Find that burst of energy and you are sure to be a starSitter her med engelsk lekser, og hva passer vel bedre enn å nyte litt godt fra USA samtidig?
Lekser + Starburst = Perfect match! Må jo få litt energi til det hardtkrevende arbeidet. Håper i alle fall på det lille ekstra så foredraget mitt kan skinne i morra. Hurra for motivasjon!

Årets første russekro!!

På mange måter tar dette med russetid og russefeiring litt av, og tanken på at vi har startet allerede åtte måneder før vi faktisk er russ er litt absurd, MEN herreli så mye moro likevel. Du får ikke mer moro enn du lager sjøl, og det er jo akkurat det vi gjør! I går var den aller første russekroa, og temaet var kjønnsbytte. Altså gikk alle jentene i kledd luer, capser, store skjorter og bukser, og med skjegg tegnet på, mens guttene hadde lange parykker og korte skjørt. Det var utrolig morsomt å gå utkledd i nesten 24 timer, og det var moro både på skolen og selve festen etterpå. Endelig er det vi som er russ og som skal feire! Hadde en knall kveld med mange herlige folk og jeg koste meg utrolig mye. Nå gleder jeg meg bare til neste kro!


 
Heldig eksisterte ikke i mitt ordforråd denne uka

Med en uke bak meg, som har gått rett i dass, var det på tide å friske opp litt her inne. Ikke det at det har blitt så veldig friskt, med tanke på at det ble veldig svart, men det er i alle fall friskere enn meg. Jeg har nemlig hatt tett nese og sår hals denne uka, og dermed levd på nesespray og doc. En dag hjemme fra skolen hjalp heldigvis på forkjølelsen, og en kveld i Oslo hjalp på humøret, og med det håper jeg at jeg snart er fit for fight igjen.

Bare for at dere skal føle dere har det veldig bra, eller for at jeg skal få synes synd på meg selv litt til, kan jeg jo nevne alle de små tingene som har gått galt denne uken. For det har vel egentlig ikke vært mange store og alvorlige ting, men hey - er det ikke de små tingene i livet som teller? I alle fall i følge kesam reklamene Tine. 

Jeg startet uka med å forsove meg litt, noe som dermed førte til at jeg glemte både det ene og det andre hjemme, som igjen fikk konsekvenser for senere aktiviteter og gjøremål i løpet av uka, ettersom jeg ikke kom hjem igjen før onsdag. Ellers fikk jeg selvfølgelig uforberedt lekseprøve i engelsk den ene dagen jeg ikke hadde lest leksa, og jeg som alltid gjør leksene mine! De som kjenner meg veit hvor pliktoppfyllende jeg er. Jeg hadde også utrolig magevondt i to dager, og senere, som dere alt vet, ble jeg altså syk. Utover dette har jeg stresset på jobb, som senere viste seg å være totalt unødvendig, og idet jeg var klar for å flykte hjem og vekk fra alt stresset skjedde det verste; Jeg knuste skjermen på mobilen min. Ja, skjermen på den mobilen jeg fikk i juni. Fantastisk gøy. Jeg trøster meg med at det ikke var noen dumdristig handling fra min side som førte til det, men heller en sving i veien som gjorde at mobilen skled ned fra fanget mitt da bussen selvfølgelig måtte svinge. Ja takk til nye veier i Norge. 

Nå tror jeg at jeg skal sovne med fingrene i kryss, for at morgendagen skal bli bedre enn dagene som har gått. Jeg har nemlig litt forskjellig som står på planen i forhold til lekser, lesing og rydding, så jeg håper på en produktiv søndag. Dermed må jeg få lagt meg snart, så ikke hele dagen soves bort. For å sovne på best mulig måte er det vel bare å sette på litt Big Bang Theory. Sheldon Cooper klarer i alle fall til å få meg til å føle meg litt mindre tragisk.

 
Dovrefjell og stemmerett

Jeg har kommet hjem fra fjellet etter en biologitur som ble bedre enn forventet. Jeg er noen gode opplevelser og minner rikere, i tillegg til en god del planter rikere. Skulle ikke tro det var noe igjen der oppe i Dovre, etter alt vi måtte ta med oss hjem og som nå skal presses eller analyseres. Neida, så ille er det vel ikke. Jeg er jo kjent for å overdrive litt. Jeg takker værgudene for det flotte være vi fikk mens vi trasket oppover, men nå som regnet pøser ned igjen er jeg ikke like blid. Blir det aldri tomt der oppe? 

Det er heldigvis noe som har holdt tankene vekk fra det triste været, og det er valget. Endelig var det min tur til å stemme, og det føltes godt å kunne putte stemmeseddelen i boksen og vite at jeg er førstegangsvelger. Det høres jo litt spesielt ut, og i grunnen føltes det litt slik også. Nå har jeg i alle fall gjort en god gjerning og brukt stemmeretten min, noe jeg synes alle andre som har muligheten burde gjøre også. Demokratiet vårt er så viktig, så ta vare på det og vis at du bryr deg.

 

Noen bilder fra Dovrefjell

Hele klassen! (stjal dette fra Elise)

Fjellet kaller

Det ble veldig sent før jeg fikk krøpet under dyna. Igjen. Jeg trøster meg selv med at det er litt slik det skal være når en er ungdom. En sen kveld innimellom har vel ikke gjort større skade enn litt smalere øyne neste morgen. Jeg er i alle fall ikke så veldig bekymret. Dessuten har jeg en lang busstur fremfor meg i morgen, hvor mye av tiden kan brukes til akkurat soving. Jeg skal nemlig på ekskursjon med biologiklassen. I morgen vender vi nesene mot fjellet, Dovrefjell, for å være mer nøyaktig. Der skal vi analysere jord, samle planter, studere insekter, og selvfølgelig: Kose oss og sosialisere oss, som det så fint heter. Selv om jeg kanskje ikke er noen assosiasjon til verken turgåer eller naturelsker, gleder jeg meg en god del. Jeg kommer kanskje hjem med mest våte klær i bagasjen, men forhåpentligvis litt kunnskapsrikere, og da skal jeg være fornøyd.

Jeg kommer hjem igjen på fredag, og vips så har uka gått. Kan ikke akkurat si det er feil å slippe flere dager bak skolepulten.. Når alt kommer til alt fortjener vi vel å komme oss litt vekk? Det er noe alle burde vurdere en gang i blant.
Fall is a second spring where every leaf is a flower

Det ble plutselig høst over natten, og jeg er fortsatt i tilpasningsfasen. Jeg fryser, som alltid, men prøver å sette på meg mer klær. Shortsene er lagt vekk for i år, men skjørtene kom ikke lenger enn til en pappeske under senga, i håp om en soldag i ny og ne som tillater skjørt. Med en strømpebukse under riktignok. Det er alltid litt trist å innse at sommeren har gått og at bladene igjen må falle. Som regel ville jeg nevnt det dystre regnet som også følger med, men det kom jo allerede i juli. Jeg prøver å finne igjen varmen i de positive tingene, og tenker at det kanskje er denne høsten jeg endelig kan lære meg å drikke te. Annen te enn nypete. For er det ikke det som skal varme den ene hånden som ikke holder den nye, spennende boken du endelig fikk begynt på i skumringstida? 

Neida, det er ikke så ille at kalenderen sier september og at bladene snart dekker bakken. Jeg har nemlig snart bursdag, dansingen har startet opp igjen, og det er like før alle nye sesonger av ditt og datt begynner. Denne høsten blir nok like overkommelig som alle andre, og med litt søvn nå forsikrer jeg meg at jeg ikke ender opp som bjørnen og blir nødt til å gå i dvale.
Les mer i arkivet » Juli 2017 » November 2016 » Oktober 2016


Lever livet, opplever verden og drømmer meg bort. Journalistikkstudent på utveksling i DUBLIN høsten 2014 ♥

For kontakt:
amraaberg@gmail.comhits