16 år..

Det er vanskelig å sette ord på en dag som dette, men jeg har kommet meg fint gjennom den ved hjelp av koselig selskap av Tonje. Jeg skulle likevel gjerne vært hjemme og tent et lys på graven, fått en pappaklem som tørket bort litt tårer. Det spiller ingen rolle om jeg er på den ene siden av jorda eller den andre, jeg savner fortsatt den mammaen jeg aldri fikk lære å kjenne. 
JULETREFEST!

Noe som fascinerer med veldig meg amerikanere, er hvor opptatt de er av forfedre og hvor de stammer fra. De er jo i bunn og grunn fra Europa hele gjengen, og de liker veldig godt å lære om hvordan kulturen er i de landene de har bakgrunn i. Blant alle amerikanerne finnes det altså de som er etterkommere av nordmenn, og i Salt Lake er det en liten gjeng av disse som samles en gang i måneden for å bevare norske tradisjoner. I dag var det juletrefest som stod på planen og sammen med vertsmor og vertsfar, dro Elisabeth og jeg for å være ordentlige nordmenn!

Da vi først kom dit var det i grunnen litt kleint, for det var bare en gjeng av eldre mennesker i gode, norske ullgensere. Etter hvert ble det litt bedre og vi fant ut at noen av dem faktisk var nordmenn og snakket norsk, og som alltid er det moro å møte andre nordmenn her i USA. Vi snakket også med en som hadde vært misjonær i Norge. Enda bedre ble det når vi fikk øye på riskremen, og gjett om det smakte godt! Selvfølgelig fant Elisabeth mandelen (helt ærlig og redelig, kremt kremt), og det ble marsipangris på henne. Jeg kom meg raskt over at det ikke ble mandel på meg, da vi skulle gå rundt juletreet. Det var moro å synge norske julesanger og føle at vi var hjemme et lite øyeblikk! Det beste var kanskje da vi begynte med "Så går vi rundt om en enebærbusk" og la til alle bevegelsene, for alle hermet etter oss ettersom de var sikre på at vi gjorde det riktig siden vi var nordmenn. Noe som ikke stemte heeelt, for som kjent blir det alltid krøll med versene og hvilken dag en vasker gulv og hvilken dag en henger opp tøy.. Vi fikk også sunget "På låven sitter nissen" og jeg og Elisabeth tok av med våre fantastiske bevegelser, og jeg kunne ikke gjøre annet enn å le da de andre begynte å leke rotter rundt treet, uten at de hadde peiling på hva de faktisk sang om..

Til slutt kom julenissen, og til vår store glede fikk vi freia melkesjokolade! En av de gamle gubbene, en bergenser faktisk, som var der, kom bort til meg og Elisabeth og mente vi måtte synge "På låven sitter nissen" for julenissen, og dermed gjorde vi det. Han var en artig liten skrue!

Like før vi dro fikk vi forespørsel om å komme tilbake for å fortelle om Norge og hvordan det er å være utvekslingsstudenter. Alt i alt var det altså en vellykket kveld, og enda bedre ble den da Elisabeth ble med hjem til meg og vi tok av med Wii og "just dance"!Svar på spørsmål!

Jeg hadde planer om at dette innlegget skulle komme for en god stund siden, men ting går ikke alltid som planlagt. Karoline hadde nemlig noen spørsmål jeg tenkte jeg skulle ta meg tid til å svare på, for jeg er temmelig sikker på at det er flere der ute som har de akkurat samme spørsmålene. Er det noen som lurer på noe annet, er det bare å spørre i vei.

Hadde du noen form for statvalg eller områdevalg? Isåfall, hvorfor eller hvorfor ikke?
Ja, jeg hadde statvalg. Jeg reiser med Explorius, og de tilbyr statvalg dersom det er ønskelig. Jeg fikk velge tre stater uten ekstra kostnader (bortsett fra California og Florida - de koster ekstra), men det er ikke garantert at du blir plassert i en av de. De prøver så godt de kan, og jeg fikk 3. valget mitt som var Utah. Selv om statvalg høres veldig bra ut, er det ikke sikkert det alltid er like bra. Jeg hadde for eksempel Nevada som et av valgene mine, men etter å ha kjørt gjennom der nå er jeg glad for at jeg ikke havnet der. Likevel, så er det ikke stedet du havner, men folkene der du bor som har mest å si. Husk at om du vil ha statvalg burde du sjekke med organisasjonen du vil reise med om de har en frist for når du kan søke. For explorius var det før jul, om jeg ikke husker feil.

Hva tenkte du da du fikk vite at du kom til Utah?
Noe av det første jeg lurte på var om familien min var mormonere, og det viste det seg jo at de var. Jeg skal innrømme at jeg kanskje var litt skeptisk til å begynne med, men aller mest nysgjerrig. Jeg visste jo så og si ingenting om mormonere, så jeg bestemte meg for å ikke trekke noen slutninger før jeg faktisk kom dit, noe jeg er veldig glad for at jeg gjorde.

Er du fornøyd med å komme til Utah, eller synes du de er veldig konservative?
Jeg er veldig fornøyd med å være akkurat her jeg her! Likevel så tror jeg ikke det har så mye med selve Utah å gjøre, men heller familien jeg bor hos. Det er stort sett de som "make it or break it". Det er folk her som er veldig konservative, men jeg er fortsatt fornøyd med stedet jeg har kommet til. Så lenge en passer på å respektere religionen og deres syn på ting (det betyr ikke at du må være enig), kommer du ikke i noen konflikter og de respekterer deg tilbake.

Er familien din veldig religiøs?
I forhold til hva jeg er vandt med fra Norge, så ja, men det er likevel ikke ekstremt. Stort sett alle i USA, uansett religion, er mer religiøse enn nordmenn og det er rett og slett noe en venner seg til. Her går jeg i kirken hver søndag og vi ber bordbønn før felles måltider. Bortsett fra det merker jeg det egentlig ikke så veldig mye på daglig basis. De har så klart litt andre standarder når det gjelder ting som dating for eksempel, men jeg vil ikke si at familien min er av de strengeste.

Hvordan er det å leve blant så mange mormonere?
Det går overraskende greit, og har egentlig aldri vært noe problem. Mye av det har med å gjøre at jeg bestemte meg for å være åpen for å lære om deres religion og kultur, noe en er nødt til uansett som utvekslingsstudent. Jeg skal innrømme at jeg til tider har tenkt at det ville vært godt å komme ut av denne bobla, for det er noen ganger en blir litt lei av å alltid passe på kleskodene, og leksene om hva som er rett og galt i forhold til jenter og gutter, men det er likevel de positive sidene som kommer mest frem. De er veldig opptatt av familie og det å ta vare på andre, noe jeg liker veldig godt. Alle her er så utrolig hyggelige! Siden jeg går i kirken med familien min og viser at jeg er villig til å lære, er de også interesserte i min kultur. For å oppsummere det hele trives jeg godt her, og ville ikke byttet det ut. Jeg har fått en familie her for livet, og mange venner som fyller hverdagene med smil.

 

Det ble kanskje litt lange svar, men jeg håper det ble litt færre spørsmålstegn der ute nå. Dette med religionen i området her er jo et relativt stort tema. Jeg har vurdert et eget innlegg om religionen og kulturen her, så kanskje det dukker opp i nærmeste fremtid!
Jul i USA!

Som de fleste kanskje vet, så feirer ikke amerikanere jul på samme måte som oss nordmenn hvor 24. er den mest sentrale dagen. Her er det 25. som er i fokus, og det er blant annet da alle gavene åpnes. Vertsfamilien min feiret likevel litt på 24. også, så i går hadde vi en koselig familiemiddag. Foreldrene til vertsmor kom fra Texas, og i tillegg kom søsteren hennes med familie og bestemoren hennes, så vi var 12 stk til middag. Selv om det ikke var ribbe, julepølse og medisterkaker, så var det en god middag som bestod av kalkun, skinke, potetmos, brokkolisalat og rolls. Til dessert lagde jeg multekrem, og det falt heldigvis i smak! Etter middag så vi på film og koste oss. Vertsfamilien min har også som tradisjon at de åpner en gave den 24. så da ble det pysj på oss jentene fra grandma og grandpa og jeg fikk mokkasiner av vertsbror. Det var med andre ord en vellykket kveld, og jeg hadde ikke så mye hjemlengsel som jeg trodde jeg skulle ha.

Dosen av hjemlengsel ble kanskje brukt opp da jeg tidligere på dagen skypet med familien hjemme i Norge. Jeg fikk snakket med pappa, lillesøster Eli, tante og onkel som feiret julekvelden sammen, og det føltes ut som om jeg satt der i stua sammen med dem. De åpnet gavene fra meg mens jeg åpnet gavene fra dem, noe som var veldig koselig. Det ble litt tårer, for jeg skal innrømme at det var veldig rart å ikke tilbringe julaften sammen, men det ble også en god del latter. Selv om det var rart, var det også veldig godt å snakke med de. Jeg fikk en ordentlig god, norsk ullgenser, hals, sjokolade, og lillesøster hadde bakt pepperkaker til meg! Tusen takk! Det virket også som vertsmor og vertsfar, og dere der hjemme var fornøyde med gavene også.

I dag har selve julefeiringen foregått her i huset, og den startet med at vi ble vekt rundt halv åtte. Vertsbror og vertssøster sov begge på rommet mitt i natt etter at vi så på film i går kveld, for det er visst en slags tradisjon at alle søsknene sover sammen natten til første juledag. Det første vi gjorde i dag tidlig var å kikke i julestrømpene, og jeg må si det føltes veldig typisk amerikansk å hekte ned julestrømpa fra over peisen. Den var fylt med både godteri, smykker og gavekort. Videre fortsatte vi med gaveåpning, og jeg fikk så utrolig mye fint! Vertsbror har i et par dager sagt at vertssøster og jeg kom til å skrike da vi åpnet den ene gaven, så vi var veldig spente. Vi hadde bestemt oss for å ikke skrike ettersom det var det vertsbror ville, men det var vanskelig å skjule hvor overrasket vi var når vi fikk billetter til LADY GAGA! Så 19. mars skal vertssøster og jeg på konsert i Salt Lake, og vi gleder oss! Ellers har jeg fått en god del klær og smykker. Sko ble det på meg også! Jeg hadde ikke forventet å få så mye fint, men det gjorde jeg altså, og julefeiringen har vært veldig fin. Selv om det er veldig annerledes, og det ikke var den hvite jula eller de bitre kuldegradene jeg er vandt til, har det vært veldig koselig! Nå gleder jeg meg bare til å nyte enda en uke med juleferie.Lille julaften i USA med en liten dose norske tradisjoner

I dag har det vært en så god dag at jeg ikke kan gjøre annet enn å legge meg med et smil om munnen. Jeg husker jeg nesten gruet meg til lille julaften og alt jeg kom til å gå glipp av hjemme. Pynting av juletre, spising av risgrøt med mandel, se på "Grevinnen og Hovmesteren" osv. Heldigvis var det ingen grunn til det. Tre andre norske utvekslingsstudenter og jeg fant nemlig ut at vi skulle ha en god, norsk, tradisjonsrik lille julaften, og slik ble det. Vi inviterte en vennegjeng som har sagt at vi måtte lage norsk mat for dem, og dermed fikk de servert risgrøt (med mandel, og finner'n vant en marsipangris!). De fikk også gløgg, vestlandslefser, havreflan og Daim! Takket være alle dere der hjemme som har sendt oss norske godsaker var det mulig å ha en liten "norwegian night". ..vi må vel takke Ikea også..

Jeg merker at jeg er sliten etter en veldig koselig og morsom kveld med hyggelige mennesker, så nå er det tid for senga. I morgen blir det skype med familien og åpning av pakker fra Norge på formiddagen, mens det er tid for pakkeåpning der hjemme. Jeg gleder meg til å snakke med dere alle sammen! GOD JUL :)

Psst, stjal bildene fra Elisabeth og Tonje


Jeg nyter juleferien!

Det er så utrolig godt å ha juleferie, og jeg nyter det som bare det. Selv om jeg har vært forkjølet de siste dagene, så har jeg kost meg! Etter at jeg la meg halv ti i går og sov til halv elleve i dag, altså 13 timer, føler jeg meg utrolig mye bedre. Jeg har hatt en dag med fullt kjør og mye moro, akkurat slik de siste dagene har vært.

Mandag dro hele familien til Salt Lake City for å spise og gå til Temple Square for å se på alle julelysa. Tempelet i Salt Lake er det største tempelet til mormonerne, og det er også det mest kjente. Det var veldig pent, og med alle julelysene omkring var det enda penere. Jeg fikk julestemning av å traske rundt og kikke på julelys, tulle og tøyse med familien. Det var nok en koselig kveld! På vei hjem fra Salt Lake City ble jeg sluppet av hos Tonje, og jeg tilbragte natta der. Vi hadde planer om å se på måneformørkelsen, men til min store skuffelse (jeg elsker jo alt som finnes av himmelfenomener) var det så overskyet som det kunne bli. Vi endte derfor opp med å bare skravle som vanlig. Ingenting er jo så ille at det ikke er godt for noe, og det fant vi ut neste morgen. Det var jo overskyet og i løpet av natta kom det rundt 30 cm med snø! Endelig en litt hvitere jul her også. Det har ikke fortsatt å snø, men heller regnet, så det er ikke akkurat som desemberværet jeg er vandt til.

Jeg ble hentet av vertsbror hos Tonje på formiddagen, og ble med han til BYU - universitetet han går på. Det er for øvrig det største privat universitet i hele USA, og eies av LDS/mormoner kirken. De fleste i området her går altså der, men der er også studenter fra over hele verden der. Campus var selvfølgelig veldig stille nå som det er juleferie, men vanligvis er det 30 000 studenter der. Vertsmor jobber på BYU så vi stakk innom kontoret hennes, så det var moro å se hvor hun jobber.

I dag har jeg hatt nok en vellykket og morsom dag. Ettersom jeg ikke følte meg bra i går, lot vertsmor jeg sove ordentlig ut i dag, og det gjorde at jeg har vært mye kvikkere i dag. Veldig godt! Jeg våknet og fikk servert både kakao og havregrøt, noe som gjorde at jeg følte meg bedre med en gang. Etter en god frokost dro vertsmor og jeg til IKEA og Salt Lake for å shoppe! På Ikea ble det blant annet multesyltetøy - som skal brukes til multekrem på julaften (vertsfamilien vil nemlig at jeg skal lage noe norsk), og gløgg - som skal drikkes i morgen da noen av oss norske i området skal ha en ordentlig lille julaften feiring med risgrøt, mandel i grøten, julemarsipan osv! Jeg gleder meg skikkelig! Jeg fikk også kjøpt meg to nydelige kjoler til 25 dollar, altså 150 kr for to kjoler! Kvelden brukte jeg sammen med to herlige venninner - Kali og Elisabeth. Vi spurte blant annet enn venn av meg til en dans etter jul, noe som var veldig moro. Her i Utah har de en tradisjon hvor en spør hverandre på morsomme måter, så vi prøvde å være kreative og gjøre noe morsomt ut av det. Jeg skal prøve å lage et eget innlegg om det så fort jeg får bildene. Jeg kan jo nevne at det innebar ku-kostymer..

Nå er det derimot senga som gjelder, så jeg kan sove bort enda mer av forkjølelsen før det er tid for rydding og vasking av huset og så en koselig lille julaften med venner! MEN først; bilder fra Salt Lake på mandag!


Such a good day!

Jeg startet med å bli vekt halv åtte, noe som ikke høres veldig moro ut på en søndag. Likevel gikk det overraskende bra, for vi skulle jo på julekonsert i Salt Lake med David Archuleta! Han har holdt flere konserter denne uka med the Mormon Tabernacle Choir, og i dag var en slags oppsummering fra disse. The Mormon Tabernacle Choir har en halvtimes morgen tv- og radiosending hver søndag, og det var det vi dro på. Konserten varte i mer enn en halvtime, men den første halvtimen kunne vi ikke klappe eller lage lyder, fordi det ble sendt live. Det var en fantastisk konsert, og jeg må si jeg ble positivt overrasket av både koret og David Archuleta. De var utrolig flinke, og jeg fikk en veldig god dose av julestemning. Ikke helt på samme måten som hjemme, men det var likevel en god følelse. Det var ikke bare David Archuleta som var kjendis på konserten, men også presidenten for hele LDS kirken var tilstede. Som de fleste kanskje skjønner så var det ikke like stort for meg, men for de som tilhører kirken vil jeg tro det kan sammenlignes som like stort som paven for katolikkene, og sånn sett er det fullt forståelig at de synes det var spesielt.

Siden konserten var så tidlig var vi hjemme igjen tidsnok til å gå i kirka klokka ett, slik vi vanligvis bruker å gjøre på søndager. I dag var siste gangen før julaften (de går nemlig ikke i kirka på julaften om den ikke er på en søndag) og dermed var det litt annerledes. Vi gjorde stort sett ikke annet enn å synge julesanger, og ulike kor var oppe og sang. Young Women's skulle fremføre "Away In A Manger", kjent som "En Krybbe Var Vuggen", som er en av mine favoritt julesanger. Jeg ble dermed opp for å synge med de andre jentene. Jeg hadde i grunnen ikke planer om det, men vertsfar mente det var en opplevelse verdt å ta med seg, og at jeg kom til å angre om jeg ikke kunne. Hvem vet når jeg får bruk for å si at jeg har sunget i kor i en mormonkirke, hehe..

Etter kirka hadde vi en utrolig koselig søndagsmiddag med familien. Det jeg liker med søndagene her, er at en fokuserer veldig på familien. Det er som regel på søndagene vi har de beste middagene, og i dag bestod den av blant annet  ribs, baked poato og vertsfars berømte "rolls" (noen slags veldig luftige og gode rundstykker). Etter middag skypet jeg med min kjære pappa, og takket være dagens teknologi fikk jeg vist ham hvordan huset er pyntet til jul, både inne og ute! Han fikk også se vertsmor bake fattigmann, noe han synes var veldig rart, ettersom det er norsk julebakst. Siden vertsmor har norske aner, har de bakt fattigmann til jul i mange år, noe jeg synes er veldig koselig. Jeg liker at jeg får ha en liten bit av norsk jul her blant alle de amerikanske tradisjonene. Da jeg var ferdig med skyping hadde vi enda mer familietid. En familie som er veldig gode venner med vertsfamilien min er på ferie i noen dager, og de gav oss nøkkelen til boblebadet de har i bakgården, så da ble det en tur tid på oss. Hjemme igjen var vi alle samlet foran tv-en for å se den avsluttende episoden av realityserien "Survivor" (omtrent som Ekspedisjon Robinson). Det har med andre ord vært en veldig bra dag, fylt av koselige hendelser og familietid. På en måte er det litt rart å kalle det familietid, mens på den andre siden kunne det ikke vært mer naturlig. Jeg er faktisk en del av familien her nå, og jeg er så takknemlig for at det føles slik. Vertsmor spurte meg i går om det var greit at de skrev "from mom and dad" på julegavene, og det falt meg ikke inn at det ville vært rart. Det betyr ikke at jeg har glemt min kjære familie hjemme i Norge, bare at jeg er så utrolig heldig og har to familier som jeg er glad i!

(PS, om jeg får tid i løpet av uka, dukker det opp en video eller to fra konserten)
 
Juleferie og andre gladnyheter!

Det har nok en gang gått en god stund siden forrige innlegg, og denne gangen veit jeg ikke riktig helt hvor jeg skal begynne. Den siste uka har det vært fullt opp på skolen med innleveringer og prøver som siste innspurt før jul, og i går var det endelig siste skoledag før juleferien. Jeg har altså offisielt julefeire, noe som er utrolig deilig! Riktig nok føltes det ikke som når jeg fikk juleferie hjemme og gikk hjem fra skolen nynnende på julesanger og med koselige god jul hilsninger fra klassekamerater. Likevel ser jeg frem til å feire jul her med familien og bare slappe av i to uker. Dessuten har jeg vært på julekonsert med en gruppe kalt "Voicemale", noe som var veldig morsomt, og vertssøster sin Choir Concert på skolen, og det ga meg en liten dose av julestemning.

Mandag den uka her fikk jeg endelig øvelseskjøringsbeviset mitt! Jeg har jo tatt noen timer med teori, men for å få lov til å øvelseskjøre er en nødt til å ta en teoritest, og den kunne jeg ikke ta uten underskrift fra en lovlig guardian, som vil si foreldre hjemme i Norge eller organisasjonen her i USA. En må også ha beviset i 6 mnd før en kan få lappen, og om jeg skulle sende dokumentet til Norge for at pappa skulle signere det og så sende det tilbake, ville det tatt for lang tid med tanke på de 6 mnd. Tenk, jeg er hjemme om 6 måneder! Dermed måtte organisasjonen her skrive under, og de vil helst ikke at utvekslingsstudenter tar lappen, så de ville ikke gjøre det. Vi har altså lurt veldig på hva vi skulle gjøre, men endelig fant vi en løsning på det. Vertsmoren til Elisabeth (en annen norsk utvekslingsstudent i området her) begynte å jobbe for organisasjonen for et par måneder siden, og ettersom hun også vil at Elisabeth skal få lappen, fikk hun ordnet så hun er lovlig guardian. Hun tok oss med så vi fikk tatt testen, og heldigvis bestod jeg! En fikk 50 spørsmål, hvor en måtte svare riktig på minst 40. Jeg bommet på 5, og dermed har jeg nå lov til å øvelseskjøre. Organisasjonen tillater det ikke med noen andre enn en kjørelærer, så etter jul blir det nok kjøretimer på meg. Det er uansett mye billigere enn i Norge, så vi sparer penger på å gjøre det. Om alt går etter planen har jeg lappen her i USA tre dager før hjemreise!

Den andre gladnyheten denne uka, var angående dansing. Vi har jobbet veldig hardt de siste ukene, og gjør oss klare for konsert to uker etter jul. På torsdag måtte alle dansene være klare, så læreren kunne se de og kutte de som ikke var bra nok for forestillingen. Jeg hadde en solo jeg koreograferte for en skoleoppgave som læreren ba meg om å jobbe litt mer med og så fremføre den for å kanskje få ha den med på konserten. Jeg fremførte den altså på torsdag, og utrolig nok er den med i konserten!! Jeg er så utrolig glad for at jeg får muligheten, og gleder meg utrolig masse!

Det siste som har gjort meg veldig glad denne uka her er en nyhet jeg fikk i dag tidlig. I morgen skal jeg på julekonsert med David Archuleta (han er mest kjent for sangen "Crush"). Vertsmor har snakket om konserten tidligere, men fortalte at billettene var utsolgt. Utrolig nok hadde en venninne av henne tre billetter, og vips ble det konsert på vertsmor, vertssøster og meg. Det blir nok bra!En stund siden sist, nå er det jo snart jul!

Det var en gang ei jente som plutselig glemte å blogge. Jupp, det var visst meg. Jeg danser omtrent hele dagen, og når jeg kommer hjem er det som regel lekser som står på planen. Dårlig unnskyldning kanskje, men det har i grunnen ikke skjedd noe fryktelig spennende. De siste ukene har gått treigt, og jeg kan ikke beskrive hvor glad jeg er for at det endelig er fredag igjen! Nå er det kun en uke til juleferie, og det skal bli herlig med to uker fri! Det er rart at jula er så nærme, og jeg er veldig spent på hvordan det skal bli å feire her i USA. Når første desember kom og jeg oppdaget at jeg ikke hadde vært på noen julegateåpninger eller julegrantenninger, at at jeg ikke hadde tent noen adventslys og at det ikke var noen adventsstjerne i stuevinduet, var det litt trist. Heldigvis har jeg sjokoladekalenderen jeg fikk i posten fra pappa og lillesøster, så jeg vedlikeholder noen av tradisjonene.

Her i huset, og i de fleste andre hjem rundt omkring, har juletreet vært oppe en god stund allerede sammen med julelysene og resten av julepynten. Vertsmor hadde forresten en pakke med norske flagg til å henge på treet, men hun visste ikke hva de var til. Hun hadde fått de av bestemoren sin (faren hennes igjen migrerte fra Norge da han var liten!) og spurte meg om hva hun kunne bruke de til. Jeg fortalte henne at vi bruker å pynte juletreet med norske flagg, og da spurte hun om jeg ville henge de opp på treet. Så vi har norske flagg på juletreet, noe som er veldig koselig! Under treet ligger det allerede pakker fra min kjære familie i Norge så dette er så bra som det kan bli.

Forrige lørdag var jeg på Christmas Party med andre utvekslingsstudenter, noe som var moro. Vi var hos norske Elisabeth, så jeg ble igjen etter, og med henne er det alltid utrolig moro! En ting som er litt merkelig er at vi alltid snakker engelsk til hverandre. Vi sender til og med meldinger på engelsk.. Av en eller annen grunn føles det mer naturlig å snakke engelsk enn norsk med hverandre. Jeg var også på et annet Christmas Party denne uka. På onsdag hadde vi nemlig med dansekompaniet, og det var en koselig kveld med suppe (som vi puttet i en bolle av BRØD! Kan noen fortelle meg om det er vanlig i Norge?), godsaker og prat! På slike sammenkomster er det vanlig at en har en lek som kalles "white elephant". Den går ut på at alle har med en liten gave som puttes sammen, også starter en person med å velge gave og pakke opp. Den neste kan enten åpne en ny eller stjele gaven fra den forrige personen om h*n har lyst på den. Dansekompaniet bestemte seg for å kjøpe morsomme sokker/strømper, så det var artig. Vi hadde også "ugly christmas sweater som theme", og selv om vi kun var noen få som hadde på var det moro det også.

Les mer i arkivet » Juli 2017 » November 2016 » Oktober 2016


Lever livet, opplever verden og drømmer meg bort. Journalistikkstudent på utveksling i DUBLIN høsten 2014 ♥

For kontakt:
amraaberg@gmail.comhits