"Smaken du har vokst opp med"

Jeg tilbringer helga hjemme med familien, og har brukt fredagskvelden på å være en skikkelig TV-slave. Når en har bodd tre uker uten TV, må det vel være lov å gjøre det med god samvittighet? Jeg snublet over en reklame for Tine yoghurt, og utrolig nok var det noe med den som gav meg en god følelse. Det er ikke ofte reklame gjør noe annet enn å gi meg tid til å hente noe å drikke, eller gi meg en plagsom sang på hjernen, men reklamen Tine kjører nå med "Smaken du har vokst opp med" er overraskende søt. Klippene med en voksen som møter seg selv fra barndommen, full av drømmer og spørsmål om voksenlivet, har gått en stund, men jeg så altså en ny versjon i stad, som ga meg et lite smil. 

I tillegg til dette lille smilet, så fikk det meg også til å tenke litt. Antageligvis fordi jeg kjenner meg litt igjen, og selv har mange tanker om hvordan livet mitt kommer til å utvikle seg. Likevel er det jo veldig vanskelig å vite sikkert, slik at jeg som regel ender med å sitte som et stort spørsmålstegn, dersom jeg skulle begynne å undre over fremtiden. Nå vet jeg at jeg skal bo i Oslo de neste tre årene og fullføre en bachelor i journalistikk - forhåpentligvis i alle fall - , men det er fortsatt utrolig mange ting jeg ikke vet om disse tre årene. Og hva skjer så etter det? Det er egentlig litt fascinerende å ikke vite, for det gir jo en slags spenning, samtidig som jeg så gjerne skulle visst så mye mer. Det er jo så mange faktorer som spiller inn for hvordan et liv utvikles.

Heldigvis ser det lovende ut, og jeg liker der jeg er akkurat nå. På mange måter har jeg fått akkurat det jeg ville, og samtidig akkurat det jeg trengte. Har virkelig fått smake på det gode liv.

 

Her har dere en av reklamefilmene forresten. Gotta love it 
Student i storby'n

Hvor skal jeg begynne? Det har skjedd så mye de siste tre ukene. For det første har jeg offisielt blitt journalistikkstudent ved Høgskolen i Oslo og Akershus, noe jeg så langt trives veldig godt med. Jeg har nettopp avrundet to fantastiske fadderuker med hyttetur i Nordmarka. I løpet av dagene siden skolestart har vi hatt mange hyggestunder i forskjellige former. Pub-til-pub, quiz, grilling, filmkveld, konserter, utkledningsfest med temaet S (hvor jeg for øvrig var tidenes Supermann!) osv. Det har blitt kjempestemning i klassen, og det ser ut til at vi blir en fin klasse som trives i hverandres selskap. Jeg har i alle fall blitt kjent med mange hyggelige mennesker, som jeg gleder meg til å komme enda nærmere i løpet av året. Det føles litt uvant å gå i klasse med folk som har så stor aldersforskjell, men jeg tror det skal gå veldig greit. Jeg er jo desidert blant de aller yngste, mest sannsynlig ER jeg yngst. 

Vi har selvfølgelig ikke bare holdt på med skøyestreker og øldrikking (joda), men også hatt en del faglig opplegg. Timeplanen ser temmelig full ut fremover nå, med undervisning og forelesninger stort sett hver eneste dag. Vi skal også ha en del oppgaver i praksis, i form av medierullering hvor vi får prøvd litt ulike plattformer, så jeg tror det kan bli veldig spennende. Jeg er i alle fall klar for å jobbe hardt og intensivt, og ikke minst lære mye.

Ellers må jeg jo fortelle at det har ordnet seg med bolig. Bestevenninnen min Pernille og jeg har fyttet inn i studentbolig sammen, så det er veldig koselig. Vi bor litt intimt for øyeblikket, men håper dette bare er en midlertidig løsning, slik at vi får litt større albuerom etter hvert. Selve leiligheten er egentlig stor nok, og prisen er veldig overkommelig, men problemet er at vi deler det vesle soverommet vi har. Heldigvis ser det ut som det løser seg etter hvert.

En annen ting som gleder meg er at jeg har fått meg jobb her i Tigerstaden (Tusen takk, Hanne!). Det er vel almennkunnskap at studenter trenger penger, så det er virkelig ikke dumt. Nå skal jeg sitte i resepsjonen på treningssenteret "Krønsj"! Det virker som et veldig hyggelig sted, og treningen som kun er i form av saltrening og ikke apparater, virker også veldig bra. Jeg begynner opplæringen til uka, så det blir spennende. Har også fått beskjed om å prøve ut alle timene de tilbyr der, slik at jeg vet hva de går ut på hvis kundene skulle ha noen spørsmål. Med andre ord har jeg en god treningsperiode fremfor meg, noe jeg egentlig synes er helt greit. Det er på tide å finne tilbake til treningsrutinene etter en slapp sommer.

Det går altså veldig bra med meg, og jeg trives veldig godt her i "storby'n". Jeg venner meg gradvis til hvordan alt fungerer her, så dette blir nok bra. Selv om jeg har gått på trikken i feil retning, måttet bruke kartet på iphonen veldig flittig, og surret litt her og der, har jeg ikke tenkt å miste motet enda. Det blir spennende å se hvordan dette utvikler seg videre..

 

 


S-fest


Idyll med Postgirobygget


John Olav Nilsen & GjengenMy roomie!

Jeg er og blir lykkelig

Jeg tror ikke jeg har landet helt etter en fantastisk uke i Tyrkia. Hadde det rett og slett enda bedre enn jeg trodde gikk an, og koste meg som bare det. Skulle ønske tiden der nede aldri tok slutt, og at jeg fortsatt badet i salte bølger og jevnlig måtte smør meg med solkrem. Må nok nøye meg med å tenke tilbake på turen, noe jeg kommer til å gjøre lenge fremover. Vel hjemme igjen fikk jeg beskjed om at jeg hadde rykket enda lenger frem på venteliste i Oslo. Havnet som nummer fem etter andreinntaket, og nå er jeg inne! Ja, du leste riktig. Jeg har kommet inn på journalistikk i Oslo! Jeg er og blir lykkelig. Det eneste som mangler nå, er at min kjære også kommer inn på det han vil i Oslo. Som nummer to på venteliste krysser jeg fingrene for at oddsene er med ham. Det må jo bare gå. Jeg har ikke noe sted å bo enda, men heldigvis har jeg bekjente og kjære litt her og der, så noen midlertidige løsninger har jeg i alle fall. Resten må en bare ta litt som det kommer, så ordner det seg nok til slutt. Har hørt rykter om at det gjør det for snille jenter nemlig.

Videre er det ikke så mye å si egentlig. Venter bare på bilder fra turen, så jeg kan dele noen glansbilder. Har vært litt manko på det visuelle her i det siste. Ellers håper jeg alle der ute har hatt en like bra sommer som meg, til tross for pissvær her hjemme i Norge. Teit at sola skulle ta sommerferie samtidig med sommerferien vår.
Les mer i arkivet » Juli 2017 » November 2016 » Oktober 2016


Lever livet, opplever verden og drømmer meg bort. Journalistikkstudent på utveksling i DUBLIN høsten 2014 ♥

For kontakt:
amraaberg@gmail.comhits