Halloween på skolen!

Endelig var det tid for dagen jeg har ventet på i over to uker, nemlig siste dag av term 1! Det var også tid for å ha på halloween kostymene sine på skolen, ettersom halloween er denne helga. Jeg var fast bestemt på at jeg skulle ha kostyme, ettersom jeg kun er her en gang og har muligheten til det. Rundt halvparten av elevene kledde seg ut, og mange av lærerne gjorde det også, så det var mye moro å se i dag! En utvekslingsstudent fra Danmark hadde kledd seg ut som en Amerikaner ved å være feit og bære rundt på poser fra McDonald's. Jeg lo som bare det over den geniale ideen! Det var mange kreative kostymer, og de fleste elevene går for fullt ut når de først kler seg ut. Utrolig moro! Jeg var en sommerfugl, og trasket rundt med vinger som gjorde det vanskelig for meg å gå gjennom dører, sitte på stoler, og andre ting en gjør hundre ganger daglig. Det var likevel verdt det for jeg fikk mange kommentarer om bra kostyme og fine vinger. En morsom tradisjon å få være en del av. Apropos tradisjoner så skal vi skjære ut gresskar i morra, så det gleder jeg meg veldig til.

Etter skolen i dag var det ingen tvil om at jeg bare skulle slappe av og nyte at det er helg, så jeg dro på fotballkamp med ei venninne fra dansekompaniet. Vi så kun siste halvdelen, og endte opp med å henge sammen resten av kvelden. Sammen med lillesøsteren hennes, og en annen venninne spiste vi ute, gikk på kino og så "Life as we know it" (som virkelig anbefales om en har lyst til å le som bare det til en må felle noen tårer) og dro for å få oss shakes til slutt. Veldig koselig! Vi har egentlig aldri gjort så mye utenom skolen sammen, så det var moro å være litt med enda flere forskjellige. Føler at vennekretsen min her utvider seg litt etter litt, noe som er veldig godt!

 

Oppdateringer, kjære storesøster

Etter forespørsel fra storesøster, er jeg nå nesten nødt til å oppdatere litt igjen. Jeg beklager at det går så lenge mellom hver gang, men det er hektisk om dagen. Har opptil flere tester daglig denne uka, så jeg stresser litt. I morgen har jeg for eksempel tre fysiske prøver i dans + en skriftlig prøve, og i tillegg har jeg en spansk prøve. Siste dag i 1. term er på fredag, så til neste uke dukker karakterene opp. Sånn det ser ut nå ligger jeg på A i alle fag bortsett fra en B+ i precalculus (matte), men hvordan det går med mattekarakteren aner jeg ikke, for jeg trooor jeg strøk på prøva vi hadde i dag. Har en term final i precalc på onsdag (kan sammenlignes med tentamen, bare at det er fire ganger i løpet av året og ikke to), så får håpe jeg kan gjøre det bra på den!

Nå gleder jeg meg bare til denne uka er over og halloween står for døra. Jeg har ingen eksakte planer for halloween enda, men jeg håper på å få til noe moro med folk. På skolen på fredag skal vi ha på halloweenkostymer, og jeg må jo så klart slenge meg på bølgen nå som jeg er her i USA og har muligheten. Jeg hadde lyst til å være noe veldig kreativt og morsomt, men jeg ender antageligvis opp med å være en sommerfugl, ettersom jeg elsker sommerfugler. Jeg har også lyst til å snike meg på en runde trick or treat, selv om jeg kanskje er litt for stor....

I helga hadde jeg ingen planer til å begynne med, men den endte som en veldig bra helg. Fikk brukt fredagen til å slappe skikkelig av, noe som var etterlengtet og godt. Lørdag ble jeg og Kali med norske Elisabeth til noen venner av henne for filmkveld og deretter bålkos. Det er alltid gøy å bli kjent med flere folk, så det var en vellykket kveld. På søndag feiret vi vertsbror 23-årsdag, så det var også en koselig dag med familien.

Ellers har høstværet kommet for fullt her, og det føles som Norge. Det er rart at jeg for en uke siden ertet dere der hjemme med kaldt vær og snø, mens det var 20 grader her. I dag var det surt og kaldt, og snøen har funnet veien til fjelltoppene. Må jo innrømme at det ser litt pent ut da, selv om jeg skulle ønske det fortsatt var shortsvær. 

Las Vegas i bilder

Jeg har hatt håpet om at jeg skulle fått blogget ordentlig om Las Vegas turen, men denne uka her har hittil vært ufattelig hektisk, så dessverre. Det nærmer seg nemlig slutten på første termin og utdeling av karakterer, og akkurat som lærerne hjemme i Norge, setter lærerne her opp masse prøver og innleveringer. Med andre ord betyr det at jeg drukner i skolearbeid denne uka. 

Derfor gir jeg dere en kort oppsummering og lar bildene fra Vegas tale for seg til slutt. Det var en utrolig morsom tur, og jeg koste meg som bare det med Tonje, vertsfamilien hennes, norske Elisabeth og meksikanske Julio med vertsfamilie og enda fler! Vi gikk rundt i byen -eller rettere sagt The Strip, ettersom det forsåvidt er alt som er å se- fra hotell til hotell, shoppet, var på Madame Tussaud's, M&M- og Coca Cola factory, slappet av ved bassenget, og rett og slett koste oss. Siste kvelden var utrolig morsom for vi ble kjent med noen morsomme fyrer som hadde en sprø "10 things to do in Vegas" liste og vi møtte også ei fra Norge! Hele turen var så vellykket som den kunne ha blitt, og jeg håper jeg får muligheten til å dra tilbake en gang!


 

 


 
I'm in LAS VEGAS!

Jeg er visst ikke verdens flinkeste til oppdatere, men la oss holde oss til at det kunne ha vært verre. I går var siste skoledag før fall break, og jeg nyter virkelig at det er langhelg og fri. Spesielt når jeg har vært så heldig og fått blitt med Tonje og hennes vertsfamilie til LAS VEGAS! En annen norsk utveklingsstudent, Elisabeth og vertsbroren hennes fra Mexico dro også med vertsfamilien sin, så det er moro at vi er flere! Det bar av sted på roadtrip etter skolen i går og etter en lang biltur med altfor mye spising av snacks, var det en fantastisk syn å komme kjørende inn i en skinnende by. Å se Vegas foran seg som en stor lysklump var ganske uvirkelig. Nå sitter jeg på et MGM hotellrom og har det i grunnen veldig bra etter en dag med shopping på H&M (dere aner ikke hvor godt det var å komme "hjem" i et par timer) og trasking rundt blant lysshow, casinoer, blinkende lys, og enda mer lys. Etter en dag full av opplevelser og inntrykk er jeg nå klar for litt søvn! Flere oppdateringer kommer antageligvis da jeg er hjemme igjen, noe som ikke er før på søndag. Gjett om jeg skal storkose meg med flere dager her i VEGAS!!Homecoming football game(s)!!

EDIT: Videoen skal virke nå!

Fredag var det homecoming football game, og i pausen opptrådte dansekompaniet sammen med alle cheerleaderne og drillteam! Det var utrolig moro, og jeg kunne ikke ha bedt om en mer high school spirit opplevelse. Å stå midt ute på fotballbanen med rundt 70 andre jenter for å danse var adrenalinkick på høyt nivå. Det eneste som var kjedelig er at så mange timer med jobbing for dansen resulterte i kun et par minutters opptreden. Men fyameien så moro :-) I tillegg vant vi kampen! Jeg fikk også være med på å lage tunnel som alle fotballspillerne kommer løpende gjennom når de kommer ut på banen igjen, og sist, men ikke minst fikk vi se homecoming king, queen, prince og princess. Kan det blir mer amerikansk?

Vertsmor filmet hele dansen, så kan dere få se hvordan det så ut! Filmen er ikke av beste kvalitet, og jeg har ikke rukket å kutte den så slutten er litt uinteressant. Dance Company er forresten i helsvart!


På skolen i går hadde vi spirit bowl og det var også en veldig typisk amerikansk opplevelse. I omtrent 1 1/2 time var hele skolen samlet i gymsalen for å bli pumpa med school spirit og klare for kampen senere på kvelden. Vi var delt inn i fire lag (skolefargene -black, gold, maroon- pluss hvit) og fikk t-skjorter som sa hvilket lag du var på, og hadde ulike morsomme konkurranser. Den ene gikk for eksempel ut på at det var ti personer fra hvert lag som hadde soveposer over hodet og bare løp rundt for å dytte ned de andre mens de prøvde å holde seg oppe selv.

I dag var det tid for BYU football game! Jeg har gledet meg til å dra på collegee football game lenge nå, selv om BYU har hatt en dårlig sesong og kun vunnet en kamp. Utrolig nok vant de kampen i dag, og det var en morsom opplevelse! Jeg klappa og jubla, hoppa og sang med og storkoste meg blant 60 000 tilskuere!! Det var også homecoming game for BYU, så på to dager har jeg faktisk sett to homecoming games. Før kampen spiste vi forresten lunsj på et sted hvor en satte seg ved bordet og bestilte ved å ringe med en telefon som satt i båsen. Amerikanerne liker at det er lettvint.. Etter kampen fant jeg på morsomheter med noen venner. Nå er det derimot tid for å sove ut i morra før det braker løs med en ny skoleuke (som bare har tre dager!).


Se på Dance Company drakta mi med navn! Me like!Happy birthday to ME!

Jeg har nå opplevd hvordan det er å fylle 17 år i USA, og jeg kan med hånda på hjertet si at det har vært veldig bra! Det føles i grunnen ut som om jeg har hatt bursdag i flere dager, men det er altså i dag, 3. oktober, som er den virkelige dagen. Jeg startet feiringen forsiktig på torsdag da jeg fikk den etterlengtede pakken i posten fra min kjære familie i Norge. Den veide hele 18,5 kg og var full av godsaker, bokstavelig talt. Tusen takk for alt sammen! Fredag kom læreren med frokost på treningen før skolen, og dansejentene sang bursdagssang for meg, så det var koselig.

I går bar det ut med Tonje for å feire bursdagen min, og hun hadde alt planlagt. Vi dro først til en corn maze, som var en labyrint i en maisåker. Konseptet er utrolig morsomt, og vi var spente på om vi skulle finne veien ut igjen idet vi begynte på ferden. Etter 15 minutter i stekende sol fant vi heldigvis veien ut, og vi var temmelig stolte og fornøyde med oss selv ettersom de regner at det i gjennomsnitt tar 45 minutter å komme seg ut. Ettersom det var så fint vær, og vi liker å nyte at høsten her er varmere enn sommer hjemme, koste vi oss bare ute i sola før vi dro på kino for å se "The Social Network". Jeg hadde en kjempekoselig dag med Tonje, og etter kinoen skulle vi hjem til meg for å ha sleepover. Det jeg ikke visste var at hjemme ventet det flere folk som hoppet frem og ropte SURPRISE idet jeg kom inn døra. Utrolig koselig!! Vi var rundt 10 stk som grillet og koste oss med skravling ute i finværet og så kake, is og annet godt pluss enda mer skravling inne til langt utpå natt. Fire av jentene ble nemlig igjen for å sove over, noe som var veldig koselig! De var noen luringer alle sammen og hadde sagt at vi måtte feire bursdagen min til uka fordi de ikke kunne i helga.. Det var en veldig hyggelig overraskelse, og det gjorde bursdagfeiringen min veldig bra. En annen ting som gjorde at jeg smilte hele kvelden var en uventet pakke fra Norge som kom i posten. Tusen takk!

Ettersom den store dagen egentlig var i dag, ble det feiring i dag også. Vi spiste god frokost som bestod av scones etter Utah-oppskrift. Utpå ettermiddagen hadde vi familiemiddag, noe som var veldig koselig! Jeg fikk også skypet med min kjære tante og selvfølgelig pappa og lillesøster! De hadde alle feiret dagen min selv om jeg ikke var der med dem. Bursdagen min er nå snart over her i Utah, og har allerede vært over en god stund hjemme i Norge, og derfor passer det meg veldig bra og krype til køys nå. Jeg er kjempesliten etter en herlig helg med lite søvn!

 


Les mer i arkivet » Juli 2017 » November 2016 » Oktober 2016


Lever livet, opplever verden og drømmer meg bort. Journalistikkstudent på utveksling i DUBLIN høsten 2014 ♥

For kontakt:
amraaberg@gmail.comhits