"Jukse-utveksling" og en svipptur til Oslo

Torsdag hoppet jeg på et fly til Norge og Oslo, for å overraske min kjære med besøk. Og overrasket ble han! Etter 40 dager fra hverandre, var det veldig deilig med en helg som for det meste bestod av armkrok, smågodt og tv. Det var lenge siden sist. Utveksling har for meg dette semesteret, ikke bare handlet om å bli kjent med en ny kultur og gå på skole i et annet land, men også det å bo langt fra min bedre halvdel. Det er selvfølgelig veldig tungt til tider, men det har gått overraskende fint likevel. Med innstillingen om at tiden kom til å gå fort, og at vi kom til å greie det veldig fint, har det gått (nesten) helt smertefritt. Vi har vel bare godt av å savne hverandre litt, og det gjør at den lille tiden vi har hatt sammen i høst, blir så utrolig mye mer verdsatt. Jeg tror faktisk at jeg kommer til å sette pris på hvert øyeblikk sammen i større grad enn tidligere, da jeg kommer hjem igjen. Nå vet vi begge to hvor utrolig heldige vi er som har hverandre og hvor fint vi har det sammen, og det skal ikke bli glemt i hverdagen da vi igjen blir samboere til jul. 

 

Jeg fikk også møtt begge mine fine søstre i løpet av helga i Oslo, og det var etterlengtet og koselig å få skravlet litt. Vi trasket litt rundt i Mathallen og tok oss en deilig matbit, før vi gikk litt videre i byen. Storesøster mente jeg var på jukse-utveksling, ettersom eg hadde muligheten til å ta en svipptur hjemom. Juks eller ikke, så var det veldig verdt det bare for å få sove noen netter i en armkrok. Simen jeg brukte resten av lørdagen på å gå rundt i byen, noe som også var veldig koselig. Bare holde hender, ikke ha noen planer, og bare gå oppover gatene. Oslo en lørdag i November er veldig fint. 

Da jeg kom tilbake til Dublin i ettermiddag, føltes det overraskende godt. Det var litt som å komme hjem fra ferie, og det betyr jo bare at jeg føler meg hjemme her. Men ingen fare: jeg kommer hjem til jul! Det ER Norge som er ordentlig hjem, og det kommer det alltid til å være også.  

Om fem dager skal jeg ut og fly igjen, og denne gangen er det London som står for tur. Allerede da blir det gjensyn med min kjære! London-turen har vært planlagt en god stund nå, så jeg har telt ned dager i det som føles som en evighet. Men nå er det allerede på fredag! Vel hjemme derfra, er det utrolig nok kun fire uker igjen av oppholder her i Dublin. Det føles veldig rart.
BELFAST

Belfast City
 Belfast Castle 

Antrim Coast Tour
 

Carrick-a-Rede Rope Bridge  

Giant's Causeway
I'm still here

Tenk at det skulle gå en hel måned, før jeg fikk skrevet noen ord her igjen. Heldigvis er det bare et tegn på at jeg har det så altfor bra, og at jeg opplever både det ene og det andre. Det har blitt så enkelt å dele opplevelser gjennom bilder på facebook og instagram, at jeg ofte gjør det i stedet for å skrive her på bloggen, noe som egentlig er veldig synd. Jeg elsker jo å skrive. Hvorfor legge det vekk? Derfor er jeg her igjen. Med håp om litt flere oppdateringer de neste ukene. Det er faktisk ikke all verdens med tid igjen her i Dublin, for om seks uker i dag, er det juleaften allerede. Tida flyr! 

Siden sist har jeg blitt enda bedre kjent her i Dublin. Både med byen og med de rundt meg. Etter to måneder, er det noe helt annet å være student her i Dublin. Nå kan jeg gå ut i helgene og møte folk jeg kjenner igjen fra campus. Jeg kan sitte på en benk langs elva og nyte søndagssola, og vips kommer svenske Josefina forbi. Det er så godt å kjenne at en har fått en vennekrets her. En er på hils med de en møter i trappa ved studentboligene, de en møter på treningssenteret, og man slår av en prat med klassekameratene til romkameraten.

Skolen jeg går på består stort sett av internasjonale studenter, så å møte irer (andre enn foreleserne), føles som å ha fått en joker blant alle de andre kortene. Det tar noen sekunder å omstille hjernen på den irske aksenten, i stedet for tysk, fransk eller spansk aksent, men så skjønner jeg 95% av ordene! En kveld fikk jeg høre at jeg var crack. Crack? "Norwegians are crack!", ble sagt med en slik entusiasme at det rett og slett måtte bety noe positivt. Kult, tenkte jeg i alle fall, og smilte resten av kvelden.

Det at jeg stort sett er omringet av andre internasjonale studenter, har gjort opplevelsen som utvekslingsstudent litt annerledes enn forventet. Heldigvis har det ikke vært noe negativt med det. Jeg elsker å dele leilighet med tre jenter fra andre land, og er så takknemlig for å ha fått en så fantastisk romkamerat som Sandra. Vi har det veldig gøy sammen, og jeg er sikker på at jeg har fått en venninne for resten av livet. For to uker siden dro vi til Nord-Irland og Belfast sammen - en veldig spontan langhelg, som er en av de beste turene jeg har vært på.  Mindre planlegging og flere opplevelser i løpet av en helg, skal du lete lenge etter. Jeg skal laste opp bilder derfra snart - kanskje allerede i kveld. Her er i alle fall en liten smakebit ;-)

Norway and the Frenchie 
Les mer i arkivet » Juli 2017 » November 2016 » Oktober 2016


Lever livet, opplever verden og drømmer meg bort. Journalistikkstudent på utveksling i DUBLIN høsten 2014 ♥

For kontakt:
amraaberg@gmail.comhits