. Jeg skal være på skolen klokka 8, og vi skal holde på frem til 17. Jeg kommer til å bli utslitt.. Det blir nok tidlige kvelder på meg den kommende uka.. Derfor skal jeg nå prøve å få litt søvn, før det braker løs i morgen tidlig! 

Det kommer bilder etter hvert! Imens kan dere se resten av bildene fra New York her: http://www.facebook.com/album.php?aid=188111&id=676628262&l=279f99e54I'm in UTAH!

Nå har jeg endelig fått rotet meg til å oppdatere litt mer om de første dagene i USA. Det har vært full rulle siden jeg kom i går (fredag), men jeg stortrives! Jeg har ikke bare ankommet vertsfamilien siden sist, men jeg har også hatt enda en dag i NYC! Den siste dagen der ble brukt til enda mer sightseeing. Vi var for det meste downtown Manhattan. Vi så der World Trade Center stod, vi tok ferja over til Staten Island og fikk se frihetsgudinnen fra båt, gikk på Brooklyn Bridge, gikk Wall Street, shoppet i Soho, var i Chinatown (igjen) og hadde det rett og slett bare helt herlig! NYC er en fantastisk by, og jeg er veldig glad for at jeg fikk tilbringe to dager der med de andre utvekslingsstudentene. Soft Landing Camp er virkelig noe alle utvekslingsstudenter burde få med seg.

Ground Zero - der World Trade Center var

De fleste norske studentene på Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge 

Båt-taxi

Alle utvekslingsstudentene på campen - i Brooklyn

Rikke, meg og Karoline på ferja til Staten Island for å se frihetsgudinnen

Frihetsgudinnen!!

De skjønte så klart ikke navnet mitt på Starbucks, så jeg ble hetende "Alemennet"

Allerede halv fire fredag morgen forlot jeg hotellet sammen med en gruppe av studenter som skulle dra omtrent samtidig. Flyet mitt gikk 06:45, så det ble litt venting på flyplassen, men jeg hadde godt selskap så det var ikke noe problem. Jeg mellomlandet i Phoenix, Arizona først, og det var en 5 1/2 timers flytur dit. Jeg hadde urolige sommerfugler i magen, men klarte heldigvis å sove mesteparten av veien likevel. Det ble nemlig ikke mye søvn natten før. Å bytte fly i Phoenix var ikke noe problem, og etter en halvtimes tid satt jeg på flyet til Salt Lake. Det var en merkelig følelse å sitte helt alene på flyet og vite at nå var jeg på vei til familien jeg skal være en del av i 10 måneder. Møte med vertsfamilien var verken kleint, rart, ubehagelig eller noe av det andre vi utvekslingsstudenter har bekymret oss for. Det var som om jeg kjente de fra før. Jeg ble møtt av vertsmor, vertsfar, vertssøster og områderepresentanten min (som også er Tonjes vertsmor) med plakat, roser og klemmer. Med andre ord var det en kjempehyggelig velkomst. 


På Newark airport like før avreiseEtter å ha plukket opp bagasjen dro vi av sted for å spise. Jeg fikk velge, og dermed ble det italiensk - nammm. Vi rakk ikke annet enn å droppe bagasjen på rommet mitt, før det bar av sted for at jeg skulle ta en tuberkulosetest som skolen krever. Det gikk smertefritt unna, og da var det hjem igjen for å slappe av. Vertsfamilien min dro på en bankett for vertssøsteren min på kvelden, mens jeg heller valgte å bli igjen for å få pustet litt ut og pakket ut litt. Rommet mitt er nydelig, akkurat som resten av huset. 

Rommet mitt

Et stykke godt fornøyd Anne Marit!

I dag var vi oppe allerede klokka seks (!) for å dra av sted til familiehytta som ligger oppe i fjellene her. Der møtte vi søsteren til vertsmor og hennes mann og barn. Vi tilbragte hele dagen der, og det var kjempefint der. Fjellene her er ikke som i Norge, men fint var det uansett. Det er så rart å tenke på at det faktisk er Rocky Mountains jeg ser her.. På hytta kjørte vi firhjuling, så på film og gikk en liten tur ute. Vi hadde med oss masse god mat også, men jeg gikk glipp av å spise sammen med de andre fordi jeg hadde en blund på nesten tre timer mens vi var der. Sånn er det når en skifter tidssone.. I kveld har jeg skypet litt, noe som var etterlengtet og veldig koselig, og jeg var på nabobyens city celebration for å se på fyrverkeri. Det skjer noe hele tiden, så nå kommer jeg til å sovne med en gang hodet treffet puta.. 

Klare for å dra avsted på firhjuling


Vertssøster Melia, meg og cousin Maddy etter en gjørmete tur

På hytta
Reisen over og første dag i NYC!

Reisen fra Gardermoen og til det store USA var i grunnen ikke så lang og ille. Det verste var å si hadet til familie og venner. Vi var flere norske som reiste sammen, og vi hadde med oss en reiseleder fra Explorius som hjalp oss når det trengtes. Flyturen fra Oslo til København gikk temmelig smertefritt, og jeg satt mellom to kjempekoselige jenter som også reiste med Explorius. Videre fra København var flyet vårt to timer forsinket, men ellers gikk alt veldig greit. Etter en lang flytur med soving, filmtitting, soving, musikklytting, soving, skravling og enda litt soving var vi endelig fremme i det etterlengtede USA. Også her var jeg så heldig og fikk byttet sete slik at jeg igjen satt med to norske utvekslingsstudenter, og koselig var det. Det var litt krøll i immigration pga noen skjemaer vi skulle ha fått på flyet og fylt ut, som vi ikke hadde fått, men det var ikke noe problem å ordne det. Så fant vi bagasjen vår og møtte enda en reiseleder fra Explorius som tok oss til hotellet.

I dag har vi hatt sightseeing i NYC, og det har vært helt fantastisk! Å se New York skyline med egne øyne var virkelig så utrolig som jeg trodde det skulle være. Vi hadde med oss en guide på bussen som fortalte og pekte rundt. Dagen ble tilbragt på Manhattan, og vi gikk rundt i Central Park, Chinatown, Little Italy, 5th Avenue, Times Square, Rockefeller Center og flere steder jeg ikke kommer på i farta. Fra klokka ett hadde vi tid til å gjøre hva vi ville frem til klokka sju, og det var seks temmelig herlige timer som ble brukt på mye moro! Vi var en gruppe på fem jenter som først gikk litt på 5th Avenue før vi gikk til Top of the Rock, som er toppen på Rockefeller Center og fikk se en utrolig nydelig utsikt oppe fra hele 70 etasjer! Vi skjønner ikke helt hvor resten av tiden ble av, men vi holdt oss for det meste til Times Square. Der var vi til og med oppe på en av storskjermene! Det ble også tid til litt shopping, og endelig fikk jeg se forever 21 med mine egne øyne. Det har med andre ord vært en utrolig vellykket dag, og nå skal jeg få meg en god natts søvn før det blir en minst like innholdsrik dag i morgen. Været har vært utrolig varmt her, og det er faktisk ute advarsler om at det kan bli for varmt til å være utendørs i morgen. Forhåpentligvis blir ingen av planene våre omgjort av den grunn. Uansett blir nok dagen bra, for NYC er AMAZING!! 

li

Om UNDER TRE TIMER forlater jeg hjemmet mitt for 10 måneder!

Det er helt uvirkelig å tenke på at jeg snart sitter på flyet på vei til New York City, og deretter Cedar Hills, Utah. Jeg kjenner det i magen, og jeg merker at jeg er sliten etter noen dager med stress og nerver. Likevel (naturlig nok) får jeg ikke til å sove. Jeg har sagt hadet til mennesker jeg er glad i, og det føles utrolig rart. Det har ikke gått helt opp for meg at jeg blir borte fra Norge i så lang tid. Samtidig som det bare føles merkelig er jeg utrolig spent. Jeg skal jo til NEW YORK! Jeg skal til USA! Jeg skal bo der i 10 måneder, og oppleve utrolig masse! Sommerfuglene sniker seg innpå, og de flakser litt mer for hvert minutt som går nærmere avreise. 

Flyet går 10:05 fra Gardermoen, men vi skal møte opp halv åtte, hvilket betyr at vi drar hjemmefra halv seks. Pappa, kjæresten hans, lillesøsteren min, tante og mine to beste venninner skal være med på flyplassen og vinke tårevått hadetbra. Dèt blir det verste, men jeg er veldig glad for at så mange blir med. Jeg skal mellomlande i København, og derfra går turen videre til New York og Soft Landing Camp med mange andre utvekslingsstudenter. Herrrrrrrrlighet, jeg er spent!!Avskjedsfest

Etter mange dager med skikkelig ferie, var det på fredag tid for å ha avskjedsfest. Tonje og jeg bestemte oss for å ha sammen ettersom vi stort sett deler vennekrets og drar avsted med kun en ukes mellomrom. Vi var rundt 30 personer hjemme hos meg, og det var en kjempekoselig kveld! Heldigvis ble det oppholdsvær, så vi kunne grille og være ute uten problemer. Hadde satt opp et partytelt så vi ville kunne vært ute uansett, men vi slapp unna ukoselig vær, og godt var det! Jeg fikk heldigvis masse hjelp til å ordne med alt som skulle ordnes, så de som hjalp til med telt, mat, anlegg osv fortjener egentlig en applaus.. Jeg klarte å holde tårene unna, og hygget meg i stedet med herlige mennesker jeg kommer til å savne det neste året. Fikk også fine gaver og blomster!
Les mer i arkivet » Juli 2017 » November 2016 » Oktober 2016


Lever livet, opplever verden og drømmer meg bort. Journalistikkstudent på utveksling i DUBLIN høsten 2014 ♥

For kontakt:
amraaberg@gmail.comhits