Julegrantenning og vinterstemning

Robertha og Jonathan har blitt mine nye bestevenner

I dag var det tid for en av tidenes slappeste og mest meningsløse dager. Jeg har ikke gjort en eneste fornuftig ting. Klokka var nesten halv ett da jeg våknet, selv om jeg ikke la meg spesielt sent dagen før. Antar jeg bare var utslitt etter en rar dag, om jeg kan si det på den måten. Å sove lenger enn jeg bruker var veldig godt, og enda bedre var det å ikke stå opp før det begynte å mørkne ute. Det vil si at jeg har vært omtrent så lite sosial som det går an. Den eneste personen jeg har sett og snakket med på ordentlig er pappa, og det var ikke så mange gangene det heller. Jeg har stort sett sittet i senga med data eller film. Facebook og Spotify har blitt flittig brukt. Jonathan og Robertha fra Spotify har fått gleden av å irritere meg gang på gang, og jeg må si jeg begynner å bli lei dem. At jeg har tilbragt lørdagskvelden min med de sier litt om hvor tiltaksløs jeg er for tiden. Julia har fått meg til å like det teite spillet hun selv drev med da hun var her, og da hun i stad fortalte meg hvor jeg kunne spille en annen versjon en prøveversjonen som kun gikk til nivå 15, ble jeg jo nødt til å sitte en stund med det også. Nå skal jeg verken spille, sitte mer på facebook, ha på spotify eller se på film. Det er tid for å legge seg og bli uthvilt og opplagt til en ny dag som må brukes til matte. Siden dagen allerede er ødelagt fordi den heter søndag, kan jeg like så godt gjøre all matten jeg henger etter med og sliter med. Jeg kan ikke si jeg gleder meg. 

For å oppsummere dagen min med ett bilde..

imgp3353

Slitsom fredag

To dager med Enterprise avrundet skoleuka for denne gang, og greit var det. Selv om det ikke er det livligste jeg har vært med på, var det en veldig grei erstatning av kjedelige timer med teori. Med skole fylt av stress til nesten ni i går og overnatting hos Tonje med lite søvn, ble det en temmelig slitsom og krevende dag i dag. Var likevel på julegateåpning etter skolen for å støtte bygdesamfunnet, og for å være litt sosial. Det endte bare med at det ble kaldt og kjett, og kjett har det vært siden jeg kom hjem. Senkveld med Thomas og Harald, og at pappa har vartet meg opp og lagd skikkelig god wok ble kveldens høydepunkt. Ellers har kvelden min bestått av sjokolade, vann, paracet og pledd. Nå er jeg og de vonde øya mine klarere enn noen gang for å ta kvelden. Har en ukes tapt søvn å ta igjen.


n676628262543436805

jeg skal forsvinne til et slikt sted, vekk fra alt stress..
Dance like no one's watching

Jeg forsov meg med hele to timer i dag, hvilket resulterte i kun én økt på skolen. Det var i grunnen bare godt, men jeg skal ta hintet og legge meg tidligere. Etter skole og elevrådsmøte dro jeg av sted på dansing. Jeg gledet meg ikke noe spesielt til det ettersom jeg er stølere enn jeg noen gang har vært før, men danselæreren min oppmuntret meg og sa at det ville bli bedre bare jeg trente enda mer styrke. Jeg pinte meg altså gjennom, og etter hvert når jeg ble ordentlig varm så ble det faktisk bedre. Nå derimot er det (om mulig) verre enn det var. Au. Uansett hvor vondt det var så var det likevel godt å danse igjen. Jeg forsvinner inn i en annen tilstand og glemmer alt av tid og sted rundt meg. Å gi slipp på alle tanker og følelser og bare  konsentrere seg om dansen og det en skal formidle er en uforklarelig følelse. Det gikk i jazz hele tiden, og det er vel det jeg trives best med. Lyrisk er kanskje enda bedre, og jeg har forelsket meg helt i disse to dansene. Sangene, bevegelsene, trinnene og kroppspråkene gir meg gåsehud.
Gratulerer med dagen, Pernille!

1244117347276362856643862828003885932543n

Selv om bestevenninna mi har bursdag i dag, har jeg ikke tilbragt tid med henne. Jeg håper likevel hun har overlevd dagen og kost seg masse med familie og kjæreste. Verden går ikke under selv om hun får bursdagsgaven sin et par dager for sent, vil jeg tro. 

I stedet for å hygge meg og feire bursdag har jeg sittet inne på rommet mitt stort sett fra jeg kom hjem fra skolen. Grå dager med regn gjør humøret mitt grått også, og jeg vil i grunnen bare sove. Etter å ha gjort tre matteoppgaver gikk jeg lei fordi jeg sliter med å skjønne de og ikke har konsentrasjon nok til å sette meg ordentlig inn i det. Er det nå jeg skal ønske jeg hadde tidenes mattenerd som storebror? Dessverre har jeg ikke det, og verken pappa eller lillesøsteren min er i nærheten av å kunne erstatte ham. Derfor har jeg nå pakket vekk alt som har med matte og skole å gjøre, pusset tenner og gjort meg klar for senga. Siden jeg bare sitter og smitter det dårlige humøret over på andre rundt meg kan jeg like gjerne legge meg tidlig og håpe på en bedre dag i morgen.Storesøster på besøk

Ettersom det er et halvt år siden forrige gang, var det jammen på tide at Julia vendte nesa si vekk fra storbyen og mot skogen. Selv om det blir lang tid mellom hver gang vi ser hverandre, sitter vi nå likevel med hver vår pc på fanget i hver vår ende av rommet. Om vi er sosiale og har savnet hverandre? Klart det! Spotify er på (Julias spilleliste så klart), og vi blir like irritert hver gang Jonathan eller Roberta dukker opp. Heldigvis spiser jeg hjemmelagd daim-is som veier opp. Siden jeg var temmelig sikker på at jeg ikke kom til å glipp av så veldig mye her hjemme i dag, stakk jeg en tur til "by'n" med Tonje. Vi har skravla, driti oss ut, sagt mye dumt, ledd, shoppa, sett på moteshow og rett og slett kost oss. Var godt å ha en dag med Tonje som ikke inneholdt å sitte i kantina på skolen! Nå skal jeg derimot joine Julia i senga mi, for det begynner å bli vondt å sitte på gulvet. Dessuten tror jeg hun trenger hjelp med det teite spillet hun driver med.. 

imgp1002

Et koselig søster-bilde fra jula 2007.Use somebody, like you

Været er kjedelig, regnet faller ned, og alt rundt meg minner meg på at vi befinner oss midt i årets desidert gråeste måned. Jeg prøver likevel å smile meg gjennom litt tunge skoledager fylt av lekser og mas, og med gode venner rundt meg hjelper det på. Dagen i dag har bestått av kjedelige fag og surring rundt på skolen, før jeg tok turen ut i regnet. Nå later jeg meg bare på hybelen til bestevenninna mi, og gleder meg til å kunne sove lenge i morgen. På tv'n går det humorprogram etter humorprogram, men jeg finner egentlig ingen av dem spesielt morsomme. Det blir nok ikke så lenge til vi legger oss, men først skal vi skravle litt mer. Er så godt å ha noen å prate med og som kan holde meg med selskap. Trives ikke så godt i midt eget akkurat nå. Musikk er også godt selskap for tiden, og her er en sang jeg har dratt frem fra skapet igjen.
Ukas gladnyhet!

Nå er jo uka på langt nær ikke ferdig enda, men allerede i går fikk jeg det som trolig blir ukas beste nyhet. Det var i alle fall en av de beste nyhetene jeg har fått på lenge. I forbindelse med et skrivekurs og forfatterbesøk vi hadde på skolen i 10. var det en slags konkurranse hvor vi kunne sende inn noveller. Det skulle kåres 1., 2. og 3. plass, og vinnerne skulle få teksten sin på trykk i ei bok og en sum penger. Nå endte det hele med at det ikke ble tre vinnere, men hele 11. Jeg er en av dem og har herved fått en novelle på trykk! I posten i dag hadde det kommet en pakke til meg, og den inneholdt boka teksten er i og en sjekk! Siden jeg alltid har vært glad i å skrive og kan tenke meg å fortsette med det, gjør dette meg enda mer glad enn jeg er for tiden. Gratulerer til meg og de 10 andre som har vært med på "litterær knoppskyting", som de så fint kalte det! 
 
solrboka


Som vanlig følger enhver gode nyhet med seg en dårlig. Pc'n min Herr Dell har nemlig fått svineinfluensa. Han vil i alle fall, til min store forskrekkelse, ikke virke. "I disse svinetider", som alle sier, er det vel mest sannsynlig at det er dette han er rammet av. Samfunnsfaglæreren min sin pc hadde også streiket og hun sa den var hos legen. Utrolig hvor avhengig og knyttet en blir til en maskin. Heldigvis har jeg skolepc'n min, eller fru HP som Tonje sa. Jeg skal nok overleve med å bruke den, men om den kan erstatte min kjære, kjekke, blå Dell kan jeg aldri tro.

Geografysj

Siden jeg våknet før vekkerklokka i dag har ikke øynene mine hatt lyst til å gjøre noe annet enn å lukke seg. Det ble en hard mandag i dag, men jeg kom meg heldigvis gjennom skoledagen uten å sovne, selv om det ikke var langt unna da vi så på en kjedelig, gammel dokumentar i engelsken. At det var i fjerde økta gjorde det ikke stort bedre akkurat. Bussen hjem var selvfølgelig 20 minutter forsinket, hvilket betydde at det ble mørkt omtrent før vi hadde kommet oss noe sted. Bussjåføren satte heller ikke på noe lys i bussen, så det var ikke optimalt å lese til geografiprøve, men jeg gjorde i alle fall et forsøk. Da jeg fant ut at jeg like gjerne kunne legge fra meg boka og sove litt, tok det ikke mange minuttene før jeg forsvant til drømmeland. Akkurat da fant bussjåføren selvfølgelig ut at det var en god idé å slå på lyset. Irritert, sliten, sulten og oppgitt trasket jeg hjemover, hvor jeg heldigvis ble møtt med et godt måltid. Humøret steg med noen prosent og med kakao i ene hånda og sjokolade i andre satte jeg i gang med å lese geografi uten stopp. Nå har jeg tatt meg en velfortjent pause for å la alt om jordas oppbygging, vulkaner, bergarter og mineraler synke godt inn så jeg ikke glemmer det med det første. Om ikke så lenge skal jeg starte på igjen for å lære meg alt om forvitring, rennende vann og is, før jeg gir meg selv en klapp på hode fordi jeg er flink jente og legger meg forholdsvis tidlig. Det er nemlig noen dager jeg klarer å være effektiv.


amrgeoooo
Ja, jeg blir oppgitt.
Kjedelig søndag etter en koselig lørdag

Jeg har alltid vært temmelig negativ til søndager og aldri likt ukas siste dag noe særlig. For meg så betyr søndag en kjedelig dag hvor jeg mangler motivasjon til å gjøre noe og bare er tiltaksløs. Denne søndagen har ikke vært utenom det vanlige, og jeg har stort sett bare sittet inne foran pc-skjermen. Lekser og få gjort de siste endringene på søknaden til USA stod egentlig på lista mi, men som vanlig ble de dyttet langt ned. Selv om jeg har hatt en kjedelig og lite innholdsrik dag veier gårsdagen opp for den. Tonje og jeg fikk heldigvis funnet på noe, og jeg koste meg med hyggelig folk! 

Nå ser jeg egentlig ikke frem til en ny uke med lange og kjedelige skoledager, men jeg skal prøve å gjøre det beste ut av dem. Hvilket vil si å skravle de bort med Tonje. Er det noe jeg kan, så er det i alle fall det. Satser på at uka blir fylt av litt andre ting innimellom, så vi ikke går lei hverandre. Haha :)Fredag 13.

I følge gammel overtro skulle denne dagen ha vært full av ulykke. Jeg kan ikke akkurat si at den har vært det, men det har ikke vært noen lykkedag heller. Hele dagen har jeg egentlig gått rundt og vært sliten og slapp. Ikke fordi jeg feira KIL til sola sto opp, men av grunner jeg egentlig ikke veit om. Hadde bare to økter på skolen i dag, men det spilte egentlig ikke noen rolle for jeg var på skolen fra første til fjerde økt uansett. Hurra for bra busstilbud! Siden jeg hadde to timer mellom øktene satt jeg bare i kantina med Tonje og andre folk. Jeg burde kanskje ha brukt tida på noe fornuftig, men synes det var fornuftig nok å skravle litt, jeg. Nå lurer jeg på om jeg skal være enda mer fornuftig og finne senga, men det frister ikke så veldig mye egentlig. Jeg er litt slapp og tiltaksløs merker jeg. Håper bare ikke hele helga blir slik. Tonje og jeg klør etter å finne på noe nemlig..

amogt
..ellers ender vi opp slik.


Heia KIL!

Når jeg skriver det andre innlegget om fotball på rad, så må det være noe galt. Om noen sender meg på sjekk hos legen så forundrer det meg i grunnen ikke. Det er bare det at uansett hvor jeg går eller sitter så er det noen som snakker om fotball. På skolen i dag var jeg omringet av skjerf med "KIL", fotballsanger og iherdige supportere. Er det noe rart jeg blir påvirket? Nå har kampen mellom KIL og Sarpsborg akkurat blitt blåst igang og jeg skal følge med foran tv-skjermen. Skulle gjerne ha vært på Gjemselund akkurat nå, men jeg får klare meg her i sofaen. Kryss fingrene for KIL og hjelp de stakkars fotballentusiastene som skriker som bare det med å heie KIL til tippeligaen!


..og før jeg rakk å poste innlegget har KIL fått sitt første mål!!

194112


Jeg har sett en hel fotballkamp på TV!

Alle fotballfans burde være stolte av meg nå. Jeg er absolutt ingen fotballjente, og at jeg ser en fotballkamp er ikke vanlig. Likevel må jeg innrømme at det var mye mer underholdende enn jeg hadde trodd. Jeg veit ikke om det var fordi det ene laget som spilte er laget til området her, om det er fordi jeg har en slektning på laget eller om det var fordi jeg hadde bestemt meg for å se hele kampen ut. Både Tonje og jeg har vært flinke fotballentusiaster i dag, og vi er i alle fall stolte av oss selv. Om dette blir en vane gjenstår å se. Det blir i alle fall spennende å følge med på om KIL rykker opp til tippeligaen eller ikke! Selv om jeg ikke skjønner all verdens av denne fotballen så tror jeg at jeg har fått med meg at bortemål er viktige, og at 3-2 til Sarpsborg ikke er et umulig resultat. Right?

Fotball-spirit på høyt nivå!

1257538551000img03622900190510x510r
Foto: Glåmdalen

Er du fotballentusiast? 
Farsdag

Siden etter andre verdenskrig har fedre i Norge og Norden blitt hedret hver andre søndag i november. Tradisjonen kommer egentlig fra USA, men den er i dag kjent over hele verden. Datoene er forskjellige, men selve prinsippet er det samme. En skal gjøre stas på faren sin på en eller annen måte. Det kan være å gi ham frokost på senga, gi ham en gave, gi ham en kake (..eller eventuelt is..) eller rett og slett bare gratulere ham med dagen! Derfor..

Gratulerer med dagen, pappa! 

Det er tross alt hans dag i dag, og siden jeg er en ordentlig pappa-jente måtte dagen feires. Han fikk kaffe, marsipankake og gave på senga, slik som tradisjonen hos oss sier at han skal gjøre. Siden det ble en sein start på dagen har vi akkurat blitt ferdig med frokosten vår. Stor, koselig familie-frokost hører med en gang i blant. Nå er det ikke så altfor lenge til vi pakker sammen sakene våre og forlater denne vesle bygda, for å vende nesa hjemover mot en enda mindre bygd. Jeg kan ikke si jeg gleder meg til seks/sju timer med bilkjøring, hvor jeg må bruke mesteparten av tiden til å lese geografi. Jeg kommer i det minste til å tilbringe hele dagen med pappa, og det er da ikke verst.

Hvordan feirer dere farsdag?  


Noen trøtte bilder fra morgenfeiringen hører vel med..Kulturkveld i Skjåk

Jeg bestemte meg for å tilbringe helga med familien, og ble pappa og lillesøstra mi oppover Gudbrandsdalen i går. Hele gårsdagen gikk bort til bilkjøring, hvilket er fryktelig kjedelig. Jeg satt enten og svarte på spørsmål fra Elis spørrespill, halvsov med musikk i øra eller snakka tull med pappa. I dag har jeg heldigvis gjort litt mer enn å sitte i en bil og stirre på veien. Det blir det nok av i helga uansett, ettersom det blir en like lang tur hjem i morra. Det ble tur til Vågå for å se på håndballkamp som gikk veldig bra, og nå har jeg akkurat kommet hjem fra kulturkveld. Jeg hadde håpet på at det skulle bli mer spennende enn det ble, men det gjorde det altså ikke. Etter å ha sittet på samme stol i nesten tre timer og hørt på forskjellige kor synge, folk prate om kjedelige ting, og veterankorps spille, så ble det langvarig og drøyt. Det som ble kveldens høydepunkter var når dama til pappa, Eldri, sang med koret sitt, når en søt sjuåring spilte to-rader og når det var god mat til slutt. 

Nå sitter jeg i stua her med pappa og Eldri og bare småprater, men det blir nok ikke så lenge til jeg finner senga. En lørdag hvor ingenting skjer tar faktisk på, tro det eller ei. Jeg gleder meg egentlig bare til å sove nå! ..og å komme hjem til kjente smil :-)Det søte hybel-liv!

Jeg sitter godt plassert i en småhard sofa i en søt, liten hybel som er bebodd av ei enda søtere jente. Vi har kost oss med mat, is, sjokolade, tv og ikke minst skravling. Til tross for matteprøven i siste økt på skolen i dag, var det en veldig grei dag. Koselig etter skolen har det også vært! :) I morgen blir skoledagen kort og god! For en gangs skyld har jeg kun en økt, og jeg kan sove lenge fordi jeg ikke har noen buss å rekke. Det blir kun en økt med spansk før jeg setter meg på bussen for å møte pappa og Eli. Da går turen videre til Gudbrandsdalen hvor jeg skal tilbringe hele helga. En skikkelig familie-helg med andre ord.

Nå er øyelokkene mine altfor tunge, stemmen veldig hes, og hele meg er i grunnen veldig slapp. Det passer meg derfor veldig godt å gå og legge seg, slik at jeg kan være ordentlig uthvilt til i morgen. ..det blir jo en forferdelig slitsom dag.. Nei, jeg gleder meg bare i grunn!

amp
Disse to frøknene skal krype skravlende til køys hvert øyeblikk.
"Etter skratalåt kommer gråt"

Etter en bra dag med mye smil og latter er jeg nå i grunnen helt utslitt. Jeg har ikke vært i spesielt mye aktivitet, bortsett fra å ha trimmet magemusklene en del, men sliten er jeg likevel. De siste dagene har jeg småhostet litt og vært tett i nesa, men i kveld ble jeg så varm at det kan tyde på feber, og jeg fikk vondt i hodet i tillegg. Jeg krysser fingrene og satser på at det er slikt som skjer for å balansere dagen slik at det ikke blir altfor mye bra. Jeg vil nemlig ikke at det skal komme noen svineinfluensa eller vanlig forkjølelse snikende innpå her. Jeg er og blir frisk! Nå skal jeg få i meg litt kveldsmat før jeg tar kvelden tidlig for å stålsette meg for en dag med volleyball, geografi og engelskprosjekt. God natt!Det er faktisk helt greit at det er mandag i morgen!

Søndager er alltid slappe og går med til å gjøre veldig lite. Når jeg tenker meg om så kunne jeg kanskje ha klart meg fint uten søndager. Samtidig så er de jo litt nyttige også. Rommet mitt har for eksempel blitt noen støvkorn fattigere, og leksehaugen min har blitt en smule mindre. Det har også blitt kakespising og røde kinn etter bursdagfeiring og utspørring hos tante. Nå er åndenes makt akkurat ferdig, og jeg vurderer å krype trygt under dyna. Jeg føler meg veldig klar for senga nå, og satser på at jeg får en god natts søvn før det braker løs med en ny skoleuka. Utrolig nok så har jeg ikke den grusomme "æsj-det-er-mandag-i-morgen-følelsen". Jeg tror det blir bra å komme på skolen igjen faktisk. For det første er det B-uker (hvilket betyr kortere dager!), og for det andre skal jeg mose Tonje med en skikkelig klem. Jeg har savnet henne på skolen den altfor lange uka hun var syk.

Jeg advarer deg, Tonje: dette øyeblikket skal gjenoppleves!

n6766282628957414134


Les mer i arkivet » Juli 2017 » November 2016 » Oktober 2016


Lever livet, opplever verden og drømmer meg bort. Journalistikkstudent på utveksling i DUBLIN høsten 2014 ♥

For kontakt:
amraaberg@gmail.comhits