Your word is my command, Julia :-)

Storesøstra mi har spurt om jeg ikke kan blogge litt om hva jeg ønsker meg til bursdagen min, så det får jeg nesten gjøre ettersom bursdagen min nærmer seg med stormskritt. Jeg er temmelig elendig på å komme på fornuftige ting jeg ønsker meg, men jeg gjør et forsøk. 

 • Svart kåpe
 • Øretelefoner til ipoden
 • Øredobber (litt pynta, store/lange)
 • Skjerf (som bl.a. kan passe til mørkeblå jakke)
 • PC-bord (slikt du har/hadde, Julia)
 • Kvalitetstid med storesøster!

Jeg er lite oppfinnsom for tiden, så mer hjelp får du dessverre ikke. Jeg veit nemlig at du er mye flinkere til å komme på gaver til meg enn jeg er selv! Lykke til, Julia! 

juliaam

Jeg er glad i deg 

juliaa

Rommet mitt: før VS etter

fretter


fretter 2


Skapet og senga har altså byttet plass. Senga er ny og større enn før, men likevel har jeg ikke mindre plass på rommet. Antar at vi får utnyttet den plassen  mye bedre når møblene står slik de står nå. Jeg liker det i alle fall veldig godt!

Hva syns du? Busy busy. Ja, jeg er en stresse-Maja.

Det er stressende dager på skolen for tiden, og jeg har altfor mye jeg skulle ha gjort hjemme i tillegg. Blogging blir derfor sterkt nedprioritert, men på grunn av dårlig samvittighet (for hvem er jeg litt usikker på) sitter jeg nå her. Hele skoledagen i dag ble brukt til naturfagekskursjon, mens jeg i går diskuterte med norsklæreren og hadde matteprøve. Nå har jeg har akkurat skrevet en anmeldelse om "Blood Diamond" på engelsk (en verdig film å se!) og skal ut og springe litt. Jeg trenger frisk luft, for hodet mitt er tungt som bare det. Tunge dager på grunn av både det ene og det andre. 

En gledelig nyhet innimellom alt stresset er at jeg endelig har fått meg ny seng! Siden den nye senga er større enn den forrige ble vi nødt til å flytte skapet fra den ene siden av rommet til den andre, og ettersom jeg har en stor speildør foran det hele var det ikke bare bare. Men pappa og jeg greide det i løpet av en stressende kveld!  Jeg tok meg til og med tid til å ta et før-bilde. Dere skal få gleden av å vise litt tålmodighet, så poster jeg bildet sammen med et etter-bilde (bare jeg får tatt det....). Nå skal stresse-Maja, som Tonje så fint kalte meg, ut på tur for å klarne hodet og tanker!


Stresser du mye?


antistressemaja

Dette er i alle fall ingen stresse-Maja!Begivenhetsrike dager er litt greit innimellom, eller hur?

For første gang på en (for lang) stund har jeg klart å krype til sengs før klokka har slått elleve. Jeg er utrolig sliten og trøtt nå, og det er egentlig veldig godt! Mandager bruker å være slitsomme, og i dag har den definitivt vært innholdsrik i alle fall. Vi hadde ikke første økt i dag, så det var litt surt å være på skolen to timer før jeg egentlig trengte. Men slik er det når busstilbudet ikke er på det beste, og en bor godt ute på landet. Jeg brukte i alle fall det meste av de to timene flittig på å pugge til matteprøva vi har på onsdag. Med naturfag i andre økt og matte i tredje, gikk timene ganske fort. Hodepinen begynte å komme på slutten, men det hindret ikke meg i å regne matte som en helt. Etter skolen ble jeg med bestevenninna mi på sykehuset for å besøke noen. Jeg må si jeg setter pris på at hun ville ha meg med, og jeg er glad jeg kan være litt til hjelp i alle fall. Du skal vite at du betyr mye, og at du er veldig sterk! 

Vi møtte pappa og Eli nede på senteret etter hvert og da var det tid for innkjøp av sko. Jeg har endelig fått meg herlige vintersko(?)!! Nå kan jeg nesten ikke vente til det blir litt kaldere og snøen kommer, slik at jeg får brukt de. Eli fikk seg også noen fine sko, som jeg tror hun ble veldig fornøyd med. Vi har en snill pappa, det skal være sikkert og visst! Det var tid for trafikalt grunnkurs etter litt shopping, og det var så som så. Jeg hadde ikke forventet at det skulle bli hudeidrannes moro, men det var ikke så ille heller. Nå er første av fire kvelder unnagjort. Godt å endelig være i gang med det, slik at jeg faktisk kan øvelseskjøre når jeg fyller seksten (om 12 dager!). 
aaaadc3emviaaaaaacykha
Gjett om jeg skal løpe rundt i snøen med disse!

Nå skal jeg se bittelitt på ungkarskvinnen før jeg slår av alt som holder meg våken.
God natt!Min "30 mest spilte" liste på Ipoden

I tilfeldig rekkefølge:

 • Iris - Goo Goo Dolls
 • Wish You Were - Kate Voegele
 • Goodbye My Almost Lover - A Fine Frenzy
 • Remember - Iglow
 • I Will Learn To Love Again - Kaci Brown
 • The Day After Tomorrow - Saybia
 • How To Save A Life - The Fray
 • You Found Me - The Fray
 • Teardrops On My Guitar - Taylor Swift
 • Love Story - Taylor Swift
 • Wherever You Will Go - The Calling
 • White Flag - Dido
 • Between The Minds - Jack Savoretti
 • Collide - Howie Day
 • Re-Offender - Travis
 • Ambitions - Donkeyboy
 • Near To You - A Fine Frenzy
 • If You Were Mine - Anouk
 • Street Map - Athlete
 • Nobody's Home - Avril Lavigne
 • Fix You - Coldplay
 • Halo - Bethany Joy Lenze 
 • Where The Stars Go Blue - Venke Knutson & Kurt Nilsen
 • Crush - David Archuletta
 • 9 Crimes - Damien Rice
 • Tears In Heaven - Eric Clapton
 • Don't Look Back In Anger - Oasis
 • Goodbye - Miley Cyrus
 • Breathe Me - Sia
 • Now You Know - Hilary Duff

Ja, jeg liker ballader..

ipod
Har du noen av disse på din liste?
Gode stunder eksisterer enda

Etter en temmelig bra dag med skolefotografering, friøkt, dansing og en utrolig koselig middag med masse tøys og tull, sitter jeg og later meg foran tv'n. Jeg skal snart finne fram det som trengs til aktivitetsdagen i morgen, og så blir det vel å krype under dyna. Men aller først har jeg lyst til å spille noen strofer på gitaren. Det er noen dager en får utrolig lyst til å spille, og i dag er en slik dag. Siden det er sent, jeg er utålmodig, og langt ifra en mester på gitar ender det vel opp med at jeg spiller noe jeg kan fra før. Kate Voegele, The Calling, A Fine Frenzy, The Fray. De har i alle fall nydelige sanger som står på repeat på ipoden min for tiden. Siden jeg ikke har funnet igjen blogghumøret mitt helt enda skal jeg avslutte her og heller finne gitaren. Jeg må bare passe på så jeg ikke vekker Eli som (endelig) har sovnet i naborommet. Hun har for øvrig bare ett øye å lukke etter at hun fikk et myggstikk på øyelokket. Å sove ble nok ikke lettere av den grunn..

imgp3127
Synes litt synd på lille, søte Eli..
Liker du One Tree Hill?

I dag fikk jeg den gledelige nyheten om at første episode i sesong 7 av One Tree Hill er ute på nett. Ena i klassen min fant det selvfølgelig ut midt i geografitimen, så da var det vanskelig å sitte rolig og holde seg konsentrert resten. Neste friminutt ble brukt til å sluke de ti første minuttene. Selv om serien er en veldig typisk "åh, jeg er så ensom, ingen liker meg og jeg har kjærlighetssorg" så liker jeg den utrolig godt. Det er kanskje til og med akkurat derfor jeg er så begeistret for den. Det er lett å kjenne seg igjen, og en blir på en måte litt knyttet til karakterene. I tillegg er jeg en stor fan av ordtak og quotes, hvilket det absolutt ikke er mangel på her. Som i de fleste andre episoder fant jeg et som skilte seg ut litt ekstra, og derfor legger jeg med det litt lenger ned. Jeg må si at jeg falt for første episode i sesong sju akkurat slik jeg har falt for alle de andre, men det er litt trist at to av hovedpersonene ikke er med lenger. For meg er det nemlig litt slik at de er selve serien. Hvem faller vel ikke for historien om Peyton og Lucas, og lurer på om slike forhold faktisk eksisterer i virkeligheten? 

unburden yourself

Jeg kommer sterkere tilbake

Jeg satt på bussen i dag og tenkte at når jeg kommer hjem skal jeg skrive et knakende bra innlegg. Ettersom statistikken min har falt og jeg har vært dårlig på å blogge, fikk jeg nesten litt dårlig samvittighet. Dette med et knakende bra innlegg forble dessverre bare tanker. Mandag morgen er aldri spesielt hyggelig, men jeg hadde en bra dag med utrolig greie timer. Likevel kom jeg hjem utsultet og sliten med en god del lekser som ventet meg. Pappa hadde dårlige nyheter, og det var overraskelser rundt hjørnet. Jeg har lyst til å gjemme meg under dyna til neste uke, bare for å glemme tid og sted. Samtidig vil jeg sitte oppe og gjøre noe fornuftig. Se på valg09 for å holde meg oppdatert, øve til fremføring av drama og foredrag i morgen eller rydde. Jeg vet at det ender med at jeg sitter oppe i noen minutter til før jeg pakker gymbagen og til slutt leter frem søvnen. 


hatttt

Jeg gjemmer vekk dårlig humør og negativ utstråling.TV-slave

Siden jeg kom hjem fra skolen i dag har jeg ikke gjort stort annet enn å være godt plassert i sofaen. Først med Friends på tv og kyllingbaguett i hånda. Senere god og mett med pledd over meg og katteungen ved siden av meg. Jeg lekte Tornerose i et par timer, før jeg våknet av noen bank på døra. Det var godt å sove litt, men jeg er fortsatt trøtt. Med tanke på at jeg har sett på både So You Think You Can Dance og Senkveld i to omganger er jo ikke det rart. Nei, i dag har jeg vært verken aktiv eller sosial, men kvalitetstid med seg selv er ikke så verst en gang i blant! Å være en tv-slave kan fort bli en vane på disse fredagskveldene når to av de beste programmene jeg vet om går. Jeg blir nesten helt i lykkerus, og smiler fra øre til øre. Jeg har i alle fall kost meg med tv, sjokolade og data. Regner med det blir koselig i morra også, men kanskje litt mer liv! 

Er du en tv-slave til tider?


senkveld
Dette må være Norges morsomste og mest geniale fyrer!

Jeg har energi selv om strømmen går

Aldri før har jeg vært glad for å kunne våkne om morgenen og få lampelyset midt i ansiktet, men etter gårdagens surprise var det overraskende godt i dag tidlig. Strømmen var nemlig borte i går morges, og dermed fant jeg ut hvor avhengig jeg (og alle andre også) er av strøm. Hadde mobilen min ladet seg nok i natt? Går det an å dusje uten strøm? Kan jeg dra ned i do? Hvordan skal jeg få sminket og ordnet meg uten lys? Om ikke vannkokeren funker kan vi vel koke opp vann på stekovnen! Nei, vent; vi har jo ikke strøm! Uansett hvilket rom jeg gikk inn i måtte jeg prøve lysbryteren. Ikke bare fordi jeg hadde et inderlig stort ønske om at strømmen skulle dukke opp igjen, men fordi det har blitt en vane. Jeg klarte meg heldigvis fint med stearinlys, og i løpet av den ene timen jeg satt på bussen kom strømmen tilbake, og godt var det!
Er du like avhengig av strøm?

stearin
Stearinlys er utrolig koselig og fint da!

Vi vet alle at gårdagen hadde en temmelig kul dato: 09.09.09. Jeg hadde planer om å huske dette presis klokken 09.09.09, men det gjorde jeg selvfølgelig ikke. Det går mange "spådommer" om at det er en spesiell dag og at noe spesielt skulle skje. Jeg kan ikke finne så mange andre ting enn at strømmen gikk, og om det var årets hendelse er det temmelig skuffende. En annen ting som var en god del mer spennende (i alle fall for meg) var årsmøtet i elevrådet på skolen. Siden jeg er vara for tillitseleven i klassen var jeg med på møtet. Jeg gjorde ikke stort sett annet enn å sitte og høre på alt som ble sagt, og siden jeg ikke hadde stemmerett var det kanskje litt kjedelig. Men det blir ikke mer moro enn du lager sjøl, så derfor bestemte jeg meg for å stille til styremedlem i elevrådsstyret. Jeg hadde ingen store forhåpninger ettersom det var en god del som hadde lyst, men det gikk min vei! 09.09.09 var kanskje litt magisk likevel? Jeg har alltid syntes det har vært artig å være med i elevråd. så dette tror jeg kan bli spennende. Gleder meg til å se hvor store forskjeller det er mellom elevråd på ungdomsskolen og vgs. Jeg merket ganske store forskjeller på møtet, så jeg vil tro en ser det tydelig.
Har du sittet i elevråd før? I så fall, hva synes du om det?


I dag har jeg funnet ut at..

 • jeg liker å bli vekket av kattungen for så å få kakao på senga av lillesøsteren min
 • om jeg sitter ordentlig i setet på bussen, rekker ikke bena mine ned til gulvet
 • det går an å flette vrangt
 • jeg gråter alt for lett av tv-serier
 • Nwaifunanya betyr "et barn av kjærlighet"
 • jeg savner 9. klasse matten, men at jeg liker selve mattetimene vi har nå bedre

estland
En undrende meg, som fortsatt har mye å finne ut av.Somewhere over the rainbow

Det finnes mange søte historier om fenomenet regnbuen, og noen ganger vil jeg bare lukke øynene og tro på dem. Hvis drømmer virkelig ble sanne på andre siden av regnbuen, skulle jeg ha gått dit uansett hvor mange skritt det ville ha tatt meg. Hadde det vært en skatt i enden av regnbuen, ville jeg ha gjort mye for å finne den. Jeg vet ikke hva det er med oss mennesker som får oss til å drømme om penger, skatter og at alt mulig skal gå i oppfyllelse. Blir vi lykkeligere da? Og om vi så ble; handler alt om lykke? Mest av alt vil jeg si nei og mene at det handler om så mye annet, men jeg må nok nikke. Det er vel ikke noe annet jeg heller vil enn å kunne våkne hver morgen og kjenne hvor godt jeg faktisk har det. For er mennesker lykkelige, ser en positivt på mer, og dermed blir utslaget at en har det bra. 

Denne helga har vært utrolig bra. Jeg har delt den med mennesker jeg er glad i, og jeg har kost meg veldig. Likevel så er ikke en helg nok til å være med alle en vil, og det er heller ikke alle en har mulighet til å være med. Ting forandrer seg, mennesker forandrer seg; alt forandrer seg. Tiden og årstiden vi nå går inn i er et levende bevis på akkurat det. Været blir kaldt, bladene blir gule, fuglene trekker sørover. Noen ganger skulle jeg ønske at ting bare kunne være som de var før.

rainbow
Hjulene på bussen de går rundt og rundt

Noen andre enn meg som husker denne barnesangen og hvordan vi lagde bevegelser til alle setningene? Morsomt var det i alle fall. Det som ikke er fullt like morsomt er at nå er det ikke hjulene på bussen som går rundt, men det er hodet mitt som gjør det. Jeg har i alle fall litt vondt i hodet og her kjempesliten. Tett i nesa er jeg også. Lurer på om det er en forkjølelse på gang.. Hjulene på bussen har for øvrig gått rundt hver dag i snart tre uker, og jeg har hatt gleden av å få være med på morroa. Fra 7:15 til 8:20 +/- sitter jeg på bussen hver morgen, og like lang tid tar det hjem gjen om ettermiddagen. Jeg begynner å bli temmelig lei av å kjøre buss, samtidig som jeg begynner å vende meg til det og komme inn i rytmen. Så lenge jeg har musikk i øra så bruker det å gå greit. I dag klarte jeg selvfølgelig å legge igjen øretelefonene hjemme, og da er det ikke så mange toner å få ut av ipoden. Til skolen var det ikke noe problem for satt og skravlet med Pernille som for en gangs skyld sov hjemme og tok bussen. Hjem igjen var jeg all by myself, og etter hvert ble det så kjedelig at jeg sovnet. Hadde langdag i dag, så jeg vil si jeg hadde god grunn til å sovne etter slitsomme norsktimer og innholdsrike mattetimer! I morgen begynner vi ikke før 10:20, og da er det spansk som bare er moro. Valgdebatt skal vi også ha, så det tror jeg kan bli spennende! 

Kjører du buss til skolen? Tar det lang tid?

busSøt musikk blant føttene

Sengesettet er akkurat skiftet og lukter deilig, rent vaskepulver. Jeg har ikke sovet i sengen min på fire netter, og selv om den ikke er spesielt behagelig må jeg si at jeg gleder meg litt til å sove i den igjen. Fra beinenden høres koselige lyder som gir meg enda mer lyst til å sove. Nei, det er ikke føttene mine som har begynt å snakke, men to søte pusekatter har lagt seg godt til rette der. Den ene sover, mens den andre ammer, og sammen maler de i kor. Jeg kjenner at det er på tide at jeg slår av dataen, synker ned på puta og sovner til behagelige lyder. God natt!


232053
Det beste jeg kunne knipse med webcamera. ..og JA, jeg har fresh dyne!
Les mer i arkivet » Juli 2017 » November 2016 » Oktober 2016


Lever livet, opplever verden og drømmer meg bort. Journalistikkstudent på utveksling i DUBLIN høsten 2014 ♥

For kontakt:
amraaberg@gmail.comhits